Sony aandelen

Sony is een van ’s werelds grootste bedrijven binnen de technologie. Sony Corporation is een Japans Conglomeraat. Simpel gezegd betekent dat een groot bedrijf wat verschillende divisies bezit. Het zijn divisies die niets met elkaar te maken hebben. Dit doet Sony vooral om de stabiliteit van het bedrijf te handhaven. Wanneer een bepaalde divisie slechter presteert, terwijl een andere divisie juist goed presteert, dan blijft het bedrijf goed lopen. We vertellen u graag meer over Sony en het beleggen in Sony.

Sony aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat is Sony?

Sony is een Japans miljarden bedrijf dat bekend is van het produceren van consumentenelektronica. Het bedrijf is in 1946 opgericht onder de naam “Tokyo Telecommunications Engineering”, later in 1958 is het bedrijf “Sony” gaan heten.

Televisies, koptelefoons, gameconsoles, camera’s en nog veel meer. Sony is de op een na grootste consumentenelektronica producent van de wereld.

Het eerste product van Sony was een elektrische rijst koker. Tegenwoordig ontwikkelt het bedrijf alle soorten elektrische producten en is het wereldwijd actief. Sony heeft zelf een doel opgesteld dat luidt als volgt “het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie.”

Sony verwachtingen – De toekomst van Sony

Sony heeft een rijke geschiedenis aan succesvolle producten, maar wat kunnen we van het bedrijf verwachten in de toekomst?

  • Playstation 5

Iedereen heeft wel meegekregen dat Sony in november van 2020 de Playstation 5 heeft gelanceerd. Naar de nieuwe console was enorm veel vraag, maar Sony had niet genoeg consoles op de markt gebracht. Hier was dus sprake van schaarste. 

Dit kwam door de Corona pandemie. Het geval dat er te weinig nieuwe Playstations op de markt zijn gebracht heeft wel voor enorm veel vraag gezorgd. Sony kan dus nog flink aan de slag komend jaar om aan die vraag te kunnen voldoen.

  • Gastronomy flagship project

Sony AI is een bedrijf dat is opgericht door Sony Corporation in april 2020. De naam zegt het al het bedrijf promoot fundamenteel onderzoek en ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI).

In december van 2020 heeft het bedrijf aangekondigd om zich te gaan focussen op het “Gastronomy flagship project.” Sony AI wil een “chef assisting cooking robot” creëren. Het doel hiervan is om chef-koks te helpen met het hele kook proces.

  • Drone project

Sony heeft in november 2020 aangekondigd dat het een drone project gericht op AI-robotica gaat lanceren. Sony heeft het merk Airpeak toegewezen aan het drone project.

Het project wordt gelanceerd in het voorjaar van 2021.

Wat kunnen we verwachten van de Sony aandelen?

De aandelen van Sony zijn de laatste jaren flink gestegen en zeker in de loop van 2020 is de koers omhooggeschoten. Wat ook opvalt is dat de koers aardig fluctueert en veel pieken en dalen kent. Het blijft dus een risico om hierin te investeren.

Over de lange termijn is Sony zeker een interessant aandeel. Sony kent een lange historie aan hoge kwaliteit topproducten en hierboven hebben we gezien dat Sony in de toekomst niet stil gaat zitten als het gaat om innovatie. Met de aankomende projecten en de pas gelanceerde Playstation 5 kan het bedrijf nog flink gaan groeien de komende tijd.

Of de aandelenkoers zal mee groeien met de nieuwe projecten van Sony zal nog moeten gaan blijken. Het is een bedrijf met een sterke product geschiedenis en het biedt veel potentie voor de toekomst. Als u denkt aan investeren in Sony aandelen geef ik als advies om de laatste ontwikkelingen van het bedrijf in de gaten te houden en het nieuws omtrent Sony goed te volgen.

Sony aandelen kopen

Het kopen van Sony aandelen kan interessant zijn. Wij maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen in Sony kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Sony aandelen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe de technische en fundamentele analyse. Zo weet u zeker of instappen bij Sony echt interessant is.

Oprichting Sony

Sony werd na de Tweede Wereldoorlog in 1946 opgericht door Masaru Ibuka en Akio Morita. Sony heette toentertijd Tokyo Tsushin Kogyo. Engels vertaald betekent dat: Tokyo Telecommunications Engineering. De naam van het bedrijf bleek toch niet zo geschikt te zijn. De oprichters besloten daarom op zoek te gaan naar een Romaans/Latijnse naam voor hun bedrijf. Zo kwamen ze uiteindelijk op het Latijnse woord Sonus uit. Sonus betekent ”de oorsprong van geluid”. Vervolgens werd hier Sony van gemaakt. En vandaag de dag bestaat Sony nog steeds.

Bedrijfsovernames

Sony begon met twintig werknemers. De jaren na de lancering werkte Sony zichzelf naar de top door o.a. bedrijven over te nemen. In 1988 werd Columbia Records overgenomen. De naam werd veranderd naar Sony Music Entertainment en is nu een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld. Hier bleef het helaas niet bij voor de Columbia Group. In 1989 werd filmproductiemaatschappij Columbia Pictures Industries Inc. overgenomen door Sony. Ook dit bedrijf werd toegevoegd aan Sony’s divisies onder de naam Sony Pictures Entertainment.

Audio, video en muziek

De volgende nieuwe divisie van Sony werd Aiwa Corporation: een Japanse consumentenelektronicafabrikant die onder andere audio- en video elektronica verkocht. De naam werd niet veranderd. De volgende doelwitten van Sony waren onder andere Metro-Goldwyn-Mayer Pictures, een filmproductie, -distributie en televisiestudio. Ook fuseerde Sony Music Entertainment met MBG om zo Sony BMG Music Entertainment te creëren, de op één na grootste muziekconcern ter wereld.

Wereldwijd vertegenwoordigd concern

Inmiddels is Sony uitgegroeid tot een wereldwijd vertegenwoordigd concern met meer dan 146.000 werknemers. Het hoofdkantoor van Sony staat in Tokio. En daarnaast zijn er divisiekantoren in o.a. Berlijn en New York. Sony kan vandaag de dag omschreven worden als een merk met ongelimiteerde passie voor technologie in o.a. tv’s, smartphones, koptelefoons, camera’s en tablets. Het bedrijf inspireert en vervult de nieuwsgierigheid van haar klanten met de producten.

Echte musthaves

Met een combinatie van de nieuwste technologieën en de nieuwste moderne designs maken de producten van Sony voor veel mensen echte musthaves. De producten staan bekend om hun unieke kwaliteit met aandacht voor de ervaring. Door de verschillende producten die Sony produceert, is Sony echt een dynamisch bedrijf. Dit doen ze natuurlijk ook om de stabiliteit van het bedrijf te handhaven.

Beursgenoteerd bedrijf

Sony is een beursgenoteerd bedrijf en staat aan twee beurzen genoteerd: de New York Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange. Ook staat het bedrijf op de Japanse beurs onder Nikkei 225, de Japanse beursindex. Hier worden de koersontwikkelingen van 225 Japanse aandelen weergeven. Sony staat sinds 2014 op nummer 14 van de 225 Japanse bedrijven met de hoogste beurswaardes. U kunt zelf ook handelen in Sony aandelen. Houd er wel rekening mee dat de aandelen staan genoteerd in Japanse Yen.

 201620172018201920202021
Omzet8 105 7127 603 2508 543 9828 571 3658 810 4119 152 085
Nettowinst147 79173 289490 794527 240524 531570 823
Koers/winst verhouding24,264,913,313,71412,7
Winst per aandeel ( JPY )11958,1388417409449
Dividend per aandeel ( JPY )202027,532,637,742,3
Dividendrendement0,69%0,53%0,53%0,57%0,66%0,74%

Cijfers Sony

Vorig jaar heeft Sony recordresultaten geboekt. De omzet steeg met ruim 12% naar bijna 77 miljard dollar. In de tabel staan de cijfers vermeld in Japanse Yen. Sony sloot het jaar af met een vervijfvoudigde winst van ongeveer 4,4 miljard dollar. De goede cijfers waren vooral te danken aan het herstel van de filmtak. Ook de chipdivisie herstelde in 2016 van een aardbeving. Hierdoor is de productie weer op een normaal niveau. Nog steeds blijft Sony’s spelcomputer Playstation 4 een belangrijke factor in het bedrijfsresultaat. Volgens de analisten ziet de toekomst voor het bedrijf er ook positief uit.

Sony aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Sony? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Sony koers, de verwachtingen en toekomst van Sony en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Sony aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Sony aandelen. Als je Sony aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Sony – Wat is de waarde van aandelen Sony?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Sony kost. Het aandeel Sony is te vinden op de TYO, de afkorting op de beurs is 6758.


 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Sony aandeel te kopen.

Sony kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Sony aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Sony en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Sony. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Sony kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Sony aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.