Aandelen kopen of Bitcoin? De 3 verschillen

Sparen op de bank levert al een tijdje niet het gewenst rendement op. Investeren in aandelen of in Bitcoin is een manier om geld te verdienen. Maar de traditionele aandelenmarkt is anders dan de cryptocurrency markt. In beide gevallen speelt factor vraag en aanbod een cruciale rol voor de waarde. Er zijn ook verschillen tussen deze beide manieren van geld beleggen. Zo kent de traditionele aandelenmarkt openingstijden.

Terwijl de cryptocurrency markt 1X24 uur door draait en dus nooit stopt. De andere verschillen?

Mede-eigenaar of niet

Koop je een aandeel van een bedrijf dan ben je een beetje eigenaar van het bedrijf. Heb je bijvoorbeeld 5% van alle aandelen van Shell, dan ben je voor 5% eigenaar van Shell. En kun je misschien meebeslissen op de aandeelhoudersvergadering. Als het bedrijf over de kop gaat, heb je recht op 5% van de resterende bezittingen.

Bij crypto zoals Bitcoin zit het anders want je koopt het niet van een bedrijf. Waar kan ik bitcoin kopen, zul je je afvragen? Je kunt Bitcoin via een crypto broker of uitwisseling kopen. En dan bezit je eigenlijk niets want je kunt geen eigenaar van Bitcoin zijn. Gaat het failliet, krijg je ook geen resterende bedragen uitgekeerd en verlies je je investering.

Automatiseren

Een ander verschil is dat je het kopen van aandelen van bedrijven niet kunt automatiseren. Je kunt niet een software instellen die voor je nagaat wanneer de prijzen gunstig zijn. Bij crypto is dit wel mogelijk. Je kunt hiervoor de beste crypto trading bots ontdekken, zodat je hulp hebt bij het traden.

Tot besluit zijn er veel meer verschillen tussen traditionele aandelenhandel en handel in crypto. De cryptohandel heeft meer risico’s omdat je bij faillissement niet terugkrijgt. Je bent je investering kwijt. Maar in het geval van crypto kun je met een trading bot op het juiste moment instappen en zo voordelig investeren.

admin

Inhoudsopgave

Bessie

Hoi! Mijn naam is Bessie en ik ben verantwoordelijk voor het plaatsen van de blogs op Aandelenkopen.nl! Met een achtergrond in marketing en communicatie ben ik hiernaast actief in de aandelen wereld. Heb je een vraagje of een artikel? Laat gerust een berichtje achter!

Gerelateerde artikelen

april 7, 2024

In de wereld van cryptocurrencies is het essentieel om te begrijpen hoe je je digitale activa veilig en efficiënt kunt beheren. Als je betrokken