Verkopen van aandelen

Wanneer moet u uw aandelen eigenlijk verkopen?Verkopen van aandelen

Wanneer u aandelen in uw bezit heeft, moet u ook weten wanneer u deze het beste kunt verkopen. Het blijkt vaak achteraf pas wat nou het perfecte moment was, maar u kunt echter wel een aantal methodes hanteren om een goed moment van verkoop te bepalen. Dit artikel zal u een aantal tips geven om het ideale moment van verkoop te laten bepalen.

de tips voor het verkopen van aandelen zijn goed om door te nemen, op deze manier weet u zeker dat u een goede exit strategie kunt gaan hanteren.

 

Het kopen van aandelen

Het is tegenwoordig al een stuk gemakkelijker om aandelen te kopen. Waarbij het vroeger nodig was nodig was om eerst naar de bank te gaan, kunt u vandaag de dag gemakkelijk vanuit uw luie stoel aandelen kopen. Hierbij speelt het grote aanbod van de vele internetbrokers een belangrijke rol.

De kunst van het beleggen is natuurlijk om effecten aan te kopen bij een lage koers en deze te verkopen wanneer de koers hoog is. Door middel van deze koersverschillen kunnen er grote winsten worden geboekt. Wanneer u goed van deze koersverschillen kunt profiteren, is het mogelijk om een hoger rendement te behalen dan de koers die u op uw spaargeld bij de bank krijgt.

 

De media

De media speelt bij koersontwikkelingen een zeer belangrijke rol.  Wanneer er in de media bekend wordt gemaakt dat het slecht gaat met een bepaald bedrijf, zullen de aandelen ook snel minder waard worden. Dit wilt u als belegger natuurlijk voorkomen. Het is daarom van uiterst belang dat u altijd weet waar u in handelt en dan u op de hoogte bent van eventuele berichtgevingen.

Het kan even goed zo zijn dat dergelijke berichtgevingen alleen invloed hebben op de korte termijn. Op de langere termijn kan het aandeel zich weer herstellen, maar het kan net zo goed laag blijven. De stelregel bij het beleggen is: “”hoe groter het risico, hoe groter het rendement kan zijn”.

 

Tips voor het verkoopmoment

Om te bepalen  wanneer u uw effecten verkoopt kunt u een aantal tips gebruiken:

  • Hou ten alle tijden de verwachtingen van het betreffende bedrijf in de gaten. Gaat het bedrijf nieuwe producten lanceren? Gaat er op korte termijn een fusering plaatsvinden? Gaat u ervan uit dat het bedrijf in de toekomst goede zaken gaat doen? Verkoop de effecten dan vooral niet.
  • Probeer in het verleden behaalde resultaten niet mee te nemen in de toekomst. Het is erg menselijk om aandelen waarmee u in het verleden goed mee heeft verdiend, ook in de toekomst te blijven kopen. De resultaten die u in het verleden heeft behaald, bieden geen garantie voor de toekomst.
  • Hou de in- en verkoop in de gaten. Als er ineens erg veel geld voor een bepaald aandeel wordt betaald zonder dat het bedrijf veel winst maakt, dan kan er sprake zijn van een hype. Wanneer u in bezit bent van een dergelijk aandeel, kunt u hier flink aan verdienen.
  • Bekijk de verwachtingen voor de markt van het bedrijf.
  • Analyseer het financiële plaatje van het bedrijf. Hebben ze relatief veel vreemd vermogen of juist erg veel liquide middelen? Deze zaken spelen mee met de continuïteit van het bedrijf.
  • Hoe doet de concurrentie van het bedrijf het? Zijn er concurrenten die tegen een lagere prijs een beter product kunnen aanbieden? Hou hierbij ook altijd de concurrentie vanuit Azië in uw achterhoofd.

Eén van de belangrijkste tips die wij u mee kunnen geven is dat u begrijpt waarin u belegd. Alleen op deze manier is het mogelijk om koerswijzigingen te zien aankomen. Als u weinig verstand heeft van automatisering is het niet verstandig om in een ICT-bedrijf te investeren. Uiteindelijk zult u zelf altijd het definitieve verkoopmoment moeten uitkiezen.

 

Geef een reactie