Unilever aandelen

Unilver N.V. is een grote multinational, opgericht in 1930. Unilever richt zich op voedingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorging. Het hoofdkantoor van Unilever is gevestigd in Rotterdam, maar de multinational heeft veel internationale betrekkingen en er staat dan ook een hoofdkantoor in London. 14,73% van de AEX bestaat uit Unilever, dit zorgt ervoor dat de multinational een belangrijke positie heeft binnen de AEX.

Unilever aandelen

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Unilever verwachtingen – De toekomst van Unilever

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Unilever verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Unilever

Unilever is een gigantisch bedrijf met merken zoals Knorr, Robijn, Cif, Unox, Dove, Axe, Becel, Lipton en Magnum. De geschiedenis van Unilever gaat terug naar het jaar 1930. Toen vond er een fusie plaats tussen de Margarine Unie (Nederlands) en Lever Brothers (Brits). Sinds de fusie in 1930 is Unilever uitgegroeid tot een multinational die over talloze gespecialiseerde merken beschikt. Tot het jaar 2005 had Unilever 2 directies, maar dit is veranderd en momenteel beschikt Unilever over één directie met als CEO de Nederlander Paul Polman.

Bij Unilever werken ruim 175.000 werknemers. Dit is een flink aantal, maar ook begrijpelijk aangezien de multinational 400 merken aanstuurt en coördineert. Deze merken worden in 190 landen verkocht en door ruim 2 miljard mensen gebruikt, elke dag weer! Unilever heeft 45 sterke merken en is de grootste producent van A-merken. De onderstaande video geeft u een goed beeld over Unilever en de diverse activiteiten die door deze multinational worden uitgevoerd.

Beursagenda Unilever 2018

  • 19-04: Resultaten 1e kwartaal 
  • 03-05: Notering ex-dividend
  • 19-07: Resultaten 2e kwartaal 
  • 02-08: notering ex-dividend
  • 18-10: Resultaten 3e kwartaal 
  • 01-11: notering ex-dividend

Cijfers van Unilever

Unilever beschikt over een balanstotaal van €52 miljard, €15,4 miljard hiervan is eigen vermogen. In 2016 behaalde Unilever een omzet van €52,7 miljard, met een bijbehorende winst van €5,5 miljard. Als 2016 met 2015 wordt vergeleken, is er te zien dat de omzet met 1% af nam. De nettowinst steeg echter wel met 5,5%. De volgende kerncijfers per aandeel zijn ook goed om te bekijken:

  • Eigen vermogen per aandeel: 5,41
  • Koers-/winstverhouding: 23,33
  • Winst per aandeel: 1,72

Op 26 januari 2017 zijn de jaarcijfers over 2016 bekend gemaakt. Uit deze cijfers bleek dat economische problemen in India en Brazilië voor een lastig vierde kwartaal hebben gezorgd. Unilever verwacht dat 2017 ook moeizaam zal beginnen, maar later in het jaar zou de groei moeten aantrekken.

Unilever is bezig met een flinke reorganisatie. Het is de bedoeling om het bedrijf anders in te richten. Hierdoor is het mogelijk om producten sneller van de tekentafel in het winkelschap te krijgen. Het programma heet Connected 4 Growth en de CEO is er erg enthousiast over, omdat successen zo sneller kunnen worden gerealiseerd. Nog even over het dividendrendement. Deze zal in 2017 rond de 3,25% liggen. Dit is uiteraard afhankelijk van de koers van het aandeel. 3,25% is in ieder geval veel meer dan dat u op uw bank zult ontvangen.

In 2009 stonden Unilever aandelen op een koers van €13,61. Dit was het laagste punt sinds lange tijd. In de jaren die volgden is het erg goed gegaan met het aandeel. Het is weer helemaal herstelt en staat zelfs nog veel hoger dan voor de crisis van 2008/2009. Doordat het aandeel zo hoog staat, zijn analisten iets minder positief over het kopen van de aandelen. De vraag is hoe ver het aandeel nog kan gaan stijgen. Alsnog geldt er een koopadvies voor deze aandelen.

Op 17 februari 2017 kondigde KraftHeinz aan dat het interesse heeft om Unilever over te nemen voor een bedrag €39,57 slotkoers 16 februari + 20% overnamepremie = €47,48. Later op de dag bleek dat Unilever de overname niet zag zitten. Het aandeel steeg ondanks de overname toch met ruim 10%. het zou zomaar kunnen dat er de komende weken of maanden nog een nieuw bod wordt ingezet. Wie weet gaan Nestlé of Procter & Gamble zich ook met deze overnamestrijd bemoeien. Spannende tijden dus bij Unilever!

Unilever aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Unilever? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Unilever koers, de verwachtingen en toekomst van Unilever en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Unilever aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Unilever aandelen. Als je Unilever aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Unilever – Wat is de waarde van aandelen Unilever ?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Unilever kost. Het aandeel Unilever is te vinden op de LON, de afkorting op de beurs is ULVR.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Unilever aandeel te kopen.

Unilever kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Unilever aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Unilever en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Unilever. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Unilever kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Unilever aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.