Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Sony aandelen

Sony Corporation., beter bekend als Sony, is gevestigd in Japan aan 1-7-1, Konan, 108-0075, te Minato Ku. De CEO van het bedrijf is Kenichiro Yoshida.

 

Het Sony Corporation.-aandeel had op 31-03-2021 een openingskoers van $105,56, de hoogste koers was $106,80 en de laagste koers was $105,26. De slotkoers was $106,01 en is daarmee met 1,44% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Sony cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Sony-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Sony kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Sony aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Sony? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Sony-koers, de verwachtingen en toekomst van Sony en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Sony-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Sony-aandelen. Als je het Sony-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Sony Koers - Wat is de waarde van aandelen Sony

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Sony was. The stock Sony can be found of the abbreviation of the exchange is SNE.

Beurskoers Sony | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Sony verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat is Sony?

Sony is een Japans miljarden bedrijf dat bekend is van het produceren van consumentenelektronica. Het bedrijf is in 1946 opgericht onder de naam “Tokyo Telecommunications Engineering”, later in 1958 is het bedrijf “Sony” gaan heten. Televisies, koptelefoons, gameconsoles, camera’s en nog veel meer. Sony is de op een na grootste consumentenelektronica producent van de wereld. Het eerste product van Sony was een elektrische rijst koker. Tegenwoordig ontwikkelt het bedrijf alle soorten elektrische producten en is het wereldwijd actief. Sony heeft zelf een doel opgesteld dat luidt als volgt “het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie.”

Sony verwachtingen – De toekomst van Sony

Sony heeft een rijke geschiedenis aan succesvolle producten, maar wat kunnen we van het bedrijf verwachten in de toekomst?
  • Playstation 5
Iedereen heeft wel meegekregen dat Sony in november van 2020 de Playstation 5 heeft gelanceerd. Naar de nieuwe console was enorm veel vraag, maar Sony had niet genoeg consoles op de markt gebracht. Hier was dus sprake van schaarste. Dit kwam door de Corona pandemie. Het geval dat er te weinig nieuwe Playstations op de markt zijn gebracht heeft wel voor enorm veel vraag gezorgd. Sony kan dus nog flink aan de slag komend jaar om aan die vraag te kunnen voldoen.
  • Gastronomy flagship project
Sony AI is een bedrijf dat is opgericht door Sony Corporation in april 2020. De naam zegt het al het bedrijf promoot fundamenteel onderzoek en ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI). In december van 2020 heeft het bedrijf aangekondigd om zich te gaan focussen op het “Gastronomy flagship project.” Sony AI wil een “chef assisting cooking robot” creëren. Het doel hiervan is om chef-koks te helpen met het hele kook proces.
  • Drone project
Sony heeft in november 2020 aangekondigd dat het een drone project gericht op AI-robotica gaat lanceren. Sony heeft het merk Airpeak toegewezen aan het drone project. Het project wordt gelanceerd in het voorjaar van 2021.

Wat kunnen we verwachten van de Sony aandelen?

De aandelen van Sony zijn de laatste jaren flink gestegen en zeker in de loop van 2020 is de koers omhooggeschoten. Wat ook opvalt is dat de koers aardig fluctueert en veel pieken en dalen kent. Het blijft dus een risico om hierin te investeren. Over de lange termijn is Sony zeker een interessant aandeel. Sony kent een lange historie aan hoge kwaliteit topproducten en hierboven hebben we gezien dat Sony in de toekomst niet stil gaat zitten als het gaat om innovatie. Met de aankomende projecten en de pas gelanceerde Playstation 5 kan het bedrijf nog flink gaan groeien de komende tijd. Of de aandelenkoers zal mee groeien met de nieuwe projecten van Sony zal nog moeten gaan blijken. Het is een bedrijf met een sterke product geschiedenis en het biedt veel potentie voor de toekomst. Als u denkt aan investeren in Sony aandelen geef ik als advies om de laatste ontwikkelingen van het bedrijf in de gaten te houden en het nieuws omtrent Sony goed te volgen.

Oprichting Sony

Sony werd na de Tweede Wereldoorlog in 1946 opgericht door Masaru Ibuka en Akio Morita. Sony heette toentertijd Tokyo Tsushin Kogyo. Engels vertaald betekent dat: Tokyo Telecommunications Engineering. De naam van het bedrijf bleek toch niet zo geschikt te zijn. De oprichters besloten daarom op zoek te gaan naar een Romaans/Latijnse naam voor hun bedrijf. Zo kwamen ze uiteindelijk op het Latijnse woord Sonus uit. Sonus betekent ”de oorsprong van geluid”. Vervolgens werd hier Sony van gemaakt. En vandaag de dag bestaat Sony nog steeds.

Bedrijfsovernames

Sony begon met twintig werknemers. De jaren na de lancering werkte Sony zichzelf naar de top door o.a. bedrijven over te nemen. In 1988 werd Columbia Records overgenomen. De naam werd veranderd naar Sony Music Entertainment en is nu een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Hier bleef het helaas niet bij voor de Columbia Group. In 1989 werd filmproductiemaatschappij Columbia Pictures Industries Inc. overgenomen door Sony. Ook dit bedrijf werd toegevoegd aan Sony’s divisies onder de naam Sony Pictures Entertainment.

Audio, video en muziek

De volgende nieuwe divisie van Sony werd Aiwa Corporation: een Japanse consumentenelektronicafabrikant die onder andere audio- en video elektronica verkocht. De naam werd niet veranderd. De volgende doelwitten van Sony waren onder andere Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, een filmproductie, -distributie en televisiestudio. Ook fuseerde Sony Music Entertainment met MBG om zo Sony BMG Music Entertainment te creëren, de op één na grootste muziekconcern ter wereld.

Wereldwijd vertegenwoordigd concern

Inmiddels is Sony uitgegroeid tot een wereldwijd vertegenwoordigd concern met meer dan 146.000 werknemers. Het hoofdkantoor van Sony staat in Tokio. En daarnaast zijn er divisiekantoren in o.a. Berlijn en New York. Sony kan vandaag de dag omschreven worden als een merk met ongelimiteerde passie voor technologie in o.a. tv’s, smartphones, koptelefoons, camera’s en tablets. Het bedrijf inspireert en vervult de nieuwsgierigheid van haar klanten met de producten.

Echte musthaves

Met een combinatie van de nieuwste technologieën en de nieuwste moderne designs maken de producten van Sony voor veel mensen echte musthaves. De producten staan bekend om hun unieke kwaliteit met aandacht voor de ervaring. Door de verschillende producten die Sony produceert, is Sony echt een dynamisch bedrijf. Dit doen ze natuurlijk ook om de stabiliteit van het bedrijf te handhaven.

Beursgenoteerd bedrijf

Sony is een beursgenoteerd bedrijf en staat aan twee beurzen genoteerd: de New York Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange. Ook staat het bedrijf op de Japanse beurs onder Nikkei 225, de Japanse beursindex. Hier worden de koersontwikkelingen van 225 Japanse aandelen weergeven. Sony staat sinds 2014 op nummer 14 van de 225 Japanse bedrijven met de hoogste beurswaardes. U kunt zelf ook handelen in Sony aandelen. Houd er wel rekening mee dat de aandelen staan genoteerd in Japanse Yen.

Sony aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Sony-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Sony-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Walmart Inc

Walmart

Meer informatie