Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

PostNL aandelen

PostNL N.V., beter bekend als PostNL, is gevestigd in Nederland aan Prinses Beatrixlaan 23, 2595 AK, te S Gravenhage. De CEO van het bedrijf is Herna Verhagen.

 

Het PostNL N.V.-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van €1,80, de hoogste koers was €1,81 en de laagste koers was €1,78. De slotkoers was €1,80 en is daarmee met 1,13% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

PostNL cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de PostNL-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

PostNL kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het PostNL aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in PostNL? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de PostNL-koers, de verwachtingen en toekomst van PostNL en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in PostNL-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in PostNL-aandelen. Als je het PostNL-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

PostNL Koers - Wat is de waarde van aandelen PostNL

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange PostNL was. The stock PostNL can be found of the abbreviation of the exchange is PNL.

Beurskoers PostNL | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een PostNL verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

PostNL verwachtingen – De toekomst van PostNL

Waar veel bedrijven stuklopen op de Covid-19 crisis, krijgt PostNL het alleen maar drukker. Jarenlang kende het bedrijf een ongeremde afname van post met 8 tot 10 procent per jaar, maar sinds de Covid-19 crisis is de hoeveelheid post enorm gestegen. Nu is het interessant om te kijken hoe PostNL zich gaat ontwikkelen in de toekomst.

Fusie PostNL en Sandd

PostNL zou de grootste concurrent en rivaal Sandd overnemen. Echter had de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hier bezwaar tegen. Dit zou namelijk betekenen dat PostNL hiermee een postmonopolist zou worden. Staatssecretaris Mona Keijzer van economische zaken zette de deal toch door, maar later dat jaar vernietigde de rechter de overnamevergunning. Als de zaak opnieuw wordt bekeken en het lukt PostNL om Sandd over te nemen, dan worden ze dus een monopolist in de postmarkt.

Een groen wagenpark

PostNL heeft een aantal jaar geleden aangekondigd dat het in 2025 in 25 Nederlandse binnensteden uitstootvrij post wil bezorgen. Dit gaan ze doen door aflopende leasecontracten met vervuilende dieselmotoren te vervangen met Groengas-varianten. Hiermee wil het bedrijf maatschappelijk verantwoord ondernemen. De auto’s zijn duurzamer en een stuk stiller. Naast het wagenpark is PostNL ook bezig met andere duurzame initiatieven. Zo zet het bedrijf steeds vaker elektrische scooters en bakfietsen in bij de bezorging en liggen er zonnepanelen op de pakkettensorteercentra.

Over PostNL

PostNL aandelenPostNL N.V. is opgericht in 2011 en is sinds mei 2011 ook beursgenoteerd. De onderneming is ontstaan na een opsplitsing van TNT N.V. in TNT Express N.V. en PostNL N.V. In 2018 waren ongeveer 56.000 mensen in dienst bij het postbedrijf. In 2018 bedroegen de omzet en de winst respectievelijk 3,6 miljard euro en 173 miljoen euro.

PostNL houdt zich bezig met postbezorging in verschillende vormen. Het gaat hierbij om brieven, om huis-aan-huis folders en pakketpost. De slogan van het postbedrijf is: “Morgen is vandaag”. Door een terugvallende postmarkt, is PostNL genoodzaakt geweest om flink te reorganiseren. De focus is de laatste tijd daarom ook steeds meer op de zakelijke markt komen te liggen.

PostNL is een postbezorgingsbedrijf uit Nederland met het hoofdkantoor gevestigd in Den Haag. Het bedrijf is actief in de Benelux en in Italië. Het bedrijf kent de naam PostNL sinds 2011 en sinds dit jaar is het ook beursgenoteerd. Op een doordeweekse dag bezorgt PostNL binnen de Benelux 900.000 pakketten en 6,8 miljoen brieven. Wereldwijd is het bedrijf ook actief onder de naam Spring. Spring is volledig onderdeel van PostNL en voorziet de internationale verzendingen van het bedrijf. In totaal verbindt Spring 190 landen op 3 continenten. Met bijna 50.000 werknemers is PostNL een van de grootste werkgevers van Nederland.

De rijksoverheid heeft PostNL aangewezen als bedrijf dat belast is met het uitvoeren van de UPD (Universele Postdienst). In het kort komt dit erop neer dat PostNL ervoor moet zorgen dat post op een betrouwbare en goede manier aankomt bij de geadresseerde. Sinds de eeuwwisseling zien we dat er steeds minder post wordt verstuurd. Het internet heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven en consumenten nu digitaal hun post verzenden via bijvoorbeeld mail of online berichtenboxen. In het voorjaar van 2013 heeft voormalig Minister Henk Kamp van Economische Zaken de eisen voor de UPD daarom naar beneden bijgesteld. PostNL is nu verplicht om 8.700 brievenbussen en 1.000 postkantoren aan te houden. Het aantal bezorgdagen is teruggeschroefd van 6 naar 5 en postzegelprijzen mochten met 8% stijgen.

Een belangrijke dienst voor PostNL voor deze klanten is fulfilment. Met fulfilment kunnen ondernemers, zoals eigenaren van webshops, het voorraadbeheer en transport uitbesteden aan PostNL. Zo zorgt PostNL ervoor dat er ruimte is om producten in op te slaan, verwerken zij de orders en bezorgen zij de producten bij consumenten. Daarbij kunnen de ondernemers in realtime inzicht hebben in hun voorraad en biedt PostNL een late cut-off tijd van 24:00 uur. Tenslotte biedt PostNL ook flexibele bezorgopties, zoals Avondbezorging en Same-Day delivery.

Postale en logistieke e-commerce dienstverlener

PostNL zorgt er al ruim 220 jaar voor dat post betrouwbaar en bereikbaar is in Nederland. De ambitie van het bedrijf is om dé logistieke dienstverlener van post en pakketten te zijn in de markten waarin het actief is. Het bedrijf is aan het veranderen van een traditioneel postbedrijf in een postale en logistieke e-commerce dienstverlener. Trends zoals de groei van de e-commerce en de digitalisering spelen daarbij een grote rol. Zo heeft het Nederlandse bedrijf al steeds meer online contacten met consumenten en bedrijven.

PostNL aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de PostNL-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste PostNL-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Pinterest Inc

Pinterest

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie