Wilt u Philips aandelen kopen of verkopen?

Philips ofwel Koninklijke Philips NV is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie. De multinational richt zich op de verbetering van de gezondheid van de mens en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het hele gezondheid continuüm. En dat van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.

De gezondheidstechnologie aanbieder maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen. En daarnaast de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Ontdek meer!

De vestiging van het hoofdkantoor is Amsterdam, maar de echte wortels liggen in Eindhoven. Onder sommige beleggers worden Philips aandelen ook wel Flippen genoemd. Momenteel is de CEO, Frans Houten en hij staat aan de leiding van deze multinational. Philips is onder de Nederlanders in ieder geval een erg bekende onderneming en beschikt over een sterke merknaam.

Philips nieuwe logo

4.5/5

Large offer and easy to pay with
iDeal with low fees

Go to Bitvavo

Philips aandelen kopen of verkopen?

Heeft u interesse om Philips aandelen in de beleggingsportefeuille op te nemen? Bij de CFD-broker Plus500 kunt u op eenvoudige wijze beleggen in Philips aandelen. Plus500 is een bekende, toegankelijke en betrouwbare online broker. Door in enkele stappen een persoonlijke account aan te maken, kunt u direct aan de slag met online beleggen. Daarnaast is het mogelijk om te beleggen met een levenslange demo account. Zo kunt u eerst volop experimenteren met beleggen in Philips. Beleggen met echt geld kan uiteraard ook. Er geldt dan een minimale inleg van 100 euro. In vergelijking met andere online brokers is die investering weliswaar aan de lage kant.

Beursagenda Philips 2018

  • 18-04: Resultaten 1e kwartaal
  • 03-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 07-05: Notering ex-dividend
  • 23-07: Resultaten 2e kwartaal
  • 23-07: Halfjaarresultaten
  • 22-11: Resultaten 3e kwartaal

Philips als marktleider

Op dit moment is Philips de marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, medische IT-toepassingen, beeld gestuurde behandelingen, thuiszorgsystemen, patiëntbewaking en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Sinds de productie van de eerste Philips gloeilamp, meer dan 120 jaar geleden, zijn innovaties en het centraal stellen van de mens belangrijke kernwaarden van het bedrijf. Dit is ook duidelijk terug te zien in de manier waarop Philips producten gepresenteerd worden.

Nieuwe technologieën ontwikkelen

Philips streeft naar het ontwikkelen van nieuwe technologieën op het gebied van verlichting en gezondheidszorg. Net als innovatieve en lokaal relevante producten voor consumenten. Ze moeten het verschil maken voor klanten, consumenten en belanghebbenden over de hele wereld. En dat gaat ze goed af. De producten van Philips zijn wereldwijd bekend. Bovendien staat het merk bekend om de hoge kwaliteit. De missie van Philips is om het leven van mensen te verbeteren. Alles wat wordt gemaakt, is gericht op mensen.

Beeld en geluid

Op het gebied van beeld en geluid heeft Philips producten in tv en video, audio, communicatie en zijn er accessoires. Denk bij tv en video aan producten zoals tv’s, monitoren, projectoren en mediaspelers. Koptelefoons en draagbare audio is te vinden onder de kop audio. Communicatieproducten zijn bijvoorbeeld vaste telefoons, spraakrecorders en computeraccessoires. Maar denk bijvoorbeeld ook een producten voor gegevensopslag. Kabels, batterijen en opladers zijn voorbeelden van accessoires.

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging is voor iedereen belangrijk. We willen allemaal graag goed voor de dag komen. Op kantoor, maar zeker ook in ons privéleven. Philips speelt daar goed op in door allerlei producten aan te bieden die hier mee te maken hebben. Denk o.a. aan scheerapparaten, trimmers en stylers. Ook vindt de consument er alles voor huid, haar en mondverzorging. Zo biedt Philips bijvoorbeeld verschillende elektrische tandenborstels aan. Man of vrouw, voor iedereen dus wat wils.

Huishoudelijk apparatuur

Huishoudelijke apparaten nodig? Bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen? Bij Philips bent u dan op het juiste adres. De producten lopen uiteen van koffie- en drankapparatuur, keukenapparatuur, strijken en stofzuigen tot apparaten die zich bezighouden met de lucht- en waterkwaliteit. Allerlei interessante mogelijkheden! Kijk voor een uitgebreid overzicht zeker eens op de website van Philips. U vindt dergelijke producten van Philips ook terug in een boel elektronicawinkels.

Lampen, armaturen en verlichting

Waar het begon met een gloeilamp heeft Philips inmiddels allerlei mogelijkheden op het gebied van lampen, armaturen en verlichting. Wat betreft lampen lopen de producten uiteen van ledlampen tot halogeenlampen. Denk in dit geval dus zeker ook aan autoverlichting. Evenals de juiste videorecorder en audio voor uw auto. Het mag duidelijk zijn dat u bij Philips voor verschillende producten op dit gebied, uitstekend terecht kunt.

Gezondheid

Binnen de gezondheidstak maakt Philips een onderscheid in producten die te maken hebben met ademhaling en slaaptherapie. Zo zijn er in dat eerste geval verschillende producten die de consument helpen bij het beheersen van astma. In het tweede geval zijn er producten voor slapapneu, maskers en andere slaapoplossingen. Ervaart u hier zelf problemen bij? Kijk in dat geval zeker eens op de website van Philips. Er staat een uitgebreide uitleg van de producten.

Zakelijke gebruikers

Ook voor zakelijke gebruikers biedt Philips tal van opties. Zo worden er voor de automobielbranche verschillende producten aangeboden. Ook zijn er verschillende mobiele dicteeproducten voor allerlei industrieën. Erg handig om op afstand uitstekend met elkaar te communiceren. Daarnaast is Philips een echte innovatie dienstverlener. Het bedrijf helpt innovatie te versnellen met het ontwikkelen, realiseren en de consultancy op deze expertisegebieden. Bezig met een startup? Ga dan zeker eens om de tafel met Philips.

Laatste nieuws

Het laatste nieuws rondom Philips laat weten dat het zorgtechnologieconcern waarschijnlijk meer lokaal gaat produceren. En dat om tegenwicht te bieden aan wereldwijde handelsspanningen. Deze lopen toch behoorlijk op. Wanneer Philips zelf meer producten in China gaat maken, kunnen de hoge handelstarieven omzeild worden. In het 3e kwartaal van dit jaar had Philips al veel last van ongunstige wisselkoerseffecten. Houd de laatste cijfers van Philips zeker in de gaten.

Cijfers van Philips

In 2015 werkten er ongeveer 113.000 werknemers bij de multinational Het balanstotaal bedroeg €30,9 miljard en €11,6 miljard hiervan is eigen vermogen. De omzet bedroeg in 2015 €24,2 miljard en met deze omzet behaalde Philips een winst van €645 miljoen. De onderstaande kerncijfers zijn door Philips in het jaar 2015 behaald:

  • Eigen vermogen per aandeel: €12,63
  • Koers-/winstverhouding: 33,74
  • Winst per aandeel: €0,70

Het aandeel van de multinational staat relatief hoog in vergelijking met voorgaande jaren. De koers-/winstverhouding geeft aan dat Philips al behoorlijk gewaardeerd is. Het is verstandig om te kijken naar alternatieve aandelen die een lagere koers-/winstverhouding hebben. Ook is er te zien dat de winst per aandeel laag ligt ten opzichte van de koers die Philips aandelen momenteel hebben.

Het verloop van het aandeel in de toekomst is nog enigszins lastig te voorspellen. Fundamenteel gezien is er geen al te grote stijging meer mogelijk, wanneer bedrijfswinsten toenemen veranderd dit plaatje echter en dan kan het weer wel interessant worden om te kijken naar deze aandelen. Op de korte termijn is het verstandig om gebruik te maken van de technische analyse en te kijken wat er nog voor resultaten kunnen worden geboekt met deze vorm van beleggen. De onderstaande video geeft inzicht in de activiteiten van Philips.

Hoe kunt u Philips aandelen kopen of verkopen?

Het is bij de CFD-broker Plus500 mogelijk om te investeren in Philips. U kunt dan Philips aandelen in de beleggingsportefeuille opnemen. Houd er rekening mee dat Plus500 gebruik maakt van een hefboom. Enerzijds is de inleg meer waard en valt er meer winst te behalen. Anderzijds kan het verlies wat groter zijn. Voor de nog onervaren belegger is de demo account op het lijf geschreven. Met een flink fictief vermogen kan er geoefend worden met beleggen. U weet inmiddels dat er voor beleggen met echt geld een inleg van 100 euro nodig is. Alvorens u gaat starten, is het verstandig om aandacht te schenken aan een technische en fundamentele analyse voor Philips.