Nederlandse aandelen

Wilt u Nederlandse aandelen kopen?

Nederlandse aandelenNederlandse aandelen kopen? De handel in Nederlandse aandelen wordt uitgevoerd op de Amsterdamse effectenbeurs. Deze effectenbeurs is gevestigd op Beursplein 5 (Damrak) en is onderdeel van NYSE Euronext Inc. De handel in Nederlandse aandelen vindt plaats op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur (UTC+1). In het weekend is de beurs gesloten. Ditzelfde geldt ook voor bepaalde feestdagen.

Er zijn veel bekende beursgenoteerde Nederlandse bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Ahold DelhaizeShell en Unilever. Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante aandelen die wellicht ook veel potentie te bieden hebben. Het is als beginnende en als gevorderde belegger hoe dan ook erg goed om extra kennis op te doen over deze aandelen en de manier waarop ze zich kunnen gaan ontwikkelen.

Interesse om Nederlandse aandelen te kopen? Begin hier dan direct bij CFD-broker Plus500. U krijgt nu de mogelijkheid om met 40.000 euro demogeld te oefenen. Met echt geld handelen is al mogelijk vanaf het kleine bedrag van 100 euro!

Handelen in de beste Nederlandse multinationals? Begin hier! *CFD service. ,6% verliest geld

 

De Nederlandse beurs?

De Amsterdamse effectenbeurs is de oudste financiële handelsbeurs ter wereld en is ontstaan in de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). In het jaar 1602 is de VOC opgericht en dit was best een uniek moment, want het was de eerste naamloze vennootschap ter wereld. De VOC was in die tijd het grootste handelsbedrijf ter wereld en wordt vaak ook de eerste grote multinationale onderneming genoemd. Door de grote behoefte aan investeringen werd besloten om verwisselbare delen, zogenoemde aandelen te verhandelen op de Amsterdamse effectenbeurs. Deze verhandelbare aandelen van de VOC werden ’s Werelds eerste aandelen.

De AEX-index is op 4 maart 1983 opgericht. Oorspronkelijk heette de index eigenlijk anders, namelijk de European Options Exchange, de EOE-index. Het was Tjerk Westerterp, destijds directeur van de optiebeurs, die het concept vanuit de Verenigde Staten naar Nederland bracht. Hij deed dit vooral om te kunnen gaan handelen in opties, iets dat tot op dat moment niet zomaar mogelijk was. Nederland was met de AEX eerder bezig met een index, dan bijvoorbeeld Duitsland (DAX), Frankrijk (CAC 40) en Engeland (FTSE 100). Wat dat betreft liep Nederland destijds duidelijk voorop in Europa.

De AEX-index is ooit begonnen op een koers van 100 en heeft op 4 september 2000 een top van 701,56 punten aangetikt. De koers is in de jaren die volgde behoorlijk teruggelopen. De laatste grote crisis van 2008-2009 was een echt dieptepunt voor de Nederlandse- en wereldwijde beurzen. De AEX-index kwam toen niet verder dan 200 beschamende punten. Sinds 2008-2009 gaat het gelukkig allemaal weer stukken beter!

Beursplein 5  

Educatieve tour!

Meer weten over de Nederlandse beurs? Sinds een tijdje is het mogelijk om een educatieve tour te doen, waarbij u een kijkje achter de schermen van de Amsterdamse beurs krijgt. De AEX Experience is een echte aanrader en is interessant voor jong en oud. Het is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 uur mogelijk om mee te doen met de tour. Een kaartje kost €7,50, maar is zeker de moeite waard! Er wordt tijdens de tour meer informatie verstrekt over:

  • De rol en functie van de beurs in de moderne samenleving
  • De geschiedenis van de oudste aandelenbeurs ter wereld
  • De producten, genoteerde ondernemingen en de indices
  • Uw beleggersprofiel en uw gaven als handelaar
   

Hoe beleggen in Nederlandse aandelen?

Het is al belegger mogelijk om individuele aandelen te kopen. U kunt er echter ook voor kiezen om in een index te gaan beleggen. U kunt op die manier zorgen voor een eenvoudige spreiding van aandelen, aangezien u eigenlijk belegt in 25 aandelen, van de grootste ondernemingen aan de Nederlandse beurs. Nederlandse aandelen zijn net zoals in de meeste andere landen ingedeeld in verschillende indexen. De volgende drie indexen zijn de belangrijkste:

In elke beursindex zijn 25 aandelen opgenomen. Op de AEX zijn de belangrijkste 25 beursgenoteerde bedrijven genoteerd (1-25). Op de AMX zijn de aandelen 26-50 genoteerd en op de AScX zijn de aandelen 51-75 genoteerd. Elk jaar wordt de samenstelling van elke beursindex opnieuw bekeken. Bij veranderingen kan het zo zijn dat er een nieuw aandeel de plaats opeist van een ander genoteerd aandeel in die betreffende beursindex. Naast de AEX, AMX en AScX is het sinds kort ook mogelijk om in de Dutch15-index te beleggen. Deze index richt zich alleen maar op Nederlandse aandelen.

CFD aadelen kopen en verkopen? Begin hier! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Waar beleggen in Nederlandse aandelen?

Beginnen met beleggen in Nederlandse aandelen kan alleen maar als u een account aanmaakt bij een broker. Een broker is een financiële partij die het mogelijk maakt om aan- en verkooptransacties op de beurs te verrichten.

We raden u de CFD-aanbieder Plus500 aan. Deze broker heeft een erg gebruiksvriendelijk platform. Het platform zit goed in elkaar en maakt het mogelijk om in tientallen verschillende Nederlandse aandelen te beleggen. Meer weten? Bekijk dan ook onze artikelen over talloze verschillende interessante aandelen. Lees onze aanbevelingen en beoordeel uiteindelijk zelf of het aandeel iets voor u is. *CFD service. 76,4% verliest geld

 

3 gedachten over “Nederlandse aandelen”

Dennis schreef:

Leuke lijst met aandelen joh!

Ronald schreef:

Dank je wel Dennis!

Alison schreef:

Hoe zit t als iemand vanuit t buitenland wilt beleggen in aandelen? wat zij. de percentages?

Geef een reactie

Google