Sinds de oprichting van Bitcoin in 2009 door Satoshi Nakamoto, heeft het idee van digitale valuta en blockchain-technologie de wereld sterk beïnvloed. Deze digitale asset heeft buiten de markt om een hoge praktische waarde en is langzaam de traditionele financiële systemen te veranderen. Bovendien zijn er genoeg reden om te denken dat deze virtuele asset ook de mensen in ontwikkelingslanden zou kunnen helpen. Afgezien van overmakingen naar andere landen, kunnen arme Bitcoin-gebruikers ook handelen en investeren op crypto-uitwisselingen zoals Bitcoin Prime-platform, wat financiële inclusie aanmoedigt.
Lage Transactiekosten
In tegenstelling tot traditionele financiële instellingen die aanzienlijk hoge transactiekosten in rekening brengen, gebruikt Bitcoin de blockchain-technologie die de transactiekosten voor klanten verlaagd. Bitcoin-gebruikers hoeven geen derde partij te gebruiken om het uitwisselingsproces te controleren dankzij de blockchain-technologie.
Voor het uitwisselen van fiat-valuta is een derde partij echter wel vereist. Hierdoor neemt zowel de transactiekosten als de transactietijd toe. De transactie met Bitcoin kan dus je kosten verlagen, aangezien het derden elimineert. Mensen zonder bankrekening kunnen dit elektronische geld ook makkelijk gebruiken, doordat ze alleen maar een digitale portemonnee nodig hebben. Ook mensen in ontwikkelingslanden kunnen dus zonder financiële lasten onroerend goed bezitten.
Betere Transparantie
Deze digitale asset bevordert bij elke transactie de transparantie en verantwoording. Dit komt doordat deze digitale asset mensen toestaat het transparant te bezitten, dankzij de blockchain-technologie. Dit biedt mensen een grootboek dat voorziet van een overzicht van alle transacties, wat verantwoording bevordert. Het enige wat mensen te hoeven doen om te laten zien dat een eigendomsrecht echt van hun is, is het laten zien van hu Bitcoin-transactie in het grootboek. Hierdoor kunnen mensen in ontwikkelingslanden corruptie in hun land bestrijden.
Onbeperkte Kapitaalstroom
In de meeste ontwikkelingslanden worden wetten en regels geïmplementeerd om het kapitaalverkeer binnen en buiten het land te beperken. Ook kunnen deze landen transacties naar en vanuit andere landen blokkeren. Dit zorgt er voor dat bedrijven en particulieren traditionele systemen zoals banken moeten gebruiken om geld over te maken en te ontvangen. Hierdoor hebben de meeste burgers in deze landen onvoldoende toegang tot kapitaal.
Deze virtuele valuta is daarentegen gedecentraliseerd. Dit houdt in dat dergelijke beperkingen er totaal geen invloed op hebben, waardoor burgers uit ontwikkelende economieën snel toegang hebben tot kapitaal. Geen enkele centrale entiteit kan invloed uitoefenen op de voorraad van deze digitale asset. Bovendien gebruiken Bitcoin-gebruikers banken of geldverwerkers om geld over te maken en te storten, omdat Bitcoin op een peer-to-peer-netwerk draait dat alleen de twee betrokken partijen met elkaar verbindt tijdens een transactie.
Bovendien stelt dit digitale activum bedrijven en individuen in staat overheidsbeperkingen en institutionele invloeden te vermijden bij transacties. De decentralisatie van deze digitale asset faciliteert snelle overboekingen over de hele wereld, wat de kapitaalstroom naar de armen stimuleert.
Verbeterde Financiële Inclusie
Veel mensen in ontwikkelingslanden hebben nog geen toegang tot kwalitatief onderwijs. Hierdoor zijn de werkloosheidscijfers enorm hoog, wat heeft geleid tot slechte levensstandaarden. Als resultaat kunnen de meeste mensen in ontwikkelingslanden geen toegang krijgen tot financiële diensten, waardoor de armoede stijgt. Bovendien bevoordelen financiële instanties in ontwikkelingslanden over het algemeen de rijken en machtigen.
Toegang krijgen tot deze digitale asset en het gebruiken vereist niet veel technische kennis. Het enige wat iemand nodig heeft om met deze digitale asset dingen te kopen en verkopen is een mobiele telefoon en internetverbinding. Smartphones en mobiel internet is in veel ontwikkelingslanden goed beschikbaar, waardoor individuelen in deze landen essentieel basis- en secundair onderwijs hebben dat ze kunnen helpen bij het efficiënt voltooien van Bitcoin-transacties.
Deze digitale asset maakt het armen makkelijker om toegang te krijgen tot financiële diensten en wereldwijde transacties uit te voeren.
Conclusie
Al deze factoren geven aan hoe dit digitale bezit de mensen in ontwikkelingslanden aanzienlijk kan helpen. Bovendien is Bitcoin de toekomstige valuta voor iedereen, omdat het voor iedereen een gelijk speelveld creëert.