Philips aandelen

Philips ofwel Koninklijke Philips NV is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie. De multinational richt zich op de verbetering van de gezondheid van de mens en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het hele gezondheid continuüm. En dat van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.

De gezondheidstechnologie aanbieder maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen. En daarnaast de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Ontdek meer!

De vestiging van het hoofdkantoor is Amsterdam, maar de echte wortels liggen in Eindhoven. Onder sommige beleggers worden Philips aandelen ook wel Flippen genoemd. Momenteel is de CEO, Frans Houten en hij staat aan de leiding van deze multinational. Philips is onder de Nederlanders in ieder geval een erg bekende onderneming en beschikt over een sterke merknaam.

Philips nieuwe logo

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Philips verwachtingen – De toekomst van Philips

Omdat Philips aanwezig is in zoveel diverse sectoren, spreid je als belegger als het ware met één aandeel je investering over verschillende industrieën. Deze spreiding gecombineerd met de stabiliteit en de gevestigde waarde die Philips is, maken het een aandeel met zéér laag risico. Tel daarbij nog eens dat Philips jaar na jaar een stabiele winst pakt (zelfs in het dramatische H1 van 2020) en een dividend van gemiddeld 1,7% uitkeert, dan weet je als investeerder wel genoeg.

Philips heeft een zeer uitgestrekte aanwezigheid in onze samenleving. De producten die Philips ontwikkeld zijn nagenoeg allemaal aanwezig in een groeiende markt, die voor de eerste jaren niet zal verzwakken. De stabiliteit die Philips als bedrijf heeft opgebouwd, zorgen ervoor dat dit aandeel een goede investering is voor defensieve beleggers met een lange horizon, die ook al eens graag een dividend meepikken.

Philips aandelen kopen of verkopen?

Heeft u interesse om Philips aandelen in de beleggingsportefeuille op te nemen? Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze beleggen in Philips aandelen. Plus500 is een bekende, toegankelijke en betrouwbare online broker. Door in enkele stappen een persoonlijke account aan te maken, kunt u direct aan de slag met online beleggen. Daarnaast is het mogelijk om te beleggen met een levenslange demo account. Zo kunt u eerst volop experimenteren met beleggen in Philips. Beleggen met echt geld kan uiteraard ook. Er geldt dan een minimale inleg van 100 euro. In vergelijking met andere online brokers is die investering weliswaar aan de lage kant.

Meer dan elektronica

Philips is meer dan wat we als consument zien. De laatste decennia heeft Philips zich volledig ontplooit als een bedrijf in de gezondheidstechnologie. Philips ontwerpt en ontwikkelt nieuwe technologie voor diagnose en behandeling, imaging, radiologie, X-rays, etc. De medische wereld is constant in (r)evolutie, gezien nieuwe innovaties elkaar in een razendsnel tempo opvolgen.

Via het ‘Philips Health Technology Ventures Fund’ investeert Philips ook in startups, innovaties, en andere initiatieven in de medische wereld. Philips heeft tevens nauwe samenwerkingen met diverse biotechbedrijven en ziekenhuizen.

Hygiëne en verzorging

Die doorgedreven betrokkenheid tot verzorging en gezondheid draagt Philips ook door naar dagdagelijkse producten m.b.t. persoonlijke verzorging en hygiëne. Denk hierbij aan simpelweg elektrische tandenborstels, maar bv. ook aan technologie om slaapkwaliteit te monitoren en verbeteren.

Stijgend bewustzijn

Wanneer we kijken naar producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne, zagen we in 2020 wereldwijd een stijging in de vraag hiernaar. Dit komt omdat de wereldbevolking een hoger bewustzijn heeft gecreëerd voor hygiëne, na de intrede van corona begin 2020. De verwachting is dat dit bewustzijn niet zomaar zal weggaan, maar dat de afdeling verzorging en hygiëne ook de komende jaren beter zal presteren dan in het verleden.

Consumentenelektronica

Philips staat natuurlijk ook bekend om de productie van huishoudelijke toestellen, van wasmachines tot koelkasten en alles daar tussenin. Ook andere elektronische producten zoals televisies etc. vinden we in het assortiment van Philips terug.

Deze uitgespreide aanwezigheid in de B2C wereld is goed nieuws, gezien de markt van consumentenelektronica tussen 2020 en 2025 een geprojecteerde jaarlijkse groei van 4% zou ondergaan (bron: https://www.statista.com/outlook/251/100/consumer-electronics/worldwide). Dit is te verklaren door stijgende welvaart (ook in arme delen van de wereld), een hogere penetratiegraad, stijgend aantal gebruikers, en simpelweg constante innovatie.

Beursagenda Philips 2021

  • 18-04: Resultaten 1e kwartaal
  • 03-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 07-05: Notering ex-dividend
  • 23-07: Resultaten 2e kwartaal
  • 23-07: Halfjaarresultaten
  • 22-11: Resultaten 3e kwartaal

Philips als marktleider

Op dit moment is Philips de marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, medische IT-toepassingen, beeld gestuurde behandelingen, thuiszorgsystemen, patiëntbewaking en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Sinds de productie van de eerste Philips gloeilamp, meer dan 120 jaar geleden, zijn innovaties en het centraal stellen van de mens belangrijke kernwaarden van het bedrijf. Dit is ook duidelijk terug te zien in de manier waarop Philips producten gepresenteerd worden.

Nieuwe technologieën ontwikkelen

Philips streeft naar het ontwikkelen van nieuwe technologieën op het gebied van verlichting en gezondheidszorg. Net als innovatieve en lokaal relevante producten voor consumenten. Ze moeten het verschil maken voor klanten, consumenten en belanghebbenden over de hele wereld. En dat gaat ze goed af. De producten van Philips zijn wereldwijd bekend. Bovendien staat het merk bekend om de hoge kwaliteit. De missie van Philips is om het leven van mensen te verbeteren. Alles wat wordt gemaakt, is gericht op mensen.

Beeld en geluid

Op het gebied van beeld en geluid heeft Philips producten in tv en video, audio, communicatie en zijn er accessoires. Denk bij tv en video aan producten zoals tv’s, monitoren, projectoren en mediaspelers. Koptelefoons en draagbare audio is te vinden onder de kop audio. Communicatieproducten zijn bijvoorbeeld vaste telefoons, spraakrecorders en computeraccessoires. Maar denk bijvoorbeeld ook een producten voor gegevensopslag. Kabels, batterijen en opladers zijn voorbeelden van accessoires.

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is voor iedereen belangrijk. We willen allemaal graag goed voor de dag komen. Op kantoor, maar zeker ook in ons privéleven. Philips speelt daar goed op in door allerlei producten aan te bieden die hier mee te maken hebben. Denk o.a. aan scheerapparaten, trimmers en stylers. Ook vindt de consument er alles voor huid, haar en mondverzorging. Zo biedt Philips bijvoorbeeld verschillende elektrische tandenborstels aan. Man of vrouw, voor iedereen dus wat wils.

Huishoudelijk apparatuur

Huishoudelijke apparaten nodig? Bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen? Bij Philips bent u dan op het juiste adres. De producten lopen uiteen van koffie- en drankapparatuur, keukenapparatuur, strijken en stofzuigen tot apparaten die zich bezighouden met de lucht- en waterkwaliteit. Allerlei interessante mogelijkheden! Kijk voor een uitgebreid overzicht zeker eens op de website van Philips. U vindt dergelijke producten van Philips ook terug in een boel elektronicawinkels.

Lampen, armaturen en verlichting

Waar het begon met een gloeilamp heeft Philips inmiddels allerlei mogelijkheden op het gebied van lampen, armaturen en verlichting. Wat betreft lampen lopen de producten uiteen van ledlampen tot halogeenlampen. Denk in dit geval dus zeker ook aan autoverlichting. Evenals de juiste videorecorder en audio voor uw auto. Het mag duidelijk zijn dat u bij Philips voor verschillende producten op dit gebied, uitstekend terecht kunt.

Gezondheid

Binnen de gezondheidstak maakt Philips een onderscheid in producten die te maken hebben met ademhaling en slaaptherapie. Zo zijn er in dat eerste geval verschillende producten die de consument helpen bij het beheersen van astma. In het tweede geval zijn er producten voor slapapneu, maskers en andere slaapoplossingen. Ervaart u hier zelf problemen bij? Kijk in dat geval zeker eens op de website van Philips. Er staat een uitgebreide uitleg van de producten.

Zakelijke gebruikers

Ook voor zakelijke gebruikers biedt Philips tal van opties. Zo worden er voor de automobielbranche verschillende producten aangeboden. Ook zijn er verschillende mobiele dicteeproducten voor allerlei industrieën. Erg handig om op afstand uitstekend met elkaar te communiceren. Daarnaast is Philips een echte innovatie dienstverlener. Het bedrijf helpt innovatie te versnellen met het ontwikkelen, realiseren en de consultancy op deze expertisegebieden. Bezig met een startup? Ga dan zeker eens om de tafel met Philips.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws rondom Philips laat weten dat het zorgtechnologieconcern waarschijnlijk meer lokaal gaat produceren. En dat om tegenwicht te bieden aan wereldwijde handelsspanningen. Deze lopen toch behoorlijk op. Wanneer Philips zelf meer producten in China gaat maken, kunnen de hoge handelstarieven omzeild worden. In het 3e kwartaal van dit jaar had Philips al veel last van ongunstige wisselkoerseffecten. Houd de laatste cijfers van Philips zeker in de gaten.

Cijfers van Philips

In 2015 werkten er ongeveer 113.000 werknemers bij de multinational Het balanstotaal bedroeg €30,9 miljard en €11,6 miljard hiervan is eigen vermogen. De omzet bedroeg in 2015 €24,2 miljard en met deze omzet behaalde Philips een winst van €645 miljoen. De onderstaande kerncijfers zijn door Philips in het jaar 2015 behaald:

  • Eigen vermogen per aandeel: €12,63
  • Koers-/winstverhouding: 33,74
  • Winst per aandeel: €0,70

Het aandeel van de multinational staat relatief hoog in vergelijking met voorgaande jaren. De koers-/winstverhouding geeft aan dat Philips al behoorlijk gewaardeerd is. Het is verstandig om te kijken naar alternatieve aandelen die een lagere koers-/winstverhouding hebben. Ook is er te zien dat de winst per aandeel laag ligt ten opzichte van de koers die Philips aandelen momenteel hebben.

Het verloop van het aandeel in de toekomst is nog enigszins lastig te voorspellen. Fundamenteel gezien is er geen al te grote stijging meer mogelijk, wanneer bedrijfswinsten toenemen veranderd dit plaatje echter en dan kan het weer wel interessant worden om te kijken naar deze aandelen. Op de korte termijn is het verstandig om gebruik te maken van de technische analyse en te kijken wat er nog voor resultaten kunnen worden geboekt met deze vorm van beleggen. De onderstaande video geeft inzicht in de activiteiten van Philips.

 

 

Philips aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Philips? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Philips koers, de verwachtingen en toekomst van Philips en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Philips aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Philips aandelen. Als je Philips aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Philips – Wat is de waarde van aandelen Philips?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Philips kost. Het aandeel Philips is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is PHIA.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Philips aandeel te kopen.

Philips kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Philips aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Philips en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Philips. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Philips kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Philips aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.