Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Deutsche Bank aandelen

Deutsche Bank AG, beter bekend als Deutsche Bank, is gevestigd in Duitsland aan Taunusanlage 12, 60325, te Frankfurt. Er werken 84.659 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Christian Sewing.

 

Het Deutsche Bank AG-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van $12,88, de hoogste koers was $12,91 en de laagste koers was $12,46. De slotkoers was $12,58 en is daarmee met 6,75% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Deutsche Bank cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Deutsche Bank-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Deutsche Bank kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Deutsche Bank aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Deutsche Bank? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Deutsche Bank-koers, de verwachtingen en toekomst van Deutsche Bank en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Deutsche Bank-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Deutsche Bank-aandelen. Als je het Deutsche Bank-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Deutsche Bank Koers - Wat is de waarde van aandelen Deutsche Bank

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Deutsche Bank was. The stock Deutsche Bank can be found of the abbreviation of the exchange is DB.

Beurskoers Deutsche Bank | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Deutsche Bank verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

De Deutsche Bank is, zoals de naam al doet vermoeden, een van oorsprong Duitse bank welke in 1870 werd opgericht. Tegenwoordig opereert het bedrijf wereldwijd. Waar de bank haar focus voorheen voornamelijk op de particuliere markt richtte, is dat in 1995 veranderd. Destijds besloot Deutsche Bank haar focus te verleggen naar zakenbankieren, beter bekend als investment banking. Deze tak van het bedrijf handelt op hetzelfde niveau als onder meer JPMorgan Chase en Morgan Stanley, twee zeer aansprekende namen. Het bedrijf heeft de inkomsten uit deze tak nodig om andere kosten te kunnen dekken. In de afgelopen jaren boekte het bedrijf regelmatig een negatief resultaat.  

Verwachten van Deutsche Bank  

Een van de nadelen van de wijze waarop Deutsche Bank handelt, is het feit dat de kosten zeer hoog liggen. Voorheen werd gesteld dat voor iedere euro die de bank verdiende, circa 90% gebruikt werd om de kosten te dekken. In de afgelopen jaren kwam het bedrijf regelmatig uit op een negatief resultaat. Met name in 2015 en 2019 waren de resultaten zorgwekkend; respectievelijk -6,8 en -5,3 miljard euro. Dat het in 2015 zo mis ging is niet onverklaarbaar. De bank betaalde dat jaar een flinke boete, gerelateerd aan het Libor-schandaal. Een jaar later werd bekend dat de boete nog veel hoger uit zou kunnen vallen, dan waar beleggers rekening mee hadden gehouden.  

Toch hoeft het negatieve resultaat van de Deutsche Bank niet direct een reden te zijn om het aandeel links te laten liggen. Veel aandeelhouders hebben een negatief resultaat ingecalculeerd en hopen de komende jaren op betere resultaten. De koers van het bedrijf is de afgelopen decennia fors gedaald, maar inmiddels gestabiliseerd.  

Minder werknemers drukt de kosten  

De hoop op betere resultaten komt onder meer uit het feit, dat Deutsche Bank haar organisatie en werkwijze renoveert. Het aantal kantoren kende een piek in 2010, met meer dan 3.000 vestigingen. Inmiddels is dat aantal flink teruggeschroefd naar iets meer dan 2.000 kantoren. Het past bij de trend dat banken zich steeds meer richten op de online dienstverlening. Niet alleen het aantal kantoren daalde, ook het aantal medewerkers werd teruggeschroefd; van meer dan 100.000 in 2010 naar minder dan 90.000 in 2019. Op deze manier bereidt het bedrijf zich niet alleen voor op de toekomst, maar worden ook de kosten teruggedrongen.  

Investeringen in fossiele brandstoffen 

De Deutsche Bank kreeg meermaals kritiek vanwege de investeringen die het bedrijf deed in de productie van fossiele brandstoffen. Dergelijke projecten hebben een negatieve invloed op de opwarming van de aarde, waaraan Deutsche Bank indirect bijdraagt met haar investeringen. Het bedrijf schikte zich naar de kritiek en verlaagde de investeringen reeds fors. Toch stopte het bedrijf er niet volledig mee, met name tussen 2016 en 2019 werd er voor miljarden in dergelijke projecten geïnvesteerd. Hiermee was Deutsche Bank de op vier na grootste investeerder onder de Europese financiële instellingen. Aanpassingen in dit beleid lijken noodzakelijk om het vertrouwen van de belegger en consument terug te winnen. Zeker in combinatie met de boete die het bedrijf al kreeg vanwege haar invloed op de Libor-fraude.  

Over Deutsche Bank

Deutsche Bank is een wereldwijd opererende bank met zo'n 100.000 medewerkers en activiteiten in ruim 70 verschillende landen. Het hoofdkantoor van de bank staat in Frankfurt am Main, ziet er indrukwekkend uit en heet Deutsche Bank Twin Towers. Deutsche Bank houdt zich voornamelijk bezig met investment banking. Een investment bank is een bank die zich bezig houdt met het aantrekken en verstrekken van geld door het aankopen en verkopen van securities in de kapitaalmarkten. Naast deze activiteiten wordt er ook gehandeld in derivaten, obligaties, buitenlandse valuta's, aandelen en grondstoffen. De bank geeft ook regelmatig advies over overnames en fusies.

Deutsche Bank zit verwikkeld in meerdere juridische kwesties. Er zijn dan ook al meerdere miljarden dollars aan afkoopsommen betaald. Gesjoemel met Libor en met de manipulatie van valutakoersen blijven een rol spelen. Een tijd geleden werd een hooggeplaatste jurist van Deutsche Bank dood aangetroffen. De man had waarschijnlijk zelfmoord gepleegd, eerder dit jaar pleegde een andere werknemer ook al zelfmoord. Op 23 april 2015 werd bekend dat Deutsche Bank een boete van €2,3 miljard moet betalen voor de Liborfraude. De boete van €2,3 miljard is een recordboete en ook veel hoger dan de boete die de Rabobank bijvoorbeeld heeft moeten betalen.

Wat als Deutsche Bank omvalt?

De ECB en de Duitse overheid zullen er uiteraard alles aan doen om een faillissement van de bank te voorkomen, maar mocht de bank toch omvallen, dan kunnen we flinke problemen gaan verwachten. Sommige analisten spreken over Lehman Brothers keer 5. Deutsche Bank is in het bezit van 's Werelds grootste derivaten portefeuille. Op een gegeven moment piekte de portefeuille zelfs een bedrag aan van meer dan 75 biljoen dollar. Dit is zo'n 20 keer de grootte van het Duitse BBP. Gelukkig is de totale derivaten portefeuille nu teruggelopen naar een bedrag van zo'n 46 biljoen dollar, maar het is nog steeds een veel te groot bedrag. Als Deutsche Bank omvalt gebeurt waarschijnlijk het volgende:

 • De aandelenmarkt krijgt een flinke dreun
 • Kapitaalrentes lopen hard op
 • Het vertrouwen in de euro neemt snel af
 • Andere banken komen ook onder druk te staan
 • Consumenten gaan massaal geld opnemen
 • Het consumentenvertrouwen neemt hard af
 • Bedrijven draaien minder omzet vanwege het afgenomen consumentenvertrouwen
 • Winsten van bedrijven dalen flink
 • Er wordt op personeel bezuinigd om de kosten te drukken
 • De werkloosheid loopt op
 • Mensen kunnen hun vaste lasten moeilijker ophoesten
 • De huizenprijzen dalen

Het vervelende van dit alles dat er weer een hele generatie in de problemen kan komen. Een nieuwe financiële crisis kan deze keer veel meer gevolgen teweeg brengen dan de vorige crisis. Overheden en centrale banken hebben al veel kruit verschoten tijdens de crisis van 2008. Het is nu dus de vraag in hoeverre er nog kan worden ingegrepen om een erge crisis te voorkomen.

Deutsche Bank aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Deutsche Bank-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Deutsche Bank-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Facebook Inc

Facebook

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie