DSM aandelen

Koninklijke DSM N.V. opgericht in 1902 is een Nederlands chemiebedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerlen. De onderneming heeft 22.000 werknemers en richt zich op allerlei producten voor industrieën. In 2015 behaalde DSM een omzet van €9 miljard en een winst van €78 miljoen. DSM heeft honderden vestigingen over de hele wereld. De onderneming is dus internationaal erg actief.

DSM aandelen

 

 

 

 

De oprichting van DSM vond plaats in 1902. Het was opgericht als een staatsbedrijf die steenkoolreserves in Limburg uit de grond ging exploiteren. Er werd een grote gasvondst gedaan in Groningen (Slochteren). Hierdoor werd besloten om de steenkolenmijnen te sluiten. In 1973 was de laatste steenkolenmijn gesloten. De onderneming breidde daarentegen zijn chemische activiteiten flink uit. DSM richt zich momenteel op producten in de voedingsmiddelenindustrie, de gezondheidssector, verf en bouw en de automobielindustrie.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

DSM verwachtingen – De toekomst van DSM

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de DSM verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Beursagenda DSM 2018

  • 08-05: Resultaten 1e kwartaal
  • 09-05: Algemene Aandeelhoudersvergadering
  • 01-08: Halfjaarresultaten
  • 31-10: Resultaten 3e kwartaal

Cijfers van DSM

De omzetontwikkeling van DSM ziet er erg stabiel uit. Elk jaar wordt zo’n €9 miljard omzet gerealiseerd. De winst die op jaarlijkse basis wordt behaald ligt op een flink lager niveau. In 2015 werd een winst geboekt van €78 miljoen. De jaren voor 2014 lag deze winst op een hoger niveau, maar de winst bleef alsnog laag ten opzichte van de gerealiseerde omzet.

Het balanstotaal van DSM bedroeg €11,7 miljard. €5,5 miljard hiervan was eigen vermogen. DSM beschikt dus over een mooie balanspositie. De onderstaande cijfers per aandeel zijn ook vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: €31,77
  • Koers-/winstverhouding: 103,49
  • Winst per aandeel: €0,45

DSM aandelen

Het aandeel DSM schommelt al een aantal jaar tussen de €45,- en €60,- per aandeel. Er is geen duidelijke trend te herkennen. Het dividendrendement op deze aandelen ligt op 3,26%. Als lange termijn belegger kan het de moeite waard zijn om te kijken wat deze aandelen u te bieden hebben. Voor de korte termijn is het aan te raden om onze artikelen over de technische analyse door te nemen.

DSM aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in DSM? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de DSM koers, de verwachtingen en toekomst van DSM en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in DSM aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in DSM aandelen. Als je DSM aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers DSM – Wat is de waarde van aandelen DSM?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van DSM kost. Het aandeel DSM is te vinden op de DSM, de afkorting op de beurs is DSM.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een DSM aandeel te kopen.

DSM kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een DSM aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in DSM en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van DSM. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen DSM kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

DSM aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.