Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Vopak aandelen

Koninklijke Vopak, beter bekend als Vopak, is gevestigd in Nederland aan Westerlaan 10, 3016 CK, te Rotterdam. De CEO van het bedrijf is Eelco Hoekstra.

Koninklijke Vopak N.V. is een wereldwijd opererende tankterminal operator gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. De geschiedenis van Vopak kan zelfs worden doorgetrokken naar het jaar 1616! De onderneming is namelijk ontstaan uit een fusie tussen Pakhoed N.V. en Koningklijke Van Ommeren N.V. Pakhoed N.V. is weer ontstaan door een fusie met een onderneming die teruggaat tot 1616.

Er werken ongeveer 4.000 mensen bij Vopak.

Het Koninklijke Vopak-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van €28,15, de hoogste koers was €28,41 en de laagste koers was €28,03. De slotkoers was €28,03 en is daarmee met 1,41% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

Inhoudsopgave

Vopak cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Vopak-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Vopak kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Vopak aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Vopak? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Vopak-koers, de verwachtingen en toekomst van Vopak en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Vopak-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Vopak-aandelen. Als je het Vopak-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Vopak Koers - Wat is de waarde van aandelen Vopak

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Vopak was. The stock Vopak can be found of the abbreviation of the exchange is VPK.

Beurskoers Vopak | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Vopak verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over Vopak 

Vopak beschikt over 83 terminals die zich in 31 verschillende landen bevinden. In totaal hebben de terminals een opslagcapaciteit van meer dan 30 miljoen m³. De terminals van Vopak kunnen in drie verschillende typen worden ingedeeld. Het gaat hierbij om:

  • 61 Import-, export- en distributieterminals
  • 12 Industriële terminals
  • 10 Hub terminals

Vopak haalt de meeste omzet uit de verhuur van de opslagtanks en het overpompen van vloeibare producten van en naar de tanks. De onderneming beschikt over vijf verschillende divisies en de Europese activiteiten zijn hierbij het belangrijkste. Naast Europese activiteiten vinden er activiteiten plaats in het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Amerika. Vopak aandeel

Over de bedrijfsvoering van Vopak kan worden gediscussieerd. Vopak had de ambitie om een ebitda van €1 miljard te bereiken in 2016. Er is bekend geworden dat Vopak dit niet gaat halen. De bezettingsgraad van de opslagtanks van Vopak zijn gedaald tot 88%. In Nederland lag de bezettingsgraad op 83%, dit is dus relatief laag. Om de omzet en de winst te vergroten zal Vopak er alles aan moeten doen om de bezettingsgraad omhoog te krijgen.

Analisten hebben een gemixte mening over Vopak en om deze reden geldt er het advies “houden”. Als u het aandeel nog niet in uw bezit heeft is het misschien verstandig om dit ook zo te houden, maar wat u ook doet, maak uw eigen beslissingen! In de toekomst kan er uiteraard een hoop veranderen!

Vopak aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Vopak-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Vopak-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie