Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

OCI aandelen

OCI N.V., beter bekend als OCI, is gevestigd in Nederland aan Honthorststraat 19, 1071 DC, te Amsterdam.

 

Het OCI N.V.-aandeel had op 26-01-2023 een openingskoers van €30,76, de hoogste koers was €31,36 en de laagste koers was €30,72. De slotkoers was €31,24 en is daarmee met 2,09% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

OCI cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de OCI-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

OCI kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het OCI aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in OCI? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de OCI-koers, de verwachtingen en toekomst van OCI en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in OCI-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in OCI-aandelen. Als je het OCI-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

OCI Koers - Wat is de waarde van aandelen OCI

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange OCI was. The stock OCI can be found of the abbreviation of the exchange is OCI.

Beurskoers OCI | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een OCI verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

 

OCI verwachtingen – De toekomst van OCI

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de OCI verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over OCI

OCI aandelenOCI is een Egyptisch bedrijf dat is gevestigd in Caïro. De onderneming is opgericht in 1950 en heeft zich sindsdien goed weten te ontwikkelen. OCI is een chemie- en bouwbedrijf/internationale chemicaliënproducent en heeft ook (deels) vergelijkbare activiteiten als DSM. Er vinden activiteiten plaats met meststoffen en producten zoals methanol en melamine.

Orascom Construction Industries (OCI) is opgericht in 1950 en sinds de oprichting is de onderneming uitgegroeid tot een erg belangrijke speler als het gaat om  chemie- en bouw. Bij OCI werken ongeveer 33.000 mensen en de onderneming is actief in 35 verschillende landen. De onderneming beschikt dus zeker wel over een bepaalde slagkracht en cijfers weergeven een relatief stabiel beeld.

Toch bestaan er ook risico’s waar u als belegger rekening mee moet houden. Door de Egyptische banden, is de onderneming gevoelig voor politieke risico’s. De situatie van Egypte en het Midden-Oosten is nog niet volledig opgelost/positief te noemen. OCI geeft zelf ook aan dat er politieke en ook mogelijke economische veranderingen kunnen plaatsvinden, die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering.

Het is als belegger dan ook erg verstandig om goed te kijken naar de risico’s die aan deze aandelen kleven. Analisten geven geen koopadvies voor deze aandelen en het is dan ook verstandig om goed te kijken of u deze aandelen wel in uw bezit wilt hebben. Wellicht zijn er in de toekomst mogelijkheden.

 

Investeren in OCI

Geïnteresseerd om te beleggen in OCI? Wij van aandelenkopen.nl maken dat graag wat makkelijker voor u. Aandelen kopen bij OCI kan door eenvoudig een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen voor een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u eerst oefenen met online beleggen? Dat kan. Meld u in dat geval aan voor een demo account. Alvorens u start met echt beleggen, is het verstandig u goed in te lezen.

Wereldwijde producent meststoffen

Uiteindelijk is OCI dus van een klein familiebedrijf uitgegroeid tot een wereldwijde producent en distributeur van meststoffen. En dat op basis van aardgas en industriële chemicaliën. In de periode 2015 tot en met 2017 werd er een aanzienlijke groei van de productiecapaciteit gerealiseerd. Dat kwam door het toevoegen van 25% capaciteit bij OCI Beaumont via een debottlenecking project. En door de overname van BioMCN, een methanolproducent en pionier in bio-methanol in Nederland. Tot slot startte OCI in deze periode met de productie bij IFCo.

Afsplitsing kunststof- en chemicaliëngedeelte

Het belang werd groter met de overname van DSM Agro en DSM Melamine in 2010. Vier jaar terug was het een belangrijk jaar voor OCI. De bouwactiviteiten werden dat jaar afgesplitst van het kunststof- en chemicaliëngedeelte. Ook werd bekend dat het bedrijf zou fuseren met de Amerikaanse branchegenoot CF Industries. Met deze fusie zou het bedrijf de grootste beursgenoteerde stikstofproducent worden.

Industriële chemische producten

Vandaag de dag staat OCI bekend als een internationale producent van meststoffen en industriële chemische producten. En dat op basis van aardgas. Het hoofdkantoor van OCI staat in Nederland. Het concern produceert stikstofhoudende meststoffen, methanol en overige producten. Dat doet het bedrijf voor klanten in de landbouw en industrie.

Productiecapaciteit

De huidige productiecapaciteit bedraagt circa 10 miljoen metric tons in Nederland, Egypte, Algerije en de Verenigde Staten. Naast de productcapaciteit is OCI ’s werelds grootste distributeur van kristallijn en korrelig ammoniumsulfaat. Daarnaast is OCI hard op weg om een van ’s werelds grootste methanolproducenten te worden met bijna 4 miljoen ton aan capaciteit. OCI is de grootste melamine producent ter wereld. Tevens is het de op twee na grootste CAN-producent.

OCI fabrieken

De fabrieken van OCI zijn strategisch gelegen aan de Rode Zee (ten zuiden van het Suezkanaal). En daarnaast aan de Middellandse en Atlantische kust. Daardoor zijn deze locaties makkelijk bereikbaar vanaf zee via belangrijke havens. Door de goede wegverbindingen is snelle distributie vanuit het binnenland naar andere havens mogelijk.

OCI-producten

Wat betreft de producten die OCI aanbiedt, is er een gevarieerd portfolio van stikstofmeststoffen en industriële chemicaliën. Deze zijn voornamelijk met: korrelig ureum, watervrije ammoniak in vloeibare- en gasvormige vorm voor directe toepassing, calcium ammoniumnitraat, ureum ammoniumnitraatoplossing, melamine, methanol en dieseluitlaatvloeistof.

OCI aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de OCI-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste OCI-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Delta Air Lines, Inc.

Delta Air Lines

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Twitter Inc

Twitter

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie