Heijmans aandelen

Heijmans is één van de grootste bouwkundige ondernemingen van Nederland. Men speelt een centrale rol binnen bijvoorbeeld de woningbouw, maar ook de utiliteitsbouw en de installatietechniek. Het is één van de grote en bekende bouwers, die daardoor behoorlijk afhankelijk is van de ontwikkelingen van de Nederlandse economie als geheel. Andere bekende bouwbedrijven zijn Bam en Ballast Nedam.

Heijmans aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Heijmans verwachtingen – De toekomst van Heijmans

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Heijmans verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Heijmans

Heijmans is actief op een aantal verschillende fronten, allemaal gerelateerd aan de bouw. Het is een bedrijf dat zit in het vastgoed, bijvoorbeeld door te werken aan de ontwikkeling van woningbouw en utliteitsbouw. Dankzij infra en installatietechniek heeft Heijmans zich de laatste jaren wat breder op kunnen stellen, maar dat kon niet voorkomen dat de bouw flinke klappen uitdeelde aan het bedrijf toen het economisch ineens een stuk minder ging. Heijmans is vooral actief in Nederland, maar heeft daarnaast ook projecten in België en Duitsland, waardoor er sprake is van enige geografische spreiding van de verschillende projecten van het bedrijf. Bekijk ook de onderstaande video over de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.

Cijfers van Heijmans

De omzet van Heijmans bedroeg €1,98 miljard in 2015. Hier werd een verlies bij geboekt van €27 miljoen. Het balanstotaal van Heijmans bedroeg op 31-12-2015 €1,2 miljard. Het eigen vermogen was €266 miljoen. Heijmans heeft dus nog eigen vermogen om klappen op te vangen, maar er moet wel goed worden gekeken naar de winstgevendheid op alle projecten die Heijmans uitvoert. De bouwsector heeft het al jaren moeilijk. Ballast Nedam en Bam hebben hier overigens ook last van.

De bouw lijkt langzaam aan wel weer aan te trekken. Dankzij de brede activiteiten van Heijmans kan het bedrijf optimaal profiteren van deze trend. Op die manier moet het mogelijk zijn om de waarde van het aandeel te herstellen en er daarmee voor te zorgen dat ook de beleggers weer vertrouwen krijgen in het bedrijf.

Heijmans aandelen

Heijmans had behoorlijk last van de economische crisis, omdat dit een flinke invloed had op de bouw van woningen en utiliteitsgebouwen. De bouw heeft zware klappen te verduren gehad, wat onder andere betekende dat Heijmans moeite had om voldoende orders binnen te krijgen en de woningen en panden die zij bouwden aan de man te brengen. Inmiddels lijkt het weer wat beter te gaan met de bouw en dat valt ook terug te zien aan de cijfers die Heijmans laat zien. Het lijkt er wat dat betreft op dat ook de aandeelhouders weer betere tijden tegemoet zullen gaan en kunnen rekenen op een aantrekkelijk rendement op de investeringen die ze doen.

Het aandeel van Heijmans is behoorlijk uit het dal gekropen en bereikte in het begin van 2014 zelfs een top van €14,20. Vervolgens is de koers van het aandeel in 2015 weer flink achteruit gelopen en lijkt hiermee dus weer wat koopwaardiger te worden. Alles hangt bij Heijmans vooral af van de winstgevendheid. Als de winstgevendheid van het bedrijf achter blijft, zal de koers ook geen mooie stijging gaan laten zien.

Heijmans aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Heijmans? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Heijmans koers, de verwachtingen en toekomst van Heijmans en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Heijmans aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Heijmans aandelen. Als je Heijmans aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Heijmans – Wat is de waarde van aandelen Heijmans?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Heijmans kost. Het aandeel Heijmans is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is HEIJM.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Heijmans aandeel te kopen.

Heijmans kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Heijmans aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Heijmans en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Heijmans. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Heijmans kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Heijmans aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.