Aandelen kopen of crypto? Wees op de hoogte van de verschillen

Je kunt naast je dagelijkse job, passief inkomen creëren door een deel van je geld te investeren. Een spaarrekening op de bank is al achterhaald want het levert niet het gewenste resultaat op. Terwijl als je je geld in een groeiend aandeel van een bedrijf investeert, het rendement mooier is. Hetzelfde geldt ook voor als je je geld investeert in een cryptocurrency met een goed plan. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen aandelen en crypto.

Zo kent de traditionele aandelenmarkt openingstijden terwijl de cryptomarkt 1X24uur doordraait. Welke verschillen zijn er nog meer?

Tastbaar of niet

Een mooi verschil is ook de waarde van aandelen tegenover de waarde van cryptocurrency. In beide gevallen spelen vraag en aanbod belangrijke rollen. Echter, als een cryptocurrency failliet gaat, is er niets van fysieke waarde dat overblijft. Terwijl het een en ander nog valt te veilen, als een bedrijf over de kop gaat. Zo kunnen aandeelhouders gecompenseerd worden voor het verlies.

Kies je voor aandelen in plaats van crypto, dan is het goed om de koersen te volgen. De koers Dow Jones Index is een bekende.

Veilig of niet

De kans op fraude of criminele activiteiten is groter bij crypto’s dan bij aandelen. Voor aandelen geldt er strenge regelgeving van de overheid en instanties. Als je een aandeel koopt, staat je naam erop wat het bijna onmogelijk maakt om te stelen. Fraude plegen is haast ook onmogelijk. Terwijl bij crypto dit gemakkelijker kan omdat crypto gedecentraliseerd is en eigenaren van crypto’s anoniem kunnen blijven.

Daarom maken criminelen helaas ook gebruik van crypto. Crypto’s kunnen ook sterk beïnvloed worden zoals de Dogecoin voorspelling van Elon Musk.

Toch kun je tenslotte veilig handelen in crypto via betrouwbare crypto uitwisselingen. Als je veiliger je geld wilt beleggen, kun je het liefst voor aandelen kiezen.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

juni 11, 2024

Geert Schaaij is een bekende Nederlandse belegger en financieel analist, voornamelijk bekend door zijn optredens op televisie en zijn betrokkenheid bij verschillende beleggingsprogramma’s. Vermogen
image-3

juni 7, 2024

De wereld van blockchain-technologie wordt voortdurend getransformeerd door innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden die de kracht van synergie benutten. Een van de prominente spelers in