Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Spotify Technology aandelen

Spotify Technology S.A., beter bekend als Spotify Technology, is gevestigd in Luxemburg, 1610, te 42 44 Avenue De La Gare. De CEO van het bedrijf is Daniel Ek.

 

Het Spotify Technology S.A.-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van $74,52, de hoogste koers was $75,97 en de laagste koers was $73,60. De slotkoers was $75,72 en is daarmee met 0,75% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Spotify Technology cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Spotify Technology-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Spotify Technology kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Spotify Technology aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Spotify Technology? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Spotify Technology-koers, de verwachtingen en toekomst van Spotify Technology en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Spotify Technology-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Spotify Technology-aandelen. Als je het Spotify Technology-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Spotify Technology Koers - Wat is de waarde van aandelen Spotify Technology

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Spotify Technology was. The stock Spotify Technology can be found of the abbreviation of the exchange is SPOT.

Beurskoers Spotify Technology | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Spotify Technology verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Spotify verwachtingen – De toekomst van Spotify

Spotify is een bedrijf dat ieder jaar weer meer gebruikers erbij krijgt. De streamingsdienst wordt ook in steeds meer landen beschikbaar, maar wat gaat Spotify doen in de toekomst?

  • Nieuwe features

De gebruikers van Spotify stijgen enorm, maar de concurrentie stijgt ook mee. Daarom is het belangrijk dat de streamingsdienst zich blijft ontwikkelen. Zo zagen we eind December een feature uitkomen die concurrent Apple Music al een tijdje had, namelijk het aanpassen van een eigen Spotify lijst. Er is namelijk een functie toegevoegd waarmee een gebruiker de afbeelding van een afspeellijst kan customizen.

  • Uitbreiding naar Zuid-Korea

Bij de uitbreiding naar een land verwacht je misschien niet veel speciaals, aangezien Spotify dit regelmatig doet. Toch brengt de uitbreiding naar Zuid-Korea wel veel extra’s. Dit is namelijk het thuisland van de populaire K-Pop, een muziekgenre uit Zuid-Korea en tevens ook een subcultuur. Volgens de IFPI is dit een van de snelst groeiende muziekmarkten wereldwijd en de op vijf na grootste muziekmarkt van de wereld op dit moment. Een uitbreiding naar Zuid-Korea zal de Koreaanse artiesten in staat stellen om hun lokale publiek en de meer dan 300 miljoen luisteraars van Spotify wereldwijd te bereiken.

Wat kunnen we verwachten van de Spotify aandelen?

Op 3 april 2018 zijn de aandelen van Spotify Technology S.A. beursgenoteerd op de New York Stock Exchange. Sinds die beursnotering golft de koers van de Zweedse stream gigant heen en weer. Tot halverwege 2020 waar het een sterke stijging inzette.

Spotify is dus echt aan de top van de muziekstreaming markt en zal naar alle waarschijnlijkheid hier ook nog wel een tijdje blijven. Het Zweedse bedrijf blijft groeien en met nieuwe uitbreidingen en functies opkomst is de verwachting dat de groei alleen maar zal toenemen. Door de laatste flinke stijging die de koers sinds halverwege 2020 heeft te pakken kan het een hoog punt zijn om in te stappen. Toch biedt het bedrijf veel potentie om door te groeien. Of dit het juiste moment is om in te stappen is lastig te zeggen. Dit zal u echt zelf moeten beslissen. Ik raad vooral aan om het laatste nieuws omtrent het bedrijf te volgen en op toekomstige ontwikkelingen in te spelen.

Over Spotify

Spotify Ltd is in 2006 opgericht door Daniel Ek (huidige CEO) en Martin Lorentzon. Op 7 oktober 2008 is de dienst online gegaan en sindsdien heeft Spotify een ongekende groei doorgemaakt. Spotify werd ontwikkeld in een periode dat de muziekindustrie te maken kreeg met het illegaal downloaden van muziek, waardoor de verkopen van CD’s hard terugliep. Consumenten kochten niet langer een CD, maar haalden deze illegaal van het internet om deze vervolgens weer verder te verspreiden. Spotify heeft de muziekwereld aangetoond dat het wel degelijk mogelijk is om gebruikers voor muziek te laten betalen.

Spotify heeft een hoofdkantoor in London en in Stockholm. Bij Spotify werken nu 1.500 mensen. De muziekdienst wordt in 50 verschillende talen aangeboden en er zijn nu 100 miljoen mensen die een Spotify account hebben. 72 miljoen van de 100 miljoen account is Spotify Open en hier verdient Spotify aan de reclame inkomsten. Daarnaast zijn er ook nog 28 miljoen premium abonnees. Per account wordt $9.99 per maand verdiend. Alleen al aan premium accounts verdient Spotify dus elke maand $280 miljoen. Leuk feitje: er zijn circa 5 miljoen Nederlanders die een Spotify account hebben.

De laatste tijd krijgt Spotify steeds meer te maken met stevige concurrentie. Denk hierbij aan Google Play Music, Deezer, Tidal en sinds kort ook Apple Music. Het is nog maar de vraag welke impact de concurrentie gaat hebben op de resultaten van Spotify. Concurrenten zoals Apple Music maken het echter alleen maar mogelijk om gebruik te maken van de dienst door een premium abonnement af te sluiten. CEO Daniel Ek maakt zich daarom niet al teveel zorgen om concurrenten zoals Apple Music.

Spotify aandelen kopen

De Spotify beursgang

Spotify is op 3 april 2018 beursgenoteerd op de New York Stock Exchange onder het symbool SPOT. Bij een traditionele beursgang worden nieuwe aandelen uitgegeven, maar Spotify heeft voor een zogeheten directe notering (direct listing) gekozen. Bij een direct listing worden de bestaande aandelen in één keer publiek verhandelbaar gemaakt. Het belangrijkste voordeel van de direct listing is dat de huidige bestaande aandeelhouders makkelijker kunnen handelen in de waardepapieren. Het vervelende van een direct listing is wel dat het heel moeilijk is in te schatten wat de koers van Spotify gaat doen. Normaal gesproken worden aandelen al vooraf aan zakelijke klanten verkocht, bij deze beursgang werden de aandelen in 1x naar de beurs gebracht.

Is er dan niks nuttigs te zeggen over het mogelijke koersverloop van Spotify aandelen? Jawel hoor. In januari en februari zijn er Spotify aandelen voor bedragen tussen de 90 en 132,50 dollar verkocht. De muziekstreamingdienst werd daarmee op zo'n 20 miljard dollar gewaardeerd. Analisten verwachten dat de koers van Spotify na de eerste handelsdag flink hoger zal liggen dan de bandbreedte van 90-123,50 dollar.

De New Yorkse Bank Manhattan Venture Partners ontdekte dat er op de grijze markt aandelen voor zo'n 150 dollar werden verhandeld. Spotify zou dan een waardering hebben van zo'n 30 miljard dollar. Ook 150 dollar is volgens analisten waarschijnlijk nog te laag ingeschat. Sommigen gaan ervan uit dat Spotify aandelen op de eerste handelsdag kunnen stijgen naar zo'n 150 tot zelfs 225 dollar per aandeel.

Spotify Technology aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Spotify Technology-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Spotify Technology-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie