Aandelen kopen voor beginners uitgelegd

Spaargeld brengt maar een lage rente op, de reden dat steeds meer mensen beginnen met beleggen. En als je het over beleggen hebt dan heb je het al gauw over aandelen. Maar wat zijn aandelen precies en hoe  kun je als beginner het beste beginnen met beleggen?

Aandelen kopen voor beginners uitgelegd, in het kort

Aandelen zijn in feite stukjes van  een bedrijf.  Als een bedrijf een miljoen aandelen heeft uitgegeven en je hebt een aandeel in handen, dan heb je een miljoenste deel van dit bedrijf in handen.  Dat betekent ook dat als het bedrijf dividend uitkeert, dat wil zeggen een deel van de winst aan de aandeelhouders geeft, dat jij een miljoenste deel van deze winst krijgt. Dus maakt het bedrijf 100 miljoen euro winst, dan krijg jij per aandeel 100 euro. De koersen van aandelen stijgen en dalen voortdurend. Dat komt omdat beleggers meer of minder vertrouwen hebben in   een  bepaald bedrijf. Hoe meer vertrouwen, hoe meer ze voor een aandeel van een bedrijf willen betalen.  Hoe minder vertrouwen ze hebben in het bedrijf, hoe  minder ze voor dat aandeel willen betalen. In extreme gevallen kan het voorkomen dat een aandeel 99% of meer van zijn waarde verliest,  of dat het tientallen keren over de kop gaat.  Wie  had niet gewild  dat hij  10 jaar geleden aandeeltjes Google of Amazon had gehad?

Aandelen kopen voor beginners uitgelegd: zo doe je dat

Dat maakt beleggen tot een boeiende hobby die als je het goed doet ook nog geld kan opleveren.  Op lange termijn levert evenwichtig beleggen in aandelen altijd meer op  dan sparen.  Wil je voor de lange termijn beleggen dan is het handig om in een mandje aandelen te beleggen  van bedrijven die in verschillende  onderdelen van de economie   actief zijn.  Zo weet je zeker dat je investering minder gevoelig is voor onverwachte dingen en dan kan je je kapitaal langzaam laten groeien. Maar hoe kom je wel aan aandelen? Het antwoord, dat gaat via een broker. Het hele proces staat uitgelegd in het artikel van Business2Community, Aandelen kopen voor beginners uitgelegd. Zo kan jij aan je beleggingsavontuur beginnen. 

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in