Short gaan

Wat is short gaan (shortselling)?Short gaan

Het is niet bij elke broker mogelijk om short te gaan op aandelen, grondstoffen, valuta’s, indexen enz. Velen vragen zich af wat dit short gaan nou inhoud en wat hier de voor- en nadelen van zijn ten opzichte van long gaan. In dit artikel wordt u duidelijk wat short gaan is en welke kenmerken deze manier van beleggen heeft.

Bij Plus500 is het mogelijk om op een hele eenvoudige wijze aan shortselling te doen. Het is dan ook erg aan te raden om hier een account aan te maken! U kunt zo ervaring gaan opdoen bij het handelen en beleggen op de beurs. *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Ga hier direct short op aandelen! *CFD service. 80,6% verliest geld

 

Short gaan uitgelegd!

Short gaan is niks anders dan het verkopen van een beleggingsproduct. Het gaat hierbij dus direct om het verkopen van een waarde op de beurs. De meeste beleggers zijn ook alleen maar op de hoogte van de term kopen en niet de term short gaan. Verkopen = short gaan en dit is dus niets anders dan een meer vaktechnische benadering van het simpele woord verkopen.

Bij short gaan wordt er gespeculeerd op een daling van de koers van een beleggingsproduct. Wanneer de koers van bijvoorbeeld Ahold daalt, dan maakt u dus winst! Bij short gaan wordt er dus eerst iets verkocht voordat u het überhaupt in uw bezit heeft. Dit is voor vele beleggers erg vreemd, maar het principe hierachter is vrij simpel. U handelt in de onderliggende waarde van de koers van het beleggingsproduct. U bezit bijvoorbeeld het aandeel Ahold dus ook nooit.

 

Voordelen van het short gaan?

Short gaan kan u erg veel geld gaan opleveren! U kent vast het gezegde wel: ”It is easier to tear down than to build up”. Op de beurs is dit ook echt zo. Wanneer er een beurscrash komt kan de koers zomaar met 30% dalen om maar een voorbeeld te geven. Terwijl er in goede tijden ook wel stijgingen zijn, zullen deze alsnog een stuk minder snel plaatsvinden.

Bij negatief nieuws zal de beurs naar alle waarschijnlijkheid gaan dalen en u kunt hier dus enorm van gaan profiteren! Stel u kocht het aandeel RIM in 2010. Voor iedereen die niet weet wat RIM is, het is het bedrijf dat de Bl(Cr)ackberry verkoopt. Wanneer u RIM had geshort in 2010, zou u van €100,- maar liefst €92.000,- kunnen hebben gemaakt! Dit heeft ook alles te maken met de hefboom waar Plus500 mee werkt. Ik adviseer deze broker in ieder geval aan iedereen!

 

Nadelen van het short gaan?

Het nadeel van short gaan….ik kan het niet echt zo snel bedenken. Naar mijn mening is het één van de beste mogelijkheden op de beurs. Natuurlijk is het net zo goed mogelijk om verliezen te behalen! Maar bij bijvoorbeeld aandelen kan het juist in goede tijden aantrekkelijk zijn om een aandeel te shorten.

Koop wanneer de koers laag staat en verkoop wanneer de koers hoog staat! U kunt dus in goede tijden beter achter uw oren gaan krabben om te kijken of het mogelijk is om in de nabije toekomst een aandeel te gaan shorten. Ga nooit mee met de massa, ook niet bij het long of short gaan op de beurs!

 

Bekijk ook nog deze interessante artikelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *