Yandex aandelen

Yandex is een van de grootste internetbedrijven in Europa, met het kantoor op Schiphol, Nederland. Het is onder andere het bedrijf achter de grootste Russische zoekmachine, waardoor het de meest bezochte pagina van Rusland beheert. Google heeft daar duidelijk minder invloed dan in Amerika en Europa. Volgens een onderzoek uit december 2013 was het bedrijf er op dat moment verantwoordelijk voor bijna 62% van al het zoekverkeer in Rusland. Gezien de grootte van het land betekent dat een enorme prestaties

Yandex aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Yandex verwachtingen – De toekomst van Yandex

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Yandex verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Yandex

Yandex is een bedrijf in Europa, om precies te zijn op Schiphol in Nederland. Het bedrijf is echter door heel Europa actief en speelt daarnaast ook in Rusland een belangrijke rol. Het is wat dat betreft niet vreemd dat Yandex vooral Russische bestuurders kent, die de markt in Rusland op een uitstekende manier kennen en daar bijvoorbeeld hun contacten hebben. Ze zorgen er echter ook elders in Europa voor dat ze hoogwaardige internetdiensten aan kunnen bieden.

Yandex heeft ongeveer 4.900 werknemers en is daarmee een behoorlijke onderneming binnen de technologie. Men richt zich volledig op het internet en de computerdienstverlening, waarmee het een modern bedrijf is dat de komende jaren behoorlijk verder uit kan groeien. Het is in dat geval een interessant moment om te investeren in Yandex en in te stappen. Indien het bedrijf een volgende stap weet te zetten is de kans groot dat de waarde van het aandeel verder toe zal nemen en de belegger kan rekenen op een aantrekkelijk positief rendement. Aan de andere kant brengen dergelijke ondernemingen risico’s met zich mee, zolang er weinig tastbare producten beschikbaar zijn. De Russische zoekmachine van Yandex speelt een belangrijke rol bij het bieden van zekerheden.

Yandex aandelen

Het aandeel van Yandex heeft zich de laatste tijd op een behoorlijk positieve manier ontwikkeld, al heeft er na de stijgingen helaas ook een dip plaatsgevonden. De koers van het aandeel ligt echter een stuk hoger dan bijvoorbeeld enkele jaren geleden. Begin 2012 kwam de koers van Yandex nog niet veel verder dan €15. Vervolgens liep de koers op naar €25, maar daalde deze weer naar onder de €20. Via verschillende ups en downs kwam de koers van het aandeel van Yandex uiteindelijk uit op ongeveer €20 in het voorjaar van 2013. Vanaf dat moment heeft er een flinke stijging plaatsgevonden, waar men nu nog altijd de vruchten van plukt.

De koers van het aandeel van Yandex liep op naar een top van bijna €45, een enorme verbetering ten opzichte van een paar jaar eerder. Het bedrijf slaagde erin om deze hoge stand een aantal maanden vast te houden, maar moest deze in het voorjaar van 2014 toch weer loslaten. De koers zakte terug naar een waarde van ongeveer €25, maar nam vervolgens weer een vlucht tot boven de €30. Indien Yandex deze stijgende lijn vast kan houden en zich verder uit kan breiden in bijvoorbeeld Rusland is de kans groot dat beleggers hier een interessante investering aan hebben.

Yandex aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Yandex? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Yandex koers, de verwachtingen en toekomst van Yandex en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Yandex aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Yandex aandelen. Als je Yandex aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Yandex – Wat is de waarde van aandelen Yandex?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Yandex kost. Het aandeel Yandex is te vinden op de NASDAQ, de afkorting op de beurs is YNDX.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Yandex aandeel te kopen.

Yandex kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Yandex aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Yandex en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Yandex. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Yandex kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Yandex aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.