Wordt beter met het beleggen in aandelen!10 tips bij aandelen kopen

Pas de onderstaande 10 tips bij aandelen kopen toe zodat u zeker weet dat u er alles aan doet om succesvol te worden met het beleggen in aandelen! Deze 10 tips bij aandelen kopen zijn soms eenvoudig, maar toch ook ontzettend belangrijk!

Door de 10 tips bij aandelen kopen goed door te nemen en ook echt uit te voeren kunt u uw rendement met zo’n 25% vergroten! (onderzocht en aangetoond onder de lezers).

 

1. Beleg niet in iets dat u niet snapt!

De beroemde belegger Warren Buffet heeft als één van zijn belangrijkste quotes: ”Don’t invest in something you don’t understand”. Dit is natuurlijk ook logisch, maar tegelijkertijd zijn er veel beleggers die dit principe niet toepassen. Velen beleggen in iets waarvan zij niet echt weten wat bijvoorbeeld het bedrijf of de markt doet. Wanneer u dit niet weet is het ook niet verstandig om überhaupt iets te investeren. Investeer dus nooit in iets dat u niet begrijpt!

Deze tip is cruciaal. Om een aandeel te kunnen analyseren, moet u namelijk ook echt geïnteresseerd zijn in de onderneming en de sector waar de onderneming in zit. Als staal u niks interesseert, is het verstandig om ook niks te doen met het aandeel ArcelorMittal.

 

2. Maak een onderscheid tussen beleggingsmethodes

Veel beleggers snappen het verschil tussen korte termijn beleggen en lange termijn beleggen niet. Het is cruciaal om dit wel te snappen! Bij korte termijn beleggingen is de technische analyse het belangrijkste! Bij lange termijn beleggingen is de fundamentele analyse het belangrijkste! Ga naar de bijbehorende pagina’s hierover en zorg ervoor dat u dit onderscheid goed kunt maken!

Door goed te weten wat het verschil hierin is, zorgt u ervoor dat er grotere rendementen kunnen worden behaald. Het maakt hierbij niet uit om welk beleggingsproduct het gaat, of het nou gaat om aandelen kopen of om bijvoorbeeld valuta’s, grondstoffen enz. Als er wordt gekeken naar de korte termijn, kan er worden geconcludeerd dat de koers grote schommelingen kan vertonen. Over een wat langere periode zijn deze schommelingen minder belangrijk. Dit is ook de reden dat er een onderscheid is tussen korte en lange termijn beleggingen.

 

3. Gedraag u als belanghebbende

Aandelen vertegenwoordigen een eigendomsbelang in een bedrijf. Als u een aandeel koopt is het dus ook belangrijk om u als een belanghebbende te gedragen van het bedrijf. Voor lange termijn beleggingen betekent dit dat u regelmatig de financiële jaarverslagen analyseert, de concurrentiepositie van het bedrijf beoordeeld en voorspellingen doet over trends. Het is ook belangrijk om bij uw overtuigingen te blijven en niet impulsief te handelen! Bij korte termijn beleggingen is dit volledig anders (zie tip 2).

 

4. Denk goed na over de termijn van uw posities

Op korte termijn zitten er grote schommelingen in aandelenkoersen. Op de lange termijn zijn deze schommelingen minder belangrijk. Bij korte termijn beleggingen is het cruciaal om het liefst binnen een dag al de positie te sluiten. Terwijl er bij de lange termijn moet worden gekozen voor het vasthouden van het beleggingsproduct voor een langere periode. Maak voor uzelf de keuze wat u het liefste wilt, zodat u geen problemen ondervindt wanneer u eenmaal al een positie heeft geopend.

Bij lange termijn beleggen is het niet belangrijk of een aandeel vandaag stijgt of daalt, zolang de koers maar over een langere periode een stijging vertoond. Ga dus als belegger niet stressen als een aandeel vandaag iets is gezakt! Stress is tenslotte geen goede factor bij het beleggen.

 

5. Houd het simpel!

De 5e tip van de 10 tips bij aandelen kopen is: Houd het simpel! Het simpel houden van beleggen is iets dat velen niet kunnen. Denk vooral niet te moeilijk en ga geen gekke langdradige analyses maken die misschien wel helemaal niet nodig zijn! Juist door eenvoudig te blijven zorgt u ervoor dat u goede winsten kunt behalen! Vergroot uw succes door altijd in ”Helikopterview” te blijven zitten!

Schakel dus ook vooral onzinnige dingen uit die niet belangrijk zijn bij het handelen op de beurs. Luister ook zeker niet naar alle adviezen goeroes en beleggingsexperts! Blijf altijd nuchter nadenken!

 

6. Ga niet mee met de massa

Wanneer de beurs goed presteert en wanneer het goed gaat met de economie zijn de meeste beleggers geneigd om aandelen te kopen. Dit is het effect van een kudde schapen die allemaal het positieve zien van de markten. Het is de moeite waard om tegengesteld aan de massa te handelen, omdat de massa het vaak bij het verkeerde eind heeft.

Blijf altijd kritisch, misschien is het juist wel verstandig om aandelen te kopen wanneer het erg slecht gaat op de beurs! Dan staat een aandeel in ieder geval erg laag! Als u het hoofd koel kunt houden, heeft u een voorsprong op vele anderen en kunt u op het dieptepunt kopen en op het hoogtepunt verkopen. Trek in ieder geval altijd uw eigen plan! Het is niet verkeerd om adviezen en analyses te bekijken (zoals ook op deze site mogelijk is), maar het is tegelijkertijd ook cruciaal om uw eigen plan uw eigen analyses te gaan leren maken.

 

7. Resultaten uit het verleden kunnen een garantie bieden

Iedereen kent wel de beroemde quote “Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.” Hoewel dit absoluut waar is, zijn resultaten uit het verleden alsnog wel een goede indicator van hoe bedrijven en beurzen in de toekomst kunnen gaan presteren. Bedrijven bevinden zich in veel gevallen in bepaalde cyclussen. Ditzelfde geldt ook voor de economie en de beurs in zijn geheel!

 

8. Spreiding

Beleg nooit uw hele vermogen in één fonds! Spreid uw geld over meerdere beleggingsobjecten. Onafhankelijk van de hoogte van het te investeren bedrag kunt u het beste beleggen in verschillende branches. Het is ook verstandig om zo’n 10 à 20% in cash aan te houden op uw effectenrekening. In slechte beleggingstijden; stijgende rente en/of dalende beurzen, is het verstandig als dit percentage hoger ligt! Ga voor meer informatie naar het artikel over de aandelenportefeuille.

 

9. Ken uw grenzen

Ken uw grenzen en beleg nooit met geld dat u niet heeft! Het is wel verstandig om te beleggen met hefbomen, maar het is nooit verstandig om te beleggen met geleend geld. Zorg ervoor dat u niet belegd met schulden! Stel u verlies geld op de beurs, dan heeft u in ieder geval niet nog meer schulden!

Het is onderaan dit artikel mogelijk om u aan te melden bij Plus500. Met echt geld beleggen is al mogelijk vanaf €100,-. Als u niet meer geld wilt investeren dan €100, – moet u dat dus ook vooral niet doen!

 

10. Belastingen

Denk bij het beleggen ook altijd een belastingen. De belastingen over aandelen/beleggen enz. zijn er eigenlijk gelukkig niet. U moet vermogensrendementsheffing betalen van 1,2% over uw vermogen. Gelukkig is er ook een vrijstelling, dus voor sommigen zal er überhaupt geen belasting moeten worden afgedragen. Alsnog is het wel belangrijk om de belasting de gaten te blijven houden. De belasting over beleggen moet worden aangegeven in box 3, tenzij u een aanmerkelijk belang heeft dan valt de belasting in box 2. Deze discussie over belastingen, zorgt ervoor dat u hier meer informatie over krijgt!

 

Meld u aan bij onze favoriete broker!

Zoek je specifieke aandelen tips? Kijk dan bij onze populaire aandelen lijst en lees meer over de bedrijven.