Wilt u HP aandelen kopen?

HP (Hewlett-Packerd) is één van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven. HP is voor velen van ons een bekend merk wanneer het om laptops gaat. De mediamarkt en BCC, maar zeker ook Bol.com en Coolblue hebben ontzettend veel producten van HP. Naast laptops ontwikkeld HP ook andere technologie zoals desktops, tablets, printers, displays en accessoires. Hiermee biedt HP een breed scala aan elektronica.

De visie van HP is concreet en helder. Ze willen technologie ontwikkelen waarmee het leven voor elk individu, elke gemeenschap en elke organisatie beter wordt gemaakt. Dat is nogal een uitspraak. Of ze dat goed lukt, vertellen we je graag in de rest van het artikel.

HP-aandelen kopen/verkopen? Open een account bij CFD-aanbieder Plus500 *80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

De wereld opnieuw uitvinden

Een opvallend terugkerend element is het opnieuw uitvinden van de wereld. Eerlijk is eerlijk, dat is ook wel ontzettend gaaf! Maar hoe doet HP dat eigenlijk? Dat doen ze o.a. door print, computer en imaging technologieën te leveren. Opvallend is dat HP met oplossingen komt met een laag koolstofdioxide gehalte. En daarbij met energie-efficiënte producten werken, zoals ze dat zelf mooi zeggen.

Duurzaamheid is dus een belangrijk onderdeel binnen de werkwijze van HP. Er worden verschillende activiteiten gemodelleerd, welke kunnen leiden tot een verandering op het gebied van een koolstofarme en circulaire economie. We leven in een tijd waarin steeds meer waarde wordt gehecht aan dergelijke aspecten. Om de milieuprestaties te verbeteren, zijn er een aantal doelen gesteld. Een ervan is om de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren. Ook door over te schakelen naar 100% hernieuwbare elektriciteit en het verbruiken van minder water.

Veiligheid en privacy

Naast het maken van producten die het leven van mensen verbeteren, streeft HP nog naar een aantal andere opvallende zaken. Zo willen ze het onderwijs transformeren, waar je zeker nu al veel van terugziet binnen de scholen. Ook wil HP de gezondheidszorg bevorderen en klanten helpen om zaken beter te kunnen doen. Al met al een breed scala aan aandachtsgebieden. Dit alles met veiligheid en privacy als belangrijk oogpunt. En laat vooral privacy iets zijn waar de laatste tijd veel aandacht aan wordt geschonken in het nieuws.

 

 

Kijkend naar de cijfers van HP dan zien we dat het bedrijf een omzetsprong heeft gemaakt in 2017. Door de vele investeringen die er elk jaar nog worden gedaan, is de nettowinst nog altijd wat aan de lage kant. Toch zien de analisten een duidelijke groei. De winst per aandeel wordt verwacht op 2,58 dollar. Dat houdt een koers/winstverhouding van 8,43 in. Aangezien de winst verder zal toenemen in 2018, is het kopen van HP-aandelen op dit moment best aantrekkelijk.

 201520162017201820192020
Omzet51 24848 23852 05656 58556 92957 430
Nettowinst2 0932 4962 5264 2653 2503 341
Koers/winst verhouding11,610,114,68,0810,49,84
Winst per aandeel ( $ )1,141,431,482,582,012,12
Dividend per aandeel ( $ )0,50,530,560,590,62
Dividendrendement3,45%2,46%2,69%2,82%2,98%

Kijkend naar het jaar 2018 in tegenstelling tot 2017 dan is de totale omzet van HP gestegen met zo’n 8,7%. De nettowinst zal daarentegen ook hoger zijn. Dit heeft deels te maken met de aantrekkende economie. Vooral thuis en op school wordt er meer gewerkt met laptops en elektronica. HP speelt daar heel goed op in. Zeker ook omdat ze op het gebied van onderwijs graag een voet tussen de deur houden. Al met al zien de cijfers er goed uit, wetende dat er nog grote investeringen in de rugtas zitten van HP.   

Ons doel is om het kopen van aandelen een stuk makkelijker te maken voor u. Heeft u na het lezen van dit artikel interesse om HP-aandelen te gaan kopen? Kijkend naar de cijfers zou u daar een goede keuze in maken. Op de New York Stock Exchange (NYSE) kunnen de aandelen in HP aangeschaft worden. Het grote voordeel aan de HP-aandelen is dat ze prima verhandelbaar zijn. Bovendien heeft deze bekende effectenbeurs een uitstekende reputatie. En dat is wel zo prettig wanneer het gaat om uw vermogen.

Persoonlijke account aanmaken

HP aandelen kopen? Hoe gaat het in zijn werk? Dat is eigenlijk supermakkelijk. U maakt een account aan bij een CFD broker. De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om in HP-aandelen te handelen. Dit kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Met Plus500 is het met 1 euro inleg mogelijk om 5 euro koopkracht te krijgen. Er wordt namelijk gewerkt met een hefboom van 5 op aandelen.

Op deze manier kan een kleine inleg toch zorgen voor de mogelijkheid om grote aantallen CFD’s te kopen. Meer geld inleggen kan natuurlijk ook. Wij vinden het belangrijk dat u altijd uw eigen beslissingen moet maken. Wanneer u start met beleggen, is ons advies om er wel voor zorg te dragen dat u altijd belegt met geld wat u kunt missen. Van slapeloze nachten wordt u tenslotte niet gelukkig! Maak altijd gebruik van zowel de technische als de fundamentele analyse om op verstandige wijze de aandelen te kopen.

CFD’s zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD’s. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.