Vopak aandelen

Koninklijke Vopak N.V. is een wereldwijd opererende tankterminal operator gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. De geschiedenis van Vopak kan zelfs worden doorgetrokken naar het jaar 1616! De onderneming is namelijk ontstaan uit een fusie tussen Pakhoed N.V. en Koningklijke Van Ommeren N.V. Pakhoed N.V. is weer ontstaan door een fusie met een onderneming die teruggaat tot 1616.

In 2015 behaalde Vopak een omzet van €1,39 miljard, met een bijbehorende winst van €282 miljoen. Er werken ongeveer 4.000 mensen bij Vopak.

Vopak aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Vopak verwachtingen – De toekomst van Vopak

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Vopak verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Vopak

Vopak beschikt over 83 terminals die zich in 31 verschillende landen bevinden. In totaal hebben de terminals een opslagcapaciteit van meer dan 30 miljoen m³. De terminals van Vopak kunnen in drie verschillende typen worden ingedeeld. Het gaat hierbij om:

  • 61 Import-, export- en distributieterminals
  • 12 Industriële terminals
  • 10 Hub terminals

Vopak haalt de meeste omzet uit de verhuur van de opslagtanks en het overpompen van vloeibare producten van en naar de tanks. De onderneming beschikt over vijf verschillende divisies en de Europese activiteiten zijn hierbij het belangrijkste. Naast Europese activiteiten vinden er activiteiten plaats in het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Amerika.

Over de bedrijfsvoering van Vopak kan worden gediscussieerd. Vopak had de ambitie om een ebitda van €1 miljard te bereiken in 2016. Er is bekend geworden dat Vopak dit niet gaat halen. De bezettingsgraad van de opslagtanks van Vopak zijn gedaald tot 88%. In Nederland lag de bezettingsgraad op 83%, dit is dus relatief laag. Om de omzet en de winst te vergroten zal Vopak er alles aan moeten doen om de bezettingsgraad omhoog te krijgen.

Analisten hebben een gemixte mening over Vopak en om deze reden geldt er het advies “houden”. Als u het aandeel nog niet in uw bezit heeft is het misschien verstandig om dit ook zo te houden, maar wat u ook doet, maak uw eigen beslissingen! In de toekomst kan er uiteraard een hoop veranderen!

Beursagenda Vopak 2018

  • 18-04: Resultaten 1e kwartaal 2018
  • 18-04: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 20-04: Notering ex-dividend
  • 17-07: Halfjaarresultaten
  • 05-11: Resultaten 3e kwartaal

Vopak aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Vopak? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Vopak koers, de verwachtingen en toekomst van Vopak en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Vopak aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Vopak aandelen. Als je Vopak aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Vopak – Wat is de waarde van aandelen Vopak?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Vopak kost. Het aandeel Vopak is te vinden op de Vopak, de afkorting op de beurs is Vopak.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Vopak aandeel te kopen.

Vopak kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Vopak aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Vopak en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Vopak. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Vopak kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Vopak aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.