Wish aandelen

Wish is een Amerikaans online e-commerce platform dat transacties tussen verkopers en kopers mogelijk maakt. Opgericht in 2010 wordt Wish beheerd door ContextLogic Inc. in San Francisco maar heeft het kantoren over de hele wereld, waaronder Amsterdam, Toronto en Shanghai met honderden werknemers in dienst

Met al 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers is Wish één van de meest gedownloade shopping-apps.

Het doel van het bedrijf is om de volgende miljard mobiele e-commerce-kopers te blijven aantrekken met een focus op betaalbaarheid, een brede selectie aan betaalbare producten en klanten met een lager inkomen. Momenteel heeft Wish meer dan 500.000 handelaars die 150 miljoen artikelen aan klanten verkopen.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat is de USP van Wish?

Zoals gezegt bemiddelt Wish tussen kopers en specifieke handelaars. Vaak verkopen deze handelaren producten uit China. Het mooie van online winkelen, afgezien van het gemak, is hoe betaalbaar het kan zijn. Wish is geen uitzondering. Deze site heeft de reputatie opgebouwd producten betaalbaarder aan te bieden.

Ten eerste verbindt het kopers met fabrieken. Om deze reden profiteert men van lagere prijzen en een mindere kwaliteitscontrole.

Bovendien zijn er, omdat het een online winkelsite is, minder overhead kosten. Het bedrijf heeft amper hoge personeelskosten of opslagkosten, en zelfs commissies aan tussenpersonen zijn nihil.

De besparing op deze overhead kosten gaat rechtstreeks naar de uiteindelijke koper en natuurlijk naar de winstcijfers. Het feit dat hun producten tegen een betaalbare prijs worden aangeboden, weerspiegelt overigens zeker geen slechte kwaliteit, een zeer belangrijk gegeven voor return customers.

ContextLogic Inc., het moederbedrijf van Wish, diende een aanvraag in voor een beursgang te midden van een enorme verschuiving naar online winkelen tijdens COVID-19.

Waar e-commerce zich traditioneel richtte op welvarende shoppers, ontdekte Wish een niche in de markt temidden van de pandemie: het potentieel om wereldweid consumenten aan de onderkant van het economische spectrum aan te trekken.  

Groei zit hem met name onder de shoppers uit opkomende economieën in Afrika, Latijns-Amerika en Oost-Europa, waar het inkomen ondergemiddeld ligt. Buiten China en India schat het bedrijf dat er wereldwijd meer dan 1 miljard huishoudens zijn met een lager gemiddeld inkomen. Het verkopen van produkten vormen het grootste deel van de omzet (93%) maar het bedrijf biedt ook een advertentietool, ProductBoost, waarmee verkopers hun vermeldingen op gebruikersfeeds kunnen promoten.

Concurrentie van Wish

Natuurlijk is daar ook concurrentie zoals het almachtige Amazon, Shopify en Alibaba en men kan zelfs de offline traditionele winkel ketens zoals Walmart en Dollar General en Makro rekenen alszijnde concurrentie aangezien deze dezelfde target audience (die met een bescheiden portemonee) lokken echter is de kracht van Wish hun eenvoudige ontworpen platform welke het gemakkelijk maakt om door een uitgebreide selectie van producten te navigeren wanneer gebruikers geen specifiek artikel of merk in gedachten hebben. Met als resultaat dat maar liefst 70% van de verkopen op het platform niet ontstaan vanuit een zoekopdracht maar uit browsen oftewel snuffelen naar koopjes waarvan je niet eens wist dat je ze nodig had!

In conclusie lijkt het alsof er nog een goede potentiele groei in het vooruitzicht ligt. Wish maakt ook gebruik van sociale functies, gaming, speltechnieken en interactieve tools om de ervaring op het platform leuk te maken. Wish-gebruikers brengen gemiddeld meer dan negen minuten per dag op het platform door en dagelijks worden er bijna 2 miljoen artikelen verkocht.

Wish verwachtingen – De toekomst van Wish

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.
Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Wish verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wish aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Wish? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Wish koers, de verwachtingen en toekomst van Wish en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Wish aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Wish aandelen. Als je Wish aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Wish – Wat is de waarde van aandelen Wish?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Wish kost. Het aandeel Wish is momenteel nog niet op de beurs verkrijgbaar.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Wish aandeel te kopen.

Wish- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Wish aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Wish en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Wish. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Wish kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Wish aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.