Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Yandex aandelen

Yandex NV, beter bekend als Yandex, is gevestigd in Nederland aan Schiphol Boulevard 165, 1118 BG, te Schiphol. Er werken 10.227 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Arkady Volozh.

 

Het Yandex NV-aandeel had op 25-02-2022 een openingskoers van $23,94, de hoogste koers was $24,05 en de laagste koers was $17,83. De slotkoers was $18,94 en is daarmee met 6,79% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Yandex cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Yandex-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Yandex kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Yandex aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Yandex? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Yandex-koers, de verwachtingen en toekomst van Yandex en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Yandex-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Yandex-aandelen. Als je het Yandex-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Yandex Koers - Wat is de waarde van aandelen Yandex

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Yandex was. The stock Yandex can be found of the abbreviation of the exchange is YNDX.

Beurskoers Yandex | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Yandex verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over Yandex

Yandex is een bedrijf in Europa, om precies te zijn op Schiphol in Nederland. Het bedrijf is echter door heel Europa actief en speelt daarnaast ook in Rusland een belangrijke rol. Het is wat dat betreft niet vreemd dat Yandex vooral Russische bestuurders kent, die de markt in Rusland op een uitstekende manier kennen en daar bijvoorbeeld hun contacten hebben. Ze zorgen er echter ook elders in Europa voor dat ze hoogwaardige internetdiensten aan kunnen bieden.

Yandex heeft ongeveer 4.900 werknemers en is daarmee een behoorlijke onderneming binnen de technologie. Men richt zich volledig op het internet en de computerdienstverlening, waarmee het een modern bedrijf is dat de komende jaren behoorlijk verder uit kan groeien. Het is in dat geval een interessant moment om te investeren in Yandex en in te stappen.

Indien het bedrijf een volgende stap weet te zetten is de kans groot dat de waarde van het aandeel verder toe zal nemen en de belegger kan rekenen op een aantrekkelijk positief rendement. Aan de andere kant brengen dergelijke ondernemingen risico’s met zich mee, zolang er weinig tastbare producten beschikbaar zijn. De Russische zoekmachine van Yandex speelt een belangrijke rol bij het bieden van zekerheden.

Wat gaat Yandex doen in de toekomst?

Yandex en e-commerce

Het Russische Yandex gaat dit jaar 400-500 miljoen dollar uitgeven aan e-commerce na een flinke winststijging. De belangrijkste reclameactiviteiten van Yandex kregen een klap tijdens de vroege stadia van de COVID-19-pandemie, maar door de toenemende belangstelling voor online transacties konden andere segmenten van het bedrijf floreren, waaronder voedselbezorging en e-commerce, waarvan het bruto handelsvolume (GMV) behoorlijk toenam. Greg Abovsky, Chief Financial Officer van Yandex, zei dat het bedrijf verwachtte dat de groei zou doorzetten in diensten die profiteerden van de pandemie, zoals mediadiensten, logistiek voor voedselbezorging en e-commerce. Abovsky zei dat Yandex dit jaar ‘zinvol’ zou investeren in zijn activiteiten die verband houden met e-commerce, waaronder Yandex.Market, boodschappenbezorgdienst Yandex.Lavka en het boodschappengedeelte van zijn voedselbezorgdienst Yandex.Eats.

Wetenschap

Yandex waarschuwt voor het beperken van buitenlands eigendom in Russische online streamingdiensten. Een wetsontwerp dat voorstelt om buitenlandse participaties in Russische bedrijven die online video-streaming diensten aanbieden te beperken tot 20%, zou het investeringsklimaat kunnen verslechteren, vertelde een woordvoerder van internetgigant Yandex. Yandex, dat eigenaar is van Kinopoisk, een film- en tv-streamingdienst, kan worden beïnvloed door de voorgestelde wetgeving, aangezien het openbaar genoteerd is aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs en een free float van 87% heeft. Momenteel is er geen limiet op buitenlands eigendom van aanbieders van streamingdiensten waarvan het totale publiek wereldwijd overwegend Russisch is. De Russische wetgever Gorelkin zei dat de voorgestelde wet buitenlandse spelers er niet van zou weerhouden geld te verdienen in Rusland, maar wel zou voorkomen dat geld naar het buitenland verschuift.

Taxi-deal met Vezet

Russische waakhond waarschuwt voor concurrentierisico's van Yandex.Taxi-deal met Vezet. De Russische Federale Antimonopolie Dienst (FAS) zei dat een deal tussen Yandex.Taxi ride-hailing service, een dochteronderneming van de Russische internetgroep Yandex, en een taxibedrijf Vezet een negatief effect zou kunnen hebben op de concurrentie op de taximarkt. Yandex.Taxi kondigde de overname aan van geselecteerde activa van Vezet om de ontwikkeling van logistieke diensten te versnellen en de klantcase in Russische regio's te verbeteren. FAS zei dat de deal geen goedkeuring vereiste, aangezien de activa die Yandex.Taxi verwierf minder dan 4,5 miljoen euro waard waren.

E-grocery

De Russische internetgigant zal in dit jaar zijn online boodschappenbezorging in Parijs lanceren, zei het bedrijf na een sterke vraag in Rusland tijdens de COVID-19-pandemie.

Acropol

Yandex geeft aan dat het had afgesproken om de middelgrote bank Acropol te kopen voor meer dan 12 miljoen euro, een stap die een banklicentie zal verkrijgen voor het Russische internetbedrijf, zodat het financiële Diensten kan ontwikkelen. Yandex heeft een manier gezocht om zijn fintech-aanbod te ontwikkelen, nadat de splitsing van een joint venture met staatsleverancier Sberbank betekende dat het de controle over de e-betalingsdienst Yandex.Money had afgestaan.

Wat kunnen we verwachten van de Yandex aandelen?

Het doel van Yandex is om consumenten en bedrijven te helpen beter te navigeren in de online en offline wereld. Yandex is een technologiebedrijf dat intelligente producten en diensten bouwt die worden aangedreven door machine learning.

Yandex aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Yandex-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Yandex-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie