Roblox aandelen

Roblox is een “gratis”, online sociaal game-en creatiesysteem. Gebruikers kunnen hier games creëren en games spelen die andere gebruikers gemaakt hebben.

Er is voor ieder wat wils aangezien het games betreft van alle mogelijke genres. Roblox is een Amerikaans bedrijf, opgericht in 2004 en uitgebracht in 2006. Het bedrijf heeft een tijd lang op de achtergrond gestaan door een gebrek aan interesse in persverslaggeving, het werd al snel ondergesneeuwd door platforms die ook rond die tijd opkwamen.

In 2010 begon Roblox echter een grote groei door te maken, en door de huidige coronapandemie is er sprake van nog meer groei. Op dit moment kan men uitgaan van maandelijks, ongeveer 164 miljoen actieve gebruikers. In de Roblox wereld kan men game-inkopen doen met een virtuele valuta, de “Robux”. Dit koop je echter wel met echt geld. De waarde van het Amerikaanse bedrijf zou momenteel meer dan 29 miljard dollar bedragen.

Binnenkort gaat Roblox worden geïntroduceerd op de beurs. De eerste handelsdag komt er binnenkort aan! De beursgang datum voor Roblox is vastgesteld op datum. Het Roblox aandeel zal worden verhandeld worden op de beurs en kan straks gekocht worden bij  eToro  en DEGIRO Het is nog niet bekend voor welke prijs dit aandeel verhandelbaar zal worden. Wat wel vaststaat, is dat het bedrijf het erg goed doet en er veel behoefte is aan dit aandeel. Meerdere beursgangen zijn dit jaar op de eerste dag al 100% gestegen zoals Airbnb. Ook voor dit aandeel zijn de verwachtingen hoog dit jaar.  

Wil je direct inspelen om dit aandeel te kopen op de dag deze op de beurs komt? Dan is het belangrijk om alvast een account te hebben bij een goede internationale broker zoals eToro waar deze verkrijgbaar wordt. Of als je liever voor een Nederlandse broker wilt kiezen, dan kunnen wij DEGIRO aanraden. Via beide brokers kan je het aandeel direct op de IPO dag kopen zodat je het niet mist, je kan een dag van tevoren al een order klaarzetten.  

Wanneer gaat Roblox naar de beurs? Wij melden hier direct wanneer de officiële datum bekend is dat Roblox de beursgang maakt. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor het laatste nieuws, zodat je direct Roblox ipo kan kopen. 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Roblox verwachtingen – De toekomst van Roblox

Onlangs is bekend geworden dat Roblox naar de beurs in New York zal gaan. Aangemoedigd door de sterke groei aan gebruikers de afgelopen tijd. Dit is duidelijk te wijten aan de geldende lockdowns.

De beursgang zal plaatsvinden via een directe notering. Dit houdt in dat er geen nieuwe aandelen in de markt gezet worden, maar bestaande aandeelhouders kunnen door de nieuwe notering hun aandelen te gelde maken. Het beurssymbool zal ‘RBLX’ worden.

Roblox heeft alle benodigde documenten ingeleverd bij de Amerikaanse SEC maar hier wordt niet overdreven met informatie gegooid, zij houden de informatie erg summier. Ook is het bedrijf erg onduidelijk over wanneer zij precies op de beurs zullen verschijnen. Dit zou afhangen van de marktomstandigheden. Geschat wordt dat zij ergens in de loop van 2021 op de beurs te vinden zullen zijn.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.
Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Roblox verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Wat kan van invloed kan zijn op de Roblox aandelen:

De marktomstandigheden zullen sterk van invloed zijn op de aandelen. Ook de gang van zaken omtrent de coronapandemie zal van grote invloed zijn, aangezien het gebruik van dit platform sterk is gegroeid sinds de pandemie. Met name door jongeren.

Een van de populaire spellen op Roblox, genaamd “Meepcity”, een spel waar spelers kunnen doen en laten alsof ze op een middelbare school zijn, maar dan virtueel. Het is zelfs mogelijk om via Roblox virtuele verjaardagsfeestjes te organiseren. Dit soort omgevingen zijn op dit moment natuurlijk van uitermate belang voor een grote groep jongeren die in deze periode toch behoefte hebben aan sociaal contact.

Dit maakt dat het bedrijf gigantisch aan populariteit groeit en het meer waard wordt. De game-industrie is niet voor niks nu een van de weinige economische sectoren die floreren tijdens de huidige pandemie.

Roblox aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Roblox? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Roblox koers, de verwachtingen en toekomst van Roblox en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Roblox aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Roblox aandelen. Als je Roblox aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Roblox – Wat is de waarde van aandelen Roblox?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Roblox kost. Het aandeel Roblox is momenteel nog niet op de beurs verkrijgbaar.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Roblox aandeel te kopen.

Roblox- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Roblox aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Roblox en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Roblox. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Roblox kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Roblox aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.