Aandelentips voor beginners

Aandelen kopen en beginnen aandelen kopenmet aandelen is een fase waar elke belegger mee wordt geconfronteerd. Het beginnen met aandelen is iets waar u later profijt van kunt gaan behalen. Zorg er dus voor dat u veel doorzettingsvermogen heeft en niet snel opgeeft bij het beleggen.

Succes ontstaat door eerst veel kennis op te doen, vervolgens een goede broker te kiezen, daarna veel ervaring op te doen bij bijvoorbeeld demo accounts en daaruit een strategie bedenken die werkt. Vervolgens is het belangrijk om echt geld te gaan storten en ook daadwerkelijk actie te gaan ondernemen.

Aandelen kopen? Begin hier direct! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over aandelen

Aandelen zijn in principe stukjes of delen van het eigendom van een bedrijf. Er zijn talloze soorten aandelen. Hierbij moet worden gedacht aan aandelen aan toonder, aandelen met of zonder stemrecht, preferente aandelen en bijvoorbeeld prioriteitsaandelen. Als u als belegger aandelen koopt, wordt u een aandeelhouder en daarbij krijgt u aantal rechten. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld stemrecht of het recht op dividend. De meesten beleggen echter vooral voor het koersrendement (rendement op stijging of daling van het aandeel). Bekijk ook het onderstaande filmpje om meer te weten te komen over hoe beurskoersen en aandelen werken.

Het is erg belangrijk om te beseffen dat de waarde van aandelen gebaseerd is op de verwachte prestaties van de onderneming. Vraag en aanbod zijn altijd in evenwicht. Het enige verschil is dat er beleggers zijn die een hogere of lagere koers dan de huidige stand verwachten.

Nieuws zoals kwartaalresultaten, jaarcijfers, waarderingen van analisten etc. hebben grote invloed op het verloop van de koers van het aandeel. Elk belegger tracht hier zo goed mogelijk op in te spelen, maar helaas lukt dit niet bij iedereen. Het is in ieder geval van groot belang om uw eigen plan te trekken en niet teveel te luisteren naar anderen en de koopadviezen die zij bijvoorbeeld geven. Blijf altijd kalm en realistisch over aandelen en de manier waarop deze zich in de toekomst kunnen gaan ontwikkelen.

 

Hoe kunt u beginnen met beleggen in aandelen?

Aandelen kopen en het beleggen in aandelen kan erg lastig en spannend overkomen. Het gaat tenslotte om geld. Toch is het belangrijk dat u uw eventuele angsten overwint. In de onderstaande grafiek ziet u wat er was gebeurd als u in januari 1802, $1 had geïnvesteerd in aandelen. Er is te zien dat u dan nu maar liefst $669.500 dollar had gehad. Investeren in aandelen is op de lange termijn dan ook sowieso ontzettend verstandig om te doen.

Rentement op aandelen

Als u het besluit heeft genomen om te beginnen met beleggen in aandelen, moet u zich hier allereerst goed in gaan verdiepen. Doe kennis op en leer veel over de beurs en de manier waarop aandelen werken. Vervolgens moet u gaan zoeken naar een goede broker. Een broker is een partij die u in staat stelt om aandelen te kopen en verkopen. Een voorbeeld van een broker is Plus500 *(CFD service. 76,4% verliest geld). Het is belangrijk dat u een goede broker vind die weinig transactiekosten in rekening neemt.

Als u eenmaal een goede broker heeft gevonden is het verstandig om ervaring op te gaan doen. Dit kan met echt geld, maar het is uiteraard ook mogelijk om eerst te oefenen met demo geld. Als u gebruik maakt van een demo account kunt u zonder risico ervaring op doen en oefenen.

Als u voldoende kennis en ervaring op heeft gedaan, is het belangrijk om ook daadwerkelijk te gaan beginnen met beleggen met echt geld. Zorg ervoor dat u voldoende vertrouwen in uzelf heeft, veel beginners worstelen hiermee, maar dit vertrouwen kan groeien. Stel voor uzelf een beleggingsdoelstelling en een beleggingshorizon vast. Hoeveel rendement wilt u behalen in welke periode? Besef goed dat een hoger rendement in vrijwel alle gevallen ook een hoger risico met zich meebrengt.

 

Welke aandelen kopen?

Wanneer u nog geen enkel idee heeft over welk aandeel u wilt gaan kopen, is het verstandig om eerst maar eens te beginnen met de AEX. In de AEX zitten 25 Nederlandse bedrijven die allemaal op hun eigen manier verschillende koersontwikkelingen meemaken. Het is natuurlijk ook mogelijk om te beleggen in bijvoorbeeld de Dow Jones, S&P 500 of bijvoorbeeld de Nasdaq. Dit is in een later stadium ook zeker erg interessant.

Het is cruciaal om voor uzelf te bedenken of u wilt gaan beleggen op de korte termijn of beleggen op de lange termijn. Uw beleggingsdoelstelling- en horizon spelen hierbij een grote rol. Bij de korte termijn is het, het beste om gebruik te maken van de technische analyse en bij de lange termijn, kunt u het beste gebruik maken van de fundamentele analyse. Beide analyses zijn belangrijk bij het bepalen van de koopwaardigheid van een aandeel, maar de vormen van analyse zijn volledig tegenovergesteld van elkaar. Het is dan ook belangrijk dat u deze twee vormen niet door elkaar haalt.

 

Aandelen  kopen voor dummies

AandelenAandelen voor dummies voor dummies is een grappig bedoelde titel, maar er zit een serieuze toon bij. Als u als beginner wilt gaan beleggen in aandelen heeft u al een goede beslissing genomen. Het gaat er nu vervolgens om hoe u structurele winsten kunt gaan behalen. Als u aan het begin moeite heeft met het beleggen op de beurs is dit helemaal niet erg. Beleggen is een werkwoord en net zoals bij fietsen of hardlopen is het van belang om u zich hierin te ontwikkelen. Aandelenkopen.nl is een goede bron voor het verbeteren van uw kennis op het gebied van beleggen. Bekijk artikelen zoals:

Bovengenoemde artikelen helpen u veel bij het verbeteren van uw kennis over beleggen. Het is ook verstandig om deze hele categorie “Adviezen” te bekijken en goed door te nemen.

 

Samenvattend

Samenvattend kunnen we stellen dat u als beginner de onderstaande stappen moet nemen. Wij adviseren u dan ook echt om deze stappen goed te doorlopen. Als u succes wilt gaan creëren op de beurs, zult u dus zeker wel wat moeten gaan doen, maar het is minder moeilijk dan het lijkt. Heb vertrouwen in uzelf en dan gaat het helemaal goed komen, de doorzetter wint!

  1. Doe kennis op
  2. Zoek een goede broker. Wij adviseren Plus500 hiervoor *(CFD service. 76,4% verliest geld)
  3. Doe ervaring op d.m.v. een demo account
  4. Bepaal uw beleggingsdoelstelling en beleggingshorizon
  5. Bepaal uw analysemethode (technisch of fundamenteel)
  6. Onderneem actie en beleg met echt geld
 

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.