Daghandel werkt zo!Daghandel

Daghandel wordt ook wel daytrading genoemd. Daghandel behoort tot één van de meest voorkomende vormen van beleggen. De bedoeling bij deze vorm van beleggen, is dat u beleggingsproducten aankoopt en binnen een hele korte tijd weer verkoopt.

Er zijn in Nederland zo’n 100.000 beleggers die zich actief bezig houden met daghandel. Als u een succesvol daghandelaar wilt worden doet u er goed aan als u zich focust op de technische analyse. Bekijk indicatoren, analyseer patronen en verdiep u in de wijze waarop beleggingsproducten zich op de korte termijn ontwikkelen.

Daghandel? Begin hier direct! *CFD service. 80,5% verliest geld

 

Voordelen van daghandel

De afgelopen maanden zijn er records verbroken! Beleggers zijn met gigantische bedragen actief op de beurs. Helaas zijn deze beleggers niet met eigen geld bezig. Uit onderzoek is gebleken dat (vooral in de VS) beleggers met ruim $480 miljard met geleend geld aan het beleggen zijn. In 2007 was dit bedrag $381 miljard en in 2009 (na de crash) was dit teruggelopen naar $173 miljard!

Het probleem dat nu ontstaat, is dat bij een daling van de beurs een positie soms gedwongen moet worden verkocht. Wanneer de beurs met 5% op een dag daalt zullen er veel automatische verkooporders worden getriggerd. Een margin call op grote schaal biedt veel mogelijkheden voor de daghandelaar. Korte termijn bewegingen en een grote volatiliteit zijn juist erg goed voor daghandelaren.

Als daghandelaar heeft u het grote voordeel dat u niet mee wordt gesleurd in negatieve trends die soms jaren kunnen voortduren. Het is al mogelijk om in een kwestie van minuten, duizenden euro’s te verdienen. Daarnaast is het ook interessant om te beleggen met een hefboom bij een broker zoals bijvoorbeeld Plus500 *(CFD service. 80,5% verliest geld). Al met een kleine inleg bent u in staat om grote rendementen te behalen.

 

Nadelen van daghandel

Als daghandelaar zult u actief moeten blijven en u zult uzelf continu moeten blijven verdiepen in wat er op de beurs speelt. Voorspellen wat de beurs de komende minuten of uren gaat doen is niet eenvoudig en er zijn maar weinig beleggers die dit succesvol voor elkaar kunnen krijgen. U zult over een uitstekende strategie, uithoudingsvermogen en discipline moeten beschikken. Alleen dan is het mogelijk om een succesvolle daghandelaar te worden. Als daghandelaar krijgt u ook veel te maken met transactiekosten, omdat u zoveel posities aan- en verkoopt. Zorg ervoor dat u rekening houdt met deze kosten, want deze kunnen op de lange termijn flink oplopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *