Vodafone aandelen

Vodafone staat bekend als één van ’s werelds grootste telecommunicatiebedrijven. Het bedrijf bedient vandaag de dag ongeveer 529 miljoen klanten, 19 miljoen breedbandgebruikers en maar liefst 14 miljoen tv-klanten. Interesse om Vodafone-aandelen te kopen? We vertellen u graag meer!

Met de bijna 529 miljoen mobiele klanten zijn we er nog niet. Het gaat daarnaast nog om 19 miljoen breedbandgebruikers en maar liefst 14 miljoen tv-klanten. Dat zijn natuurlijk enorme aantallen. In dit artikel vertellen we u graag meer over Vodafone, de achtergrond en de samenwerking met Ziggo.

Vodafone aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Vodafone verwachtingen – De toekomst van Vodafone

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Vodafone verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Vodafone

De Vodafone Group werd in 1982 opgericht in Groot-Brittannië. De afkorting Voda komt van het woord ‘’voice data’’. In januari 1985 stond het telecombedrijf aan de wieg van het eerste Britse mobiele telefoongesprek. De jaren daarop wist het bedrijf zich snel uit te breiden tot een wereldwijd begrip in de telecommunicatie.

Vodafone werkt op wereldwijd niveau samen met bijna 50 mobiele netwerken. Er zijn in totaal 83,5 miljoen 4G klanten. In 22 landen wordt het 4G netwerk aangeboden. In totaal wordt er 92% van Europa met 4G netwerk beslagen. Vodafone kantoren zijn gevestigd in verschillende steden zoals: Utrecht, Amsterdam, Maastricht en Eindhoven. Vodafone werkt ook samen met Ziggo. Verderop meer daarover.

De fusie met Ziggo is een grote en belangrijke stap geweest voor Vodafone. Het kopen van Vodafone-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Vodafone-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Vodafone-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Lees u van tevoren goed in en kijk wat de plannen van het management zijn.

Libertel

Onder de naam Libertel betrad Vodafone in 1995 de Nederlandse markt. Slechts 2% van de Nederlanders had op dat moment een mobiele telefoon in gebruik. Gelukkig was dat niet van lange duur, want Libertel groeide snel met 26.000 abonnees. Drie jaar later stond de teller al op 1 miljoen abonnees. In 1999 ging Libertel naar de beurs. Ook werd het mogelijk om voor het eerst naar mobiele klanten van een ander netwerk in Nederland te bellen. Begin 2002 werd de bedrijfsnaam verandert naar Vodafone.

Gemeentes en masten

Vandaag de dag biedt Vodafone aan ruim 250 gemeentes in Nederland een 4G+ dekking. Op verschillende plaatsen in dit land staan meer dan 3.500 4G-masten. Daarnaast staan er honderden kleine zendmasten op drukke plekken. Denk aan winkelcentra, vakantieparken, kantoorlocaties en stranden.

Samenwerking met Ziggo

Diensten van de volgende generaties kunnen vermarkt worden naar 98 miljoen Europese woningen. De footprint van Vodafone kan uitgebreid worden tot 36 miljoen huishoudens. Dit wordt mede ondersteund door het oprichten van VodafoneZiggo JV in Nederland. Sinds 2017 werken deze partijen met elkaar samen. Samen bieden de bedrijven een compleet pakket aan. Met Ziggo kun je vast bellen, je hebt snel internet en tv bij je thuis. Met Vodafone kun je mobiel bellen en internetten op het grootste 4G netwerk ter wereld.

Positieve toekomst

Toch kijkt Vodafone zeker positief naar de toekomst. Dit heeft onder meer te maken met de voordelen die klanten hebben wanneer ze hun Ziggo kabelabonnement combineren met mobiele bundels van Vodafone. Nog steeds slaat dit enorm aan, dus de fusie is een enorm goede stap geweest voor het bedrijf. In de toekomst verwacht Vodafone dat er nog veel meer van dit soort gecombineerde klanten bijkomen.

Vodafone verwacht dit jaar een stabiel resultaat. Volgens topman Drost zit het bedrijf in een concurrerende sector. Zo zal bijvoorbeeld blijken welk effect de overname van Tele-2 door T-Mobile heeft binnen telecomland. Het kopen van Vodafone-aandelen kan daarom interessant zijn.

Cijfers van Vodafone

Kijkend naar de achtergrond en de cijfers is Vodafone vandaag de dag het op twee na grootste mobiel telecombedrijf in Nederland. Vodafone is al enkele jaren een echte marktleider op het gebied van slimme verbindingen tussen systemen en apparaten. Afgelopen jaren is de omzet en nettowinst gedaald. Dit had te maken met een aantal factoren, waaronder een fix bedrag aan investeringen in diensten en netwerken.

Vodafone201620172018201920202021
Omzet52 38747 63146 57146 08946 66447 806
Nettowinst-5 145-6 2972 4382 6633 2933 834
Koers/winst verhouding-14,5-10,625,12117,414,1
Winst per aandeel ( € )-0,19-0,230,090,110,130,16
Dividend per aandeel ( € )0,150,150,150,140,150,16
Dividendrendement5,24%6,05%6,79%6,26%6,74%7,21%

In het overzicht is goed te zien dat er een omzetdaling was in 2017 ten opzichte van het jaar ervoor. Deze had ook vooral te maken met een daling op de consumentenmarkt voor mobiele telefonie. Dit had vooral te maken met een aantal opvallende veranderingen. Zo was de nieuwe regelgeving aan van de redenen, evenals het wegvallen van de roaming inkomsten in de EU.

Nog een verandering was het kopen van een telefoon boven 250 euro. Deze geldt sinds vorig jaar namelijk als een lening. Zo kiezen consumenten sneller voor sim-only bundels om een BKR-registratie te ontlopen. Ook de zakelijke markt daalde afgelopen jaar. Veel kleinere bedrijven kiezen voor consumentenabonnementen. Niet geheel onlogisch, want deze zijn nog steeds een stuk goedkoper.

Vodafone aandelen

De aandelen van Vodafone bleken erg volatiel te zijn. De afgelopen tijd zijn er dan ook redelijke fluctuaties te zien. Het gaat hierbij om een koers van €200 tot €250 per aandeel. Desondanks deze fluctuaties is het ook goed om vast te stellen dat het hierbij wel om een periode gaat van 4 jaar. Over een korte termijn gezien, zijn de aandelen dus niet al te volatiel.

De aandelen van de telefoonprovider zijn deels wel in trek bij analisten. Zij geven een long of koopadvies voor de Vodafone aandelen. De reden hiervoor is de sterke positie van de provider. De marktomstandigheden zijn ook goed te noemen. Dit alles zorgt er ook voor dat de financiële resultaten in veel gevallen positief uitvallen. Kwartaalcijfers ondersteunen dit dan ook. Om deze redenen is het dus verstandig om Vodafone aandelen te kopen.

Topman Rob Shuter is gematigd positief over het koersverloop van Vodafone voor de komende jaren. Er komen nieuwe concurrenten bij, maar de verwachting bestaat dat de winstmarge hier niet onder zal lijden. De verwachting is wel dat de omzet zal blijven krimpen, maar dit heeft dus nauwelijks invloed op de winst.

Vodafone aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren inVodafone? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Vodafone koers, de verwachtingen en toekomst van Vodafone en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Vodafone aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Vodafone aandelen. Als je Vodafone aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Vodafone – Wat is de waarde van aandelen Vodafone?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Vodafone kost. Het aandeel Vodafone is te vinden op de LON, de afkorting op de beurs is VOD.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Vodafone aandeel te kopen.

Vodafone kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Vodafone aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Vodafone en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Vodafone. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Vodafone kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Vodafone aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.