Waarom aandelen kopen?

Waarom beleggen in aandelen? waarom aandelen

Nu dat u een goed beeld heeft over wat aandelen zijn, is het verstandig om te bekijken waarom aandelen nou zo interessant zijn. Waarom is het niet verstandiger om bijvoorbeeld te gaan sparen?

Er zijn een aantal factoren in de economie die hierbij een rol spelen. Vooral de inflatie is van groot belang. De inflatie (geldontwaarding) is zo’n 2% per jaar. Als u ervoor kiest om te gaan sparen met bijvoorbeeld €10.000,-, zult u op dit moment een rente van lager dan 1% moeten accepteren. U verliest dan dus geld door de inflatie! Uw geld wordt minder waard wanneer de inflatie hoger is dan de spaarrente.

Boven de grens van €21.300,- aan vermogen, gaat u er helemaal op achteruit door de vermogensrendementsheffing. Wanneer u dus de vraag heeft: ‘’waarom aandelen kopen?’’, is het antwoord hierop simpel te beantwoorden. Om ervoor te zorgen dat u geen ‘’geld verliest’’ door de inflatie en door belastingen enz. is het verstandig om te gaan beleggen in aandelen. Het is zo’n beetje de enige manier om nog de inflatie op een goede manier bij te blijven en ook nog is winst te maken!

 

Rendement op aandelen

Historisch gezien leveren aandelen erg goede rendementen op van maar liefst 7% per jaar. 7% op jaarbasis is iets dat u met sparen nooit zult behalen en het is dan ook zeker interessant om te kijken naar de mogelijkheden die aandelen u te bieden hebben. Onderstaande figuur weergeeft de rendementen die u had kunnen behalen wanneer u 1 dollar in het jaar 1802 had geïnvesteerd in aandelen. Aandelen zouden in die tijdsperiode tot wel $669.500 kunnen leiden.

 Rentement op aandelen

 

Andere mogelijkheden?

Zijn er nog andere mogelijkheden om van uw spaargeld winsten te kunnen laten maken? Deze zijn er zeker, wat dacht u van bijvoorbeeld obligaties?. Obligaties geven ook de mogelijkheid om meer winsten te kunnen krijgen dan bij het sparen. Het is echter wel zo dat de winsten van obligaties tegenwoordig ook niet meer zeker zijn en dat deze winsten een stuk lager zijn dan bij het kopen van aandelen. Wanneer u dus een groot bedrag op uw rekening heeft staan, waar u geen plannen voor heeft, is het verstandig om te kijken naar aandelen die koopwaardig zijn en aandelen waar u zeker weten winst op gaat behalen, denk hierbij bijvoorbeeld aan dividend aandelen.

 

Conclusie, waarom aandelen kopen?

De conclusie over waarom aandelen kopen nou verstandig is, is makkelijk te maken. Zonder aandelen en zonder beleggen op de beurs, bent u er zeker van dat u erop achteruit gaat als het gaat over uw bestaande vermogen en dus uw financiële situatie. Zoek dus vandaag nog een goede broker waar u terecht kunt met het beleggen op de beurs. Aandelenkopen.nl adviseert de broker DeGiro. Deze biedt de belegger veel mogelijkheden.

 

Bekijk ook nog deze interessante artikelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *