Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Philips aandelen

Koninklijke Philips N.V., beter bekend als Philips, is gevestigd in Nederland aan Amstelplein 2, 1096 BC, te Amsterdam. De CEO van het bedrijf is Frans Van Houten.

 

Het Koninklijke Philips N.V.-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van €13,62, de hoogste koers was €13,78 en de laagste koers was €13,54. De slotkoers was €13,58 en is daarmee met 0,92% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Philips cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Philips-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Philips kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Philips aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Philips? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Philips-koers, de verwachtingen en toekomst van Philips en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Philips-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Philips-aandelen. Als je het Philips-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Philips Koers - Wat is de waarde van aandelen Philips

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Philips was. The stock Philips can be found of the abbreviation of the exchange is PHIA.

Beurskoers Philips | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Philips verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

Philips verwachtingen – De toekomst van Philips

Omdat Philips aanwezig is in zoveel diverse sectoren, spreid je als belegger als het ware met één aandeel je investering over verschillende industrieën. Deze spreiding gecombineerd met de stabiliteit en de gevestigde waarde die Philips is, maken het een aandeel met zéér laag risico. Tel daarbij nog eens dat Philips jaar na jaar een stabiele winst pakt (zelfs in het dramatische H1 van 2020) en een dividend van gemiddeld 1,7% uitkeert, dan weet je als investeerder wel genoeg.

Philips heeft een zeer uitgestrekte aanwezigheid in onze samenleving. De producten die Philips ontwikkeld zijn nagenoeg allemaal aanwezig in een groeiende markt, die voor de eerste jaren niet zal verzwakken. De stabiliteit die Philips als bedrijf heeft opgebouwd, zorgen ervoor dat dit aandeel een goede investering is voor defensieve beleggers met een lange horizon, die ook al eens graag een dividend meepikken.

Over Philips

Philips nieuwe logoPhilips ofwel Koninklijke Philips NV is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie. De multinational richt zich op de verbetering van de gezondheid van de mens en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het hele gezondheid continuüm. En dat van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.

De gezondheidstechnologie aanbieder maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen. En daarnaast de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Ontdek meer!

De vestiging van het hoofdkantoor is Amsterdam, maar de echte wortels liggen in Eindhoven. Onder sommige beleggers worden Philips aandelen ook wel Flippen genoemd. Momenteel is de CEO, Frans Houten en hij staat aan de leiding van deze multinational. Philips is onder de Nederlanders in ieder geval een erg bekende onderneming en beschikt over een sterke merknaam.

Meer dan elektronica

Philips is meer dan wat we als consument zien. De laatste decennia heeft Philips zich volledig ontplooit als een bedrijf in de gezondheidstechnologie. Philips ontwerpt en ontwikkelt nieuwe technologie voor diagnose en behandeling, imaging, radiologie, X-rays, etc. De medische wereld is constant in (r)evolutie, gezien nieuwe innovaties elkaar in een razendsnel tempo opvolgen.

Via het ‘Philips Health Technology Ventures Fund’ investeert Philips ook in startups, innovaties, en andere initiatieven in de medische wereld. Philips heeft tevens nauwe samenwerkingen met diverse biotechbedrijven en ziekenhuizen.

Hygiëne en verzorging

Die doorgedreven betrokkenheid tot verzorging en gezondheid draagt Philips ook door naar dagdagelijkse producten m.b.t. persoonlijke verzorging en hygiëne. Denk hierbij aan simpelweg elektrische tandenborstels, maar bv. ook aan technologie om slaapkwaliteit te monitoren en verbeteren.

Stijgend bewustzijn

Wanneer we kijken naar producten voor persoonlijke verzorging en hygiëne, zagen we in 2020 wereldwijd een stijging in de vraag hiernaar. Dit komt omdat de wereldbevolking een hoger bewustzijn heeft gecreëerd voor hygiëne, na de intrede van corona begin 2020. De verwachting is dat dit bewustzijn niet zomaar zal weggaan, maar dat de afdeling verzorging en hygiëne ook de komende jaren beter zal presteren dan in het verleden.

Consumentenelektronica

Philips staat natuurlijk ook bekend om de productie van huishoudelijke toestellen, van wasmachines tot koelkasten en alles daar tussenin. Ook andere elektronische producten zoals televisies etc. vinden we in het assortiment van Philips terug.

Philips als marktleider

Op dit moment is Philips de marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, medische IT-toepassingen, beeld gestuurde behandelingen, thuiszorgsystemen, patiëntbewaking en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Sinds de productie van de eerste Philips gloeilamp, meer dan 120 jaar geleden, zijn innovaties en het centraal stellen van de mens belangrijke kernwaarden van het bedrijf. Dit is ook duidelijk terug te zien in de manier waarop Philips producten gepresenteerd worden.

Nieuwe technologieën ontwikkelen

Philips streeft naar het ontwikkelen van nieuwe technologieën op het gebied van verlichting en gezondheidszorg. Net als innovatieve en lokaal relevante producten voor consumenten. Ze moeten het verschil maken voor klanten, consumenten en belanghebbenden over de hele wereld. En dat gaat ze goed af. De producten van Philips zijn wereldwijd bekend. Bovendien staat het merk bekend om de hoge kwaliteit. De missie van Philips is om het leven van mensen te verbeteren. Alles wat wordt gemaakt, is gericht op mensen.

Beeld en geluid

Op het gebied van beeld en geluid heeft Philips producten in tv en video, audio, communicatie en zijn er accessoires. Denk bij tv en video aan producten zoals tv’s, monitoren, projectoren en mediaspelers. Koptelefoons en draagbare audio is te vinden onder de kop audio. Communicatieproducten zijn bijvoorbeeld vaste telefoons, spraakrecorders en computeraccessoires. Maar denk bijvoorbeeld ook een producten voor gegevensopslag. Kabels, batterijen en opladers zijn voorbeelden van accessoires.

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is voor iedereen belangrijk. We willen allemaal graag goed voor de dag komen. Op kantoor, maar zeker ook in ons privéleven. Philips speelt daar goed op in door allerlei producten aan te bieden die hier mee te maken hebben. Denk o.a. aan scheerapparaten, trimmers en stylers. Ook vindt de consument er alles voor huid, haar en mondverzorging. Zo biedt Philips bijvoorbeeld verschillende elektrische tandenborstels aan. Man of vrouw, voor iedereen dus wat wils.

Huishoudelijk apparatuur

Huishoudelijke apparaten nodig? Bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen? Bij Philips bent u dan op het juiste adres. De producten lopen uiteen van koffie- en drankapparatuur, keukenapparatuur, strijken en stofzuigen tot apparaten die zich bezighouden met de lucht- en waterkwaliteit. Allerlei interessante mogelijkheden! Kijk voor een uitgebreid overzicht zeker eens op de website van Philips. U vindt dergelijke producten van Philips ook terug in een boel elektronicawinkels.

Lampen, armaturen en verlichting

Waar het begon met een gloeilamp heeft Philips inmiddels allerlei mogelijkheden op het gebied van lampen, armaturen en verlichting. Wat betreft lampen lopen de producten uiteen van ledlampen tot halogeenlampen. Denk in dit geval dus zeker ook aan autoverlichting. Evenals de juiste videorecorder en audio voor uw auto. Het mag duidelijk zijn dat u bij Philips voor verschillende producten op dit gebied, uitstekend terecht kunt.

Gezondheid

Binnen de gezondheidstak maakt Philips een onderscheid in producten die te maken hebben met ademhaling en slaaptherapie. Zo zijn er in dat eerste geval verschillende producten die de consument helpen bij het beheersen van astma. In het tweede geval zijn er producten voor slapapneu, maskers en andere slaapoplossingen. Ervaart u hier zelf problemen bij? Kijk in dat geval zeker eens op de website van Philips. Er staat een uitgebreide uitleg van de producten.

Zakelijke gebruikers

Ook voor zakelijke gebruikers biedt Philips tal van opties. Zo worden er voor de automobielbranche verschillende producten aangeboden. Ook zijn er verschillende mobiele dicteeproducten voor allerlei industrieën. Erg handig om op afstand uitstekend met elkaar te communiceren. Daarnaast is Philips een echte innovatie dienstverlener. Het bedrijf helpt innovatie te versnellen met het ontwikkelen, realiseren en de consultancy op deze expertisegebieden. Bezig met een startup? Ga dan zeker eens om de tafel met Philips.

Philips aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Philips-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Philips-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie