Achtste wereldwonder

achste wereldwonderMaak gebruik van het achtste wereldwonder!

Wie kent hem niet! Albert Einstein, hij wordt gezien als één van de grootste geniën die ooit heeft geleefd. Albert Einstein leefde van 1879 tot 1955 en werd wereldberoemd om zijn formule E=mc2. Het natuurkundige genie had een aparte kijk op de wereld en stelde al interessante feiten vast die pas in deze tijd echt worden getest.

Op een dag werd aan Einstein gevraagd wat hij als het achtste wereldwonder zag. Einstein antwoordde met: “De samengestelde interest”. Samengestelde interest klinkt heel saai, maar dat is het absoluut niet.

 

Wat is samengestelde interest?

Samengestelde interest is erg belangrijk in de economie. Aandelenkopen.nl vindt dat iedereen zou moeten weten wat samengestelde interest nou eigenlijk betekend. Samengestelde interest is helemaal niet zo moeilijk om te begrijpen en als u het eenmaal doorheeft, zal uw kijk op geld er stukken anders uit kunnen komen te zien.

Samengestelde interest kan ook wel het rente-op-rente effect worden genoemd en het kan worden vergeleken met een sneeuwbaleffect. Dit sneeuwbaleffect kan uw vermogen gigantisch en exponentieel doen toenemen, of het kan uw vermogen laten verdampen. Er zijn dus twee kanten die moeten worden bekeken (daar later meer over).

 

Een voorbeeld van samengestelde interest

Aandelenkopen.nl heeft voor het gemak een simpel voorbeeld in excel uitgewerkt. Stel u gaat beleggen in dividendaandelen. U begint met een storting van €10.000,- eigen geld. Een interessant bedrag, waar u zeker veel mee kunt bereiken. U behaald elk jaar ongeveer 5% dividendrendement en ongeveer 10% koersrendement. Dit is zeker niet onrealistisch als u aandelen op de juiste manier kunt beoordelen. In het voorbeeld is uitgegaan van een gemiddeld rendement van 15%. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u een jaar 30% rendement behaald of een jaar zelfs verlies, zolang het gemiddelde maar rond de 15% zit.

Als u elk jaar uw rendement opnieuw inlegt, creëert u een sneeuwbaleffect. Het achtste wereldwonder van Albert Einstein dus! In het onderstaande voorbeeld is een rendement van 15% per jaar voor een periode van 40 jaar doorgetrokken.

Samengestelde interest

Het is schokkend om te zien dat u van €10.000,- maar liefst €2.678.635,45 heeft kunnen maken! Als u dit 33 jaar lang zou doen, bent u miljonair. Er zijn dus echt leuke dingen mogelijk met samengestelde interest. Als u een hoger beginbedrag zou hebben, zou u veel sneller een bedrag van een miljoen behalen.

Wat heel belangrijk is bij het rente-op-rente effect, is dat u elke keer uw winsten moet herinvesteren. Uitgekeerd dividend en/of koerswinsten moeten direct weer worde ingezet. Alleen op deze manier is het mogelijk om echt succesvol te profiteren van het achtste wereldwonder. Het is zeker interessant om een beetje te experimenteren met deze getallen. Het is dan ook zeker aan te raden om dit bijvoorbeeld in excel even te bekijken.

 

De financiële sector

De financiële sector is erg veel bezig met interest en het rente-op-rente effect. Uw spaargeld wordt door banken enz. belegd en ze proberen zo groot mogelijke winsten voor zichzelf te behalen. Wanneer u zelf schulden zou hebben zou u dan ook de negatieve kant van rente gaan voelen. Als u bijvoorbeeld in het rood staat, betaald u al gauw meer dan 10% aan rente aan banken of andere dienstverleners.

Zorg er dan ook voor dat u aan de positieve kant staat van dit effect. Op deze manier gaat u er in ieder geval op vooruit en hoeft u geen geld in te leveren. Als u het echt goed doet is er veel mogelijk met dit effect.

Aandelenkopen.nl wenst u heel veel succes bij het beleggen op de beurs, met het samengestelde interest effect!

 

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.