Wilt u Starbucks aandelen kopen?

Starbucks slaagt er steeds beter in om bekend te worden bij het grote publiek, zoals ook McDonalds en Coca Cola daarin geslaagd zijn. Het bedrijf heeft in Amerika inmiddels bijna 7.000 vestigingen en heeft er in de meer dan 35 landen waarin men actief is nog eens 3.000. Dat betekent dat het over heel de wereld op meer dan 10.000 plaatsen mogelijk is om een Starbucks koffie te kopen, terwijl het bedrijf pas sinds een aantal jaren bezig is met de enorme uitbreiding. Uiteindelijk probeert men in iedere stad een Starbucks te openen en er op die manier voor te zorgen dat we allemaal een heerlijke koffiebeleving kunnen ervaren.

Starbucks aandelen

 

4.5/5

Grootste en meest bekende handelsplatform ter wereld

Over Starbucks

Starbucks maakt vooral gebruik van eigen vestigingen, maar werkt daarnaast op basis van franchise. Ongeveer 25% van de vestigingen werkt onder een licentie en is daarmee geen eigendom van de eigen keten. Starbucks werd in 1971 opgericht als detailonderneming, met in het assortiment hoogwaardige koffiebonen. Men brandde de bonen en verkocht deze, om consumenten een fijne koffie-ervaring aan te kunnen bieden. De hoge kwaliteit van de koffie staat bij Starbucks nog altijd hoog in het vaandel, waarmee men zich kan onderscheiden van veel andere aanbieders.

Starbucks is aanbieder van een groot aantal verschillende koffies, maar het gaat volgens het bedrijf vooral om de beleving die het weet te creëren. De inrichting van de winkels draagt enorm bij aan de waarde van het merk en zorgt dat consumenten er graag plaatsnemen en flink betalen voor hun drankje. Wat dat betreft speelt Starbucks in op de nieuwe belevingen die we graag ervaren en is het een zeer innovatief bedrijf. Als belegger kunt u rekenen op een waardevaste belegging, die kan fluctueren op het moment dat er een concurrent ontstaat, of wanneer Starbucks erin slaagt om weer een nieuwe markt te veroveren.

Starbucks aandelen

Het aandeel van Starbucks heeft zich de laatste jaren op een onstuimige manier ontwikkeld en is op die manier aanbeland op een koers van ongeveer €70. Een jaar geleden bedroeg de waarde van het aandeel nog ongeveer €64, waardoor er sprake is van een aantrekkelijk rendement voor de beleggers. Houd er echter rekening mee dat er in de tussentijd een piek heeft plaatsgevonden, die het aandeel helaas niet vast heeft kunnen houden. De waarde van het aandeel Starbucks stijgt geregeld flink, bijvoorbeeld op het moment dat er nieuwe winkels worden geopend of men met nieuwe producten naar voren komt.

Het aandeel van Starbucks liet aan het eind van 2013 een piek zien, met een waarde van meer dan €80. Starbucks is er tot op heden echter niet in geslaagd om die waarde langere tijd vast te houden. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat het aandeel over het algemeen goede ontwikkelingen laat zien. Bovendien is Starbucks nog altijd voornemens om verder uit te breiden en op die manier waarde toe te voegen. Starbucks is wat dat betreft inmiddels een stabiel aandeel, terwijl u aan de andere kant ook rekening dient te houden met relatief grote schommelingen van de koers. *CFD service. 76,4% verliest geld.

Hoe kunt u Starbucks aandelen kopen?

Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een demo-account met €40.000,- demogeld. Op deze manier kunt u lekker veel oefenen. De levenslange demo-account is ideaal, maar als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf €100,-!