Spotify aandelen

Spotify beursgang

De Zweedse muziekstreamingdienst Spotify geeft u toegang tot miljoenen verschillende nummers, die als stream kunnen worden afgespeeld. Spotify staat voor “Spot” “Identify”. Dit bekent dat u een nummer allang vergeten kunt zijn en nu kunt spotten en kunt identificeren.

We hebben goed nieuws! Spotify is sinds 3 april 2018 beursgenoteerd. Als particuliere belegger heeft u nu dus eindelijk de mogelijkheid om mee te profiteren van dit enorme succes. Het is hier al vanaf €100,- mogelijk om Spotify aandelen te kopen.

Spotify Technology S.A. is op 23 april 2006 opgericht door Daniel Ek en Martin Lorentzon. Het bedrijf biedt een streamingsdienst aan onder de naam Spotify. De naam Spotify is ontstaan door twee verschillende woorden, namelijk door Spot en Identify. Het idee hierachter is dat gebruikers nummers kunnen spotten en identificeren.

De digitale service biedt muziek, podcasts en video’s waarmee gebruikers van de dienst toegang hebben tot miljoenen nummers en andere content van artiesten wereldwijd. Spotify kan op veel digitale apparaten gebruikt worden, waaronder op luidsprekers, tablets, computers, telefoons, tv’s en in auto’s.

Spotify is beschikbaar op alle continenten van de wereld en heeft meer dan 300 miljoen wereldwijde gebruikers. Dit maakt Spotify op het gebied van aantallen de grootste muziekstreamingsdienst van de wereld.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Spotify verwachtingen – De toekomst van Spotify

Spotify is een bedrijf dat ieder jaar weer meer gebruikers erbij krijgt. De streamingsdienst wordt ook in steeds meer landen beschikbaar, maar wat gaat Spotify doen in de toekomst?

  • Nieuwe features

De gebruikers van Spotify stijgen enorm, maar de concurrentie stijgt ook mee. Daarom is het belangrijk dat de streamingsdienst zich blijft ontwikkelen. Zo zagen we eind December een feature uitkomen die concurrent Apple Music al een tijdje had, namelijk het aanpassen van een eigen Spotify lijst. Er is namelijk een functie toegevoegd waarmee een gebruiker de afbeelding van een afspeellijst kan customizen.

  • Uitbreiding naar Zuid-Korea

Bij de uitbreiding naar een land verwacht je misschien niet veel speciaals, aangezien Spotify dit regelmatig doet. Toch brengt de uitbreiding naar Zuid-Korea wel veel extra’s. Dit is namelijk het thuisland van de populaire K-Pop, een muziekgenre uit Zuid-Korea en tevens ook een subcultuur. Volgens de IFPI is dit een van de snelst groeiende muziekmarkten wereldwijd en de op vijf na grootste muziekmarkt van de wereld op dit moment. Een uitbreiding naar Zuid-Korea zal de Koreaanse artiesten in staat stellen om hun lokale publiek en de meer dan 300 miljoen luisteraars van Spotify wereldwijd te bereiken.

Wat kunnen we verwachten van de Spotify aandelen?

Op 3 april 2018 zijn de aandelen van Spotify Technology S.A. beursgenoteerd op de New York Stock Exchange. Sinds die beursnotering golft de koers van de Zweedse stream gigant heen en weer. Tot halverwege 2020 waar het een sterke stijging inzette.

Spotify is dus echt aan de top van de muziekstreaming markt en zal naar alle waarschijnlijkheid hier ook nog wel een tijdje blijven. Het Zweedse bedrijf blijft groeien en met nieuwe uitbreidingen en functies opkomst is de verwachting dat de groei alleen maar zal toenemen. Door de laatste flinke stijging die de koers sinds halverwege 2020 heeft te pakken kan het een hoog punt zijn om in te stappen. Toch biedt het bedrijf veel potentie om door te groeien. Of dit het juiste moment is om in te stappen is lastig te zeggen. Dit zal u echt zelf moeten beslissen. Ik raad vooral aan om het laatste nieuws omtrent het bedrijf te volgen en op toekomstige ontwikkelingen in te spelen.

Over Spotify

Spotify Ltd is in 2006 opgericht door Daniel Ek (huidige CEO) en Martin Lorentzon. Op 7 oktober 2008 is de dienst online gegaan en sindsdien heeft Spotify een ongekende groei doorgemaakt. Spotify werd ontwikkeld in een periode dat de muziekindustrie te maken kreeg met het illegaal downloaden van muziek, waardoor de verkopen van CD’s hard terugliep. Consumenten kochten niet langer een CD, maar haalden deze illegaal van het internet om deze vervolgens weer verder te verspreiden. Spotify heeft de muziekwereld aangetoond dat het wel degelijk mogelijk is om gebruikers voor muziek te laten betalen.

Spotify heeft een hoofdkantoor in London en in Stockholm. Bij Spotify werken nu 1.500 mensen. De muziekdienst wordt in 50 verschillende talen aangeboden en er zijn nu 100 miljoen mensen die een Spotify account hebben. 72 miljoen van de 100 miljoen account is Spotify Open en hier verdient Spotify aan de reclame inkomsten. Daarnaast zijn er ook nog 28 miljoen premium abonnees. Per account wordt $9.99 per maand verdiend. Alleen al aan premium accounts verdient Spotify dus elke maand $280 miljoen. Leuk feitje: er zijn circa 5 miljoen Nederlanders die een Spotify account hebben.

De laatste tijd krijgt Spotify steeds meer te maken met stevige concurrentie. Denk hierbij aan Google Play Music, Deezer, Tidal en sinds kort ook Apple Music. Het is nog maar de vraag welke impact de concurrentie gaat hebben op de resultaten van Spotify. Concurrenten zoals Apple Music maken het echter alleen maar mogelijk om gebruik te maken van de dienst door een premium abonnement af te sluiten. CEO Daniel Ek maakt zich daarom niet al teveel zorgen om concurrenten zoals Apple Music.

Spotify aandelen kopen

De Spotify beursgang

Spotify is op 3 april 2018 beursgenoteerd op de New York Stock Exchange onder het symbool SPOT. Bij een traditionele beursgang worden nieuwe aandelen uitgegeven, maar Spotify heeft voor een zogeheten directe notering (direct listing) gekozen. Bij een direct listing worden de bestaande aandelen in één keer publiek verhandelbaar gemaakt. Het belangrijkste voordeel van de direct listing is dat de huidige bestaande aandeelhouders makkelijker kunnen handelen in de waardepapieren. Het vervelende van een direct listing is wel dat het heel moeilijk is in te schatten wat de koers van Spotify gaat doen. Normaal gesproken worden aandelen al vooraf aan zakelijke klanten verkocht, bij deze beursgang werden de aandelen in 1x naar de beurs gebracht.

Is er dan niks nuttigs te zeggen over het mogelijke koersverloop van Spotify aandelen? Jawel hoor. In januari en februari zijn er Spotify aandelen voor bedragen tussen de 90 en 132,50 dollar verkocht. De muziekstreamingdienst werd daarmee op zo’n 20 miljard dollar gewaardeerd. Analisten verwachten dat de koers van Spotify na de eerste handelsdag flink hoger zal liggen dan de bandbreedte van 90-123,50 dollar.

De New Yorkse Bank Manhattan Venture Partners ontdekte dat er op de grijze markt aandelen voor zo’n 150 dollar werden verhandeld. Spotify zou dan een waardering hebben van zo’n 30 miljard dollar. Ook 150 dollar is volgens analisten waarschijnlijk nog te laag ingeschat. Sommigen gaan ervan uit dat Spotify aandelen op de eerste handelsdag kunnen stijgen naar zo’n 150 tot zelfs 225 dollar per aandeel.

Spotify aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Spotify? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Spotify koers, de verwachtingen en toekomst van Spotify en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Spotify aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Spotify aandelen. Als je Spotify aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Spotify – Wat is de waarde van aandelen Spotify?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Spotify kost. Het aandeel Spotify is te vinden op de Spotify, de afkorting op de beurs is Spotify.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Spotify aandeel te kopen.

Spotify kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Spotify aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Spotify en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Spotify. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Spotify kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Spotify aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.