Wilt u Dropbox aandelen kopen?

Dropbox is een welbekende clouddienst die het mogelijk maakt om allerlei bestanden op te slaan en te delen. Dropbox is te gebruiken om foto’s te ordenen en te bewaren. Maar ook om te voorkomen dat u Word bestanden, PDF bestanden, video’s en andere bestanden kwijt raakt. Op dit moment telt het Amerikaanse bedrijf al 11,5 miljoen betalende klanten. Een jaar geleden waren dat er nog 9,3 miljoen.

Dropbox wordt wereldwijd door meer dan 300 miljoen mensen gebruikt en ook in Nederland is de clouddienst een bekend fenomeen. De eerste versie van Dropbox werd uitgebracht in september 2008. Sinds 2008 hebben er meerdere updates plaatsgevonden die de stabiliteit en veiligheid van dit programma moeten waarborgen.

Analisten en experts uit deze markt zijn erg enthousiast over Dropbox en de mogelijkheden die het biedt. Dropbox zit in een markt die de komende jaren sterk zal gaan groeien en als belegger kunt u hier dan ook optimaal van profiteren! Een concurrent van Dropbox is “Box” en deze onderneming ging pas geleden naar de beurs. De aandelen van Box hebben al goede rendementen weten te behalen. Bij Dropbox kan hetzelfde gaan gebeuren.

Met de CFD-broker Plus500 *(CFD service. 80,5% verliest geld) wordt het mogelijk om eenvoudig in Dropbox-aandelen te handelen. Het aanmaken van een demo-account heeft meerdere voordelen. Een ervan is dat u kunt oefenen met fictief geld. Zo heeft u 40.000 euro tot uw beschikking. Door de indicatoren en grafieken heeft u meer overzicht en kan uw persoonlijke handelskwaliteit verbeterd worden. U kunt zo oefenen met beleggen in Dropbox, maar zeker ook in concurrenten van dit Amerikaanse bedrijf.

Koop of verkoop hier uw Dropbox aandelen! *CFD service. 80,5% verliest geld

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Dropbox

Dropbox Inc. werd in 2007 opgericht door Drew Houston en Arash Ferdowsi. Ze vonden het erg irritant om elke keer bestanden via de e-mail naar zichzelf te sturen, zodat ze deze bestanden op andere computers of platforms konden inzien. Dropbox biedt dan ook een clouddienst aan waarbij u op een eenvoudige manier bestanden zoals foto’s, video’s en documenten online kunt zetten en deze op andere platforms kunt openen. Oorspronkelijk was Dropbox op een beperkt aantal platformen beschikbaar. Tegenwoordig is het voor vrijwel elk platform te vinden. Voorbeelden zijn: iOS, Android en Windows. Dropbox kan overal ter wereld gebruikt worden. Er is alleen een internetverbinding nodig. De Dropbox app is zeker aan aanrader voor mobiele weergaven. Bekijk ook de onderstaande video over het programma.

 

Sinds 2014 werkt Dropbox samen met Microsoft. De mobiele apps van beide bedrijven kunnen daardoor beter samenwerken. De missie van Dropbox is om wereldwijd de creatieve energie te ontketenen door een meer verlichte manier van werken te ontwerpen. Er zijn inmiddels al meer dan 500 miljoen geregistreerde gebruikers in 180 verschillende landen. Het wordt al ondersteund in maar liefst 20 talen. Daarnaast zijn er meer dan 300.000 teams die Dropbox Business gebruiken.

Dropbox beschikt over 12 kantoren verspreid over de hele wereld. Zo heeft het locaties in Austin, Londen, Parijs, Hamburg, Tokio, Washington DC, Seattle, New York, Dublin en Herzliya. Waar Dropbox in 2011 een product voor teams lanceerde, werd in 2013 Dropbox Business aangekondigd. Het gaf bedrijven vanaf dat moment zichtbaarheid en controle over allerlei belangrijke bedrijfsgegevens.

Nieuwe producten

In 2015 kwam Dropbox Enterprise op de markt. Niet alleen had het nieuwe implementatietools en geavanceerde besturingssystemen, maar ook services en ondersteuning die ontworpen was voor de grotere organisaties. Het jaar erop werd Dropbox Paper en Smart Sync. geïntroduceerd. Afgelopen jaar kondigde Dropbox de Professional aan, inclusief de Showcase en de Dropbox Advanced.  

 

Overal gebruiken

Bestanden worden met Dropbox op een centrale plaats verzameld. Vervolgens worden deze gesynchroniseerd op alle apparaten waar ingelogd wordt met een Dropbox account. Dat maakt het natuurlijk makkelijk om op mobiel te starten aan een document en deze op het werk op de laptop verder uit te werken. U hoeft dus geen bestanden naar uzelf te sturen.

 

Gebruik van Dropbox

Het gebruik van Dropbox is gratis. Er zijn echter ook abonnementen beschikbaar voor de intensieve gebruikers. De individuele gebruiker heeft verschillende opties. Enerzijds is er Dropbox gratis. U heeft dan een opslag mogelijkheid van 2GB. Anderzijds is er Dropbox Plus. Tegen een maandelijks bedrag van 9,99 euro heeft u maar liefst 1TB tot de beschikking. Als laatste is er de Dropbox Professional. Naast het bovenstaande krijgt de zakelijke gebruiker dan slimme synchronisatie voor het vrijmaken van schijfruimte. U betaald in dat geval 19,99 euro.

 

Kijkend naar de cijfers laten de analisten positieve verwachtingen zien voor het Amerikaanse bedrijf. In het eerste kwartaal wist Dropbox de omzet te verhogen met ongeveer een kwart. In vergelijking met vorig jaar hebben we het over een stijging van meer dan 25%. In de eerste drie maanden van dit jaar wist Dropbox een omzet van 247 miljoen dollar te realiseren. Wel kwam het totaalverlies uit op ruim 465 miljoen dollar. Dat is grotendeels te wijten aan de boekhoudkundige kosten die gerelateerd waren aan de beursgang. Het bedrijf moest ruim 418 miljoen dollar opzij zetten voor beloningen aan de medewerkers. Het verlies lag een jaar ervoor op 33 miljoen dollar.

 201820192020
Omzet1 3571 5821 833
EBITDA296373457
Bedrijfsresultaat (EBIT)135190235
Resultaat voor belastingen (EBT)-540-84-49,9
Nettowinst-549-77,4-82,9
Koers/winst verhouding-22,9-215-212
Winst per aandeel ( $ )-1,73-0,18-0,19

Wilt u Dropbox aandelen kopen of verkopen?

Aandelenkopen.nl is er om het kopen van Dropbox-aandelen makkelijker te maken voor u. Kijkend naar het bedrijf, kan dat zeker interessant zijn. U kunt thuis een persoonlijke account aanmaken bij de CDF-broker Plus500 *(CFD service. 80,5% verliest geld). Met deze broker wordt het mogelijk om op overzichtelijke wijze te handelen in Dropbox-aandelen. En dat kan al vanaf 100 euro. Plus500 *(CFD service. 80,5% verliest geld) werkt met een hefboom van 10, waardoor uw inleg van 100 euro een waarde heeft van 1000 euro. 

Wanneer u wilt starten met handelen in Dropbox-aandelen, is het verstandig om eerst een goede technische en fundamentele analyse te doen. Bekijk de plannen van Dropbox voor de toekomst. Kijk dus zeker niet alleen naar de prestaties van dit moment. Op die manier bent u goed op de hoogte en kunt u overdachte beslissingen maken.

Koop of verkoop hier uw Dropbox aandelen! *CFD service. 80,5% verliest geld)