Dividend aandelen

Lees hier alles over dividend aandelen!

DividendrendementIn ons artikel over dividend zijn we ingegaan op alle verschillende aspecten die met dit onderdeel van beleggen te maken hebben. Het is belangrijk om te weten dat dividend de belangrijkste wijze is waarop de gerealiseerde winst van een onderneming wordt uitgekeerd aan de eigenaren/ aandeelhouders. Als aandeelhouder bent u eigenlijk voor een stukje eigenaar van een onderneming, waardoor u het recht heeft op de winst die er overblijft na eventuele herinvesteringen.

Dividend aandelen zijn aandelen waarbij er bovenop de potentiële winst door koersschommelingen, ook nog eens in de zoveel tijd dividend wordt uitgekeerd. Het is belangrijk om te beseffen dat het dividend van bepaalde aandelen zelfs hoger is dan de spaarrente van de meeste spaarrekeningen. Beleggen in dividend aandelen is hierdoor zeker de moeite waard!

Dividend aandelen kopen doet u hier!

 

 

 

Welke dividend aandelen zijn goed om te kopen?

Dividend is een leuke extra aanvulling op de koersrendementen die u kunt realiseren. In veel gevallen is het zelfs zo dat het dividend van aandelen hoger ligt dan de spaarrente bij uw bank. Het zoeken naar hoge dividend aandelen is dus ook een belangrijk onderdeel bij het beleggen in aandelen op de beurs. Overigens moet u bij het kopen van dividend aandelen ook letten op de koers-winstverhouding en andere fundamentele aspecten. Het zou natuurlijk zonde zijn als u een aandeel koopt dat 6% jaarlijkse dividend uitkeert, maar ook 6% aan waarde moet inleveren door een lagere beurskoers.

Het volgende overzicht geeft de AEX aandelen weer. Achter elk AEX aandeel staat het dividendrendement voor het jaar 2017. Het dividendrendement is voor het laatst vastgesteld op 11 januari 2017. Mocht de koers sinds die datum zijn opgelopen, zal het dividendrendement lager uitvallen. Op basis van deze gegevens van het dividendrendement kan het dus aantrekkelijk zijn om deze aandelen in uw portefeuille op te nemen.

AandeelDividendrendement 2017
Royal Dutch Shell6,57%
NN Group5,07%
Aegon5,04%
Boskalis4,84%
ING4,76%
Unibail-Rodamco4,36%
KPN3,77%
Unilever3,25%
Randstad3,08%
DSM2,83%
Ahold2,79%
Philips2,77%
Akzo Nobel2,66%
RELX2,60%
Vopak2,26%
Wolters Kluwer2,19%
Heineken1,94%
ABN AMRO1,81%
Aalberts1,71%
SBM Offshore1,25%
ASML0,98%
Gemalto0,85%
Altice0,0%
ArcelorMittal0,0%
Galapagos0,0%

 

Dividend aandelen kopen!

Wanneer u interesse heeft in het beleggen in dividend aandelen, is het verstandig om direct een account aan te maken bij Binckbank. U kunt daar alle mogelijkheden op de beurs bekijken en analyseren! Het is belangrijk om bij het beleggen in aandelen zoveel mogelijk winsten te behalen. Anders heeft het beleggen natuurlijk geen nut. Dividend van een aandeel kan een belangrijke inkomstenbron zijn bij de totale winst. Zorg er dus voor dat u zoveel mogelijk zoekt naar aandelen met hoge dividend!

Koop hier talloze dividend aandelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *