JD.com aandelen

Wat is JD.com?

JD.com is in 2004 opgericht door CEO Richard Liu en is de grootste online retailer van China. Als het om inkomsten gaat is het ook het grootste internetbedrijf van het land. Naast dat het bedrijf zelf alle soorten producten verkoopt biedt JD.com ook een mogelijkheid aan derden om via hun platform te verkopen. Het is eigenlijk het enige bedrijf dat de e-commerce grootheid Alibaba in China weerstand kan bieden.

Het fulfillmentnetwerk biedt landelijke levering op dezelfde of volgende dag en dat is voor een populatie van meer dan 1 miljard mensen best knap. Het bedrijf beweert dan ook dat het niveau van service en snelheid wereldwijd ongeëvenaard is.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

JD.com verwachtingen – De toekomst van JD.com

In 2018 heeft Lui aangegeven dat hij verwacht dat JD.com een groter bedrijf wordt dan Alibaba. Hij heeft ook aangegeven dat hij het bedrijf van de ene op de andere dag winstgevend kan maken, maar dat het hem gaat om de beste leverancier in een markt te zijn.

Lui wil het bedrijf laten groeien door bij nieuwe markten in te stappen. In 2018 was zijn volgende doel om het bedrijf in Europese markten te laten opereren. Dit plan werd on hold gezet door een sterke daling waardedaling op de beurs. Het geplande kantoor in Duitsland ging destijds dus niet door. Wel heeft het bedrijf al een kantoor in Parijs en een onderzoekscentrum in Cambridge. Hiernaast heeft het ook personeel in London en Milaan.

De Europese expansie van JD.com is een van de toekomst perspectieve die we in de gaten moeten houden. Nu kwamen er in november 2020 geruchten naar boven dat JD.com een kantoor in Nederland wil opzetten. Er vonden al KVK-inschrijvingen plaats en het bedrijf had vacatures open staan in Amsterdam.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de presidentsverkiezing in de VS. Het is algemeen bekend dat Trump niet heel positief is over China en als Biden wint kan dat positieve gevolgen hebben voor de Chinese economie.

Wat kunnen we verwachten van de JD.com aandelen?

De aandelen van JD.com zijn meer dan verdubbeld in 2020. Dit heeft veel te maken met de Covid-19 pandemie waar de Chinese economie goed aan het uitklimmen is.

Als we gaan kijken naar welke factoren invloed kunnen hebben op de aandelenkoers dan is de pandemische ontwikkeling een belangrijke factor.

 JD.com is dus voornamelijk actief in China en daarom speelt de economische ontwikkeling in China een grote rol. Het handelsbeleid van de nieuwe president van de Verenigde Staten zal daarom ook een belangrijke factor zijn voor de Chinese economie en de koers van de aandelen.

Een andere factor die invloed kan hebben op de aandelenkoers zijn de toekomstplannen van JD.com. Als de wereldwijde expansie wordt doorgezet kan het heel interessant worden om in deze aandelen te beleggen. Toch hebben we in 2018 gezien dat het ondanks grote plannen ook flink de andere kant op kan gaan. Let daarom goed op de recente ontwikkelingen van het bedrijf en hou de bovenstaande factoren in de gaten.

JD.com aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in JD.com? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de JD.com koers, de verwachtingen en toekomst van JD.com en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in JD.com aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in JD.com aandelen. Als je JD.com aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers JD.com – Wat is de waarde van aandelen JD.com?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van JD.com kost. Het aandeel JD.com is te vinden op de HKG, de afkorting op de beurs is 9618.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een JD.com aandeel te kopen.

JD.com- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een JD.com aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in JD.com en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van JD.com. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen JD.com kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

F

JD.com aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.