Ondergewaardeerde aandelen

Wat zijn ondergewaardeerde aandelen?Ondergewaardeerde aandelen kopen

Het zou natuurlijk super zijn als u ondergewaardeerde aandelen kunt vinden. Deze aandelen hebben grote potentie en kunnen op korte termijn flinke stijgingen gaan vertonen! Het is verstandig om te leren hoe u  kunt beoordelen of een aandeel ondergewaardeerd is of niet. Maak hierbij gebruik van de volgende factoren en kenmerken. Deze factoren en kenmerken zijn:

 

Koop hier direct ondergewaardeerde aandelen!

 

Rendement op eigen vermogen (RoE)

Rendement op eigen vermogen (Return on Equity) geeft aan hoeveel rendement het bedrijf maakt op het ingebrachte vermogen. Hoe hoger dit percentage ligt, hoe beter. De stabiliteit van de onderneming is van groot belang en de RoE heeft een belangrijke rol bij het bepalen van deze stabiliteit. Zoek dus altijd naar aandelen met een hoge RoE. Nog een belangrijke opmerking trouwens: Eigen vermogen (equity) = boekwaarde = intrinsieke waarde. Het is een zeer goed teken als een bedrijf jaarlijks een RoE weet te behalen van hoger dan 15%. Want dit betekent dat de directie de in vorige jaren behaalde winst op een intelligente manier herinvesteert en dus winstgroei realiseert. Hoe hoger de RoE, hoe beter het bedrijf haar middelen aanwendt

 

Winst per aandeel

De winst per aandeel weergeeft een bedrag dat u als belegger per jaar kunt verdienen. De winst per aandeel is ook een belangrijke indicator bij het beoordelen of een aandeel ondergewaardeerd is. Hoe groter dit bedrag, hoe beter het is! Zorg ervoor dat u dus zeker ook altijd de winst per aandeel berekend.

 

Koers-/winstverhouding

 De koers-/winstverhouding (k/w) is een indicator/ratio die door de meeste beleggers wordt gebruikt. De logica hierachter is eigenlijk vrij simpel. Als belegger wilt u weten hoe lang het duurt voordat u uw inzet terug heeft en op welke wijze de onderneming in staat is om goede rendementen op te leveren. De koers-/winstverhouding is goed als deze zo laag mogelijk is en het liefst ergens rond de 10 ligt. Wanneer de koers-/winstverhouding te laag ligt, kan het ook een teken zijn dat het helemaal niet goed gaat met de onderneming. Wanneer de koers-/winstverhouding te hoog ligt, kan het een teken zijn dat het aandeel juist overgewaardeerd in plaats van ondergewaardeerd is. Zorg ervoor dat u dus naar aandelen zoekt met een stabiele koers-/winstverhouding van rond de 10 en sowieso lager dan 15!

 

Intrinsieke waarde per aandeel

De intrinsieke waarde per aandeel is heel interessant om te bekijken. Het geeft de werkelijke waarde van een aandeel weer en de prijs die een aandeel eigenlijk zou moeten hebben, gebaseerd op de boekwaarde. Wanneer de intrinsieke waarde hoger ligt dan de koers van een aandeel, is dit heel erg positief. Dit komt echter bij niet veel bedrijven voor. Bij ING bijvoorbeeld komt dit wel voor. Het is dus zeker interessant om u te verdiepen in deze bank!

 

Dividendrendement

Dividendrendement is een leuk extraatje dat u van de onderneming kunt ontvangen. Wanneer een onderneming veel dividend uitkeert is dit heel goed en kunt u hier flink van profiteren. Om deze reden is het ook belangrijk om te kijken naar het dividendrendement.

 

Afweging maken…

Na alle aspecten te hebben verwerkt, is het belangrijk om deze te verwerken en tot een oordeel te komen over welk aandeel ondergewaardeerd is. Aandelenkopen.nl heeft voor alle AEX aandelen in Excel een bestand gemaakt met alle bovengenoemde ratio’s en indicatoren. De PDF hiervan is hieronder te downloaden! Veel succes bij het beoordelen van aandelen en het vinden van ondergewaardeerde aandelen!

Koop ondergewaardeerde aandelen!

 
 

Eén gedachte over “Ondergewaardeerde aandelen”

j. vangenechten schreef:

kan U mij een voorbeeld geven hoe U de insentrieke waarde van een aandeel juist berekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *