Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Vodafone Group aandelen

Vodafone Group plc, beter bekend als Vodafone Group, is gevestigd in Verenigd Koninkrijk aan Vodafone House, The Connection, RG14 2FN, te Newbury. De CEO van het bedrijf is Nicholas Read.

 

Het Vodafone Group plc-aandeel had op 08-12-2022 een openingskoers van $10,52, de hoogste koers was $10,58 en de laagste koers was $10,47. De slotkoers was $10,48 en is daarmee met 1,87% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Vodafone Group cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Vodafone Group-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Vodafone Group kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Vodafone Group aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Vodafone Group? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Vodafone Group-koers, de verwachtingen en toekomst van Vodafone Group en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Vodafone Group-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Vodafone Group-aandelen. Als je het Vodafone Group-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Vodafone Group Koers - Wat is de waarde van aandelen Vodafone Group

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Vodafone Group was. The stock Vodafone Group can be found of the abbreviation of the exchange is VOD.

Beurskoers Vodafone Group | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Vodafone Group verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat gaat Vodafone doen in de toekomst?

Vodafone is optimistisch over hoe technologie en connectiviteit de toekomst kunnen verbeteren en het leven van mensen kunnen verbeteren. Met hun bedrijf willen ze een digitale samenleving opbouwen die de sociaaleconomische vooruitgang bevordert, iedereen omarmt en niet ten koste gaat van onze planeet.

  • Vodafone en Google Cloud

Vodafone werkt samen met Google Cloud op het gebied van data-analyse. Mobiele operator Vodafone Group Plc (VOD.L) en Alphabet Inc's (GOOGL.O) Google Cloud zijn een strategisch partnerschap aangegaan om gezamenlijk dataservices te ontwikkelen.

Ongeveer 1.000 werknemers in Groot-Brittannië, Spanje en de Verenigde Staten zullen door beide bedrijven worden gevraagd om "Nucleus" te creëren, een nieuw cloudgebaseerd opslag- en analyseportaal dat de gegevens van Vodafone zal hosten. Nucleus zal in staat zijn om ongeveer 50 terabyte aan gegevens per dag in de cloud te verwerken, zei Vodafone in een verklaring.

Beide bedrijven zullen het gebruik van betrouwbare en veilige data-analyse, inzichten en lessen stimuleren om de introductie van nieuwe digitale producten en diensten voor Vodafone-klanten wereldwijd te ondersteunen.

  • Vodafone en Qualcomm

Vodafone bundelt de krachten met Qualcomm op het gebied van Open-RAN-ontwikkeling. Vodafone en chipmaker Qualcomm (QCOM.O) zeiden dat ze hun krachten zouden bundelen om een technische blauwdruk te ontwikkelen voor leveranciers van telecomapparatuur om Open RAN-technologie (radiotoegangsnetwerk) te gebruiken.

De stap is bedoeld om de toetredingsdrempel voor veel bedrijven te verlagen en de diversificatie van leveranciers van netwerkapparatuur te stimuleren. Mobiele operators en overheden willen de ontwikkeling van Open RAN-technologie aanmoedigen om meer leveranciers te helpen een markt te betreden die wordt gedomineerd door Huawei, Ericsson en Nokia.

  • IPO

Vodafone haalt tot 2,3 miljard euro op van de beursgang van Frankfurt, ervan uitgaande dat een overtoewijzingsoptie (greenshoe) volledig wordt uitgeoefend tegen de uiteindelijke biedprijs. Deze beursgang ontsluit waarde voor hun aandeelhouders: het toont de waarde van hun torensactiva in een 5G-wereld, zei Vodafone Chief Executive Nick Read.

Wat kunnen we verwachten van de Vodafone aandelen?

Er is een dringende behoefte om het COVID-19-herstel op gang te brengen en beter terug te bouwen, een behoefte die wordt erkend door de herstel- en veerkrachtfaciliteit van de Europese Unie ter waarde van 672,5 miljard euro. Als dit lukt, kunnen de voordelen voor de lidstaten, hun burgers en hun bedrijven transformerend zijn - economisch, sociaal en ecologisch.

De Europese Commissie heeft benadrukt dat de cumulatieve extra bbp-bijdrage van nieuwe digitale technologieën tegen 2030 in de EU 2,2 biljoen euro zou kunnen bedragen. In hun nieuwe rapport, ‘Digitaal voor Europa: samenwerking, innovatie, transformatie’, gaan ze verder en kijken ze niet alleen naar de economische voordelen van digitaal, maar ook naar de positieve sociale en ecologische impact die digitaal kan hebben.

Ze weten ook dat er enorme uitdagingen zijn om deze voordelen te behalen - de Europese Commissie erkent ook dat er een tekort is van € 125 miljard per jaar om te voldoen aan de investeringsbehoeften van de digitale en groene transitie. Dit betekent dat iedereen moet samenwerken - industrie, regeringen, beleidsmakers - om te investeren in de digitale toekomst van Europa.

In de industriële revolutie van 5G, door de gezondheidszorg te democratiseren, de digitale kloof te dichten en het MKB te digitaliseren. Als dit gebeurt, kan Europa een sterke basis leggen die nodig is om een ​​digitaal dividend voor huidige en toekomstige generaties te genereren. Dit zal op zijn beurt Europa in staat stellen om uit de crisis te komen, banen en groeikansen te creëren en Europa als wereldleider te positioneren.

Over Vodafone

De Vodafone Group werd in 1982 opgericht in Groot-Brittannië. De afkorting Voda komt van het woord ‘’voice data’’. In januari 1985 stond het telecombedrijf aan de wieg van het eerste Britse mobiele telefoongesprek. De jaren daarop wist het bedrijf zich snel uit te breiden tot een wereldwijd begrip in de telecommunicatie.

Vodafone werkt op wereldwijd niveau samen met bijna 50 mobiele netwerken. Er zijn in totaal 83,5 miljoen 4G klanten. In 22 landen wordt het 4G netwerk aangeboden. In totaal wordt er 92% van Europa met 4G netwerk beslagen. Vodafone kantoren zijn gevestigd in verschillende steden zoals: Utrecht, Amsterdam, Maastricht en Eindhoven. Vodafone werkt ook samen met Ziggo. Verderop meer daarover.

De fusie met Ziggo is een grote en belangrijke stap geweest voor Vodafone. Het kopen van Vodafone-aandelen kan interessant zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Vodafone-aandelen kan door eenvoudig een account aan te maken bij de broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Vodafone-aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Lees u van tevoren goed in en kijk wat de plannen van het management zijn.

Libertel

Onder de naam Libertel betrad Vodafone in 1995 de Nederlandse markt. Slechts 2% van de Nederlanders had op dat moment een mobiele telefoon in gebruik. Gelukkig was dat niet van lange duur, want Libertel groeide snel met 26.000 abonnees.

Drie jaar later stond de teller al op 1 miljoen abonnees. In 1999 ging Libertel naar de beurs. Ook werd het mogelijk om voor het eerst naar mobiele klanten van een ander netwerk in Nederland te bellen. Begin 2002 werd de bedrijfsnaam verandert naar Vodafone.

Gemeentes en masten

Vandaag de dag biedt Vodafone aan ruim 250 gemeentes in Nederland een 4G+ dekking. Op verschillende plaatsen in dit land staan meer dan 3.500 4G-masten. Daarnaast staan er honderden kleine zendmasten op drukke plekken. Denk aan winkelcentra, vakantieparken, kantoorlocaties en stranden.

Samenwerking met Ziggo

Diensten van de volgende generaties kunnen vermarkt worden naar 98 miljoen Europese woningen. De footprint van Vodafone kan uitgebreid worden tot 36 miljoen huishoudens. Dit wordt mede ondersteund door het oprichten van VodafoneZiggo JV in Nederland. Sinds 2017 werken deze partijen met elkaar samen.

Samen bieden de bedrijven een compleet pakket aan. Met Ziggo kun je vast bellen, je hebt snel internet en tv bij je thuis. Met Vodafone kun je mobiel bellen en internetten op het grootste 4G netwerk ter wereld.

Positive toekomst

Toch kijkt Vodafone zeker positief naar de toekomst. Dit heeft onder meer te maken met de voordelen die klanten hebben wanneer ze hun Ziggo kabelabonnement combineren met mobiele bundels van Vodafone. Nog steeds slaat dit enorm aan, dus de fusie is een enorm goede stap geweest voor het bedrijf. In de toekomst verwacht Vodafone dat er nog veel meer van dit soort gecombineerde klanten bijkomen.

Vodafone verwacht dit jaar een stabiel resultaat. Volgens topman Drost zit het bedrijf in een concurrerende sector. Zo zal bijvoorbeeld blijken welk effect de overname van Tele-2 door T-Mobile heeft binnen telecomland. Het kopen van Vodafone-aandelen kan daarom interessant zijn.

Vodafone Group aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Vodafone Group-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Vodafone Group-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie