Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Deutsche Bank aandelen

Deutsche Bank AG, beter bekend als Deutsche Bank, is gevestigd in Duitsland aan Taunusanlage 12, 60325, te Frankfurt. Er werken 84.659 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Christian Sewing.

 

Het Deutsche Bank AG-aandeel had op 18-06-2021 een openingskoers van $13,10, de hoogste koers was $13,18 en de laagste koers was $12,93. De slotkoers was $12,94 en is daarmee met 3,43% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Deutsche Bank cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Deutsche Bank-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Deutsche Bank kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Deutsche Bank-aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Deutsche Bank? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Deutsche Bank-koers, de verwachtingen en toekomst van Deutsche Bank en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Deutsche Bank -aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Deutsche Bank-aandelen. Als je het Deutsche Bank-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Deutsche Bank Koers - Wat is de waarde van aandelen Deutsche Bank?

In onderstaande grafiek kan je de koers van het bedrijf zien van de afgelopen 5 dagen. Hier zie je precies wat de Koers Deutsche Bank was. Het aandeel Deutsche Bank is te vinden op de New York Stock Exchange Inc, de afkorting op de beurs is DB.

Beurskoers Deutsche Bank | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Deutsche Bank verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over Deutsche Bank

Deutsche Bank is een wereldwijd opererende bank met zo'n 100.000 medewerkers en activiteiten in ruim 70 verschillende landen. Het hoofdkantoor van de bank staat in Frankfurt am Main, ziet er indrukwekkend uit en heet Deutsche Bank Twin Towers. Deutsche Bank houdt zich voornamelijk bezig met investment banking. Een investment bank is een bank die zich bezig houdt met het aantrekken en verstrekken van geld door het aankopen en verkopen van securities in de kapitaalmarkten. Naast deze activiteiten wordt er ook gehandeld in derivaten, obligaties, buitenlandse valuta's, aandelen en grondstoffen. De bank geeft ook regelmatig advies over overnames en fusies.

Deutsche Bank zit verwikkeld in meerdere juridische kwesties. Er zijn dan ook al meerdere miljarden dollars aan afkoopsommen betaald. Gesjoemel met Libor en met de manipulatie van valutakoersen blijven een rol spelen. Een tijd geleden werd een hooggeplaatste jurist van Deutsche Bank dood aangetroffen. De man had waarschijnlijk zelfmoord gepleegd, eerder dit jaar pleegde een andere werknemer ook al zelfmoord. Op 23 april 2015 werd bekend dat Deutsche Bank een boete van €2,3 miljard moet betalen voor de Liborfraude. De boete van €2,3 miljard is een recordboete en ook veel hoger dan de boete die de Rabobank bijvoorbeeld heeft moeten betalen.

Wat als Deutsche Bank omvalt?

De ECB en de Duitse overheid zullen er uiteraard alles aan doen om een faillissement van de bank te voorkomen, maar mocht de bank toch omvallen, dan kunnen we flinke problemen gaan verwachten. Sommige analisten spreken over Lehman Brothers keer 5. Deutsche Bank is in het bezit van 's Werelds grootste derivaten portefeuille. Op een gegeven moment piekte de portefeuille zelfs een bedrag aan van meer dan 75 biljoen dollar. Dit is zo'n 20 keer de grootte van het Duitse BBP. Gelukkig is de totale derivaten portefeuille nu teruggelopen naar een bedrag van zo'n 46 biljoen dollar, maar het is nog steeds een veel te groot bedrag. Als Deutsche Bank omvalt gebeurt waarschijnlijk het volgende:

 • De aandelenmarkt krijgt een flinke dreun
 • Kapitaalrentes lopen hard op
 • Het vertrouwen in de euro neemt snel af
 • Andere banken komen ook onder druk te staan
 • Consumenten gaan massaal geld opnemen
 • Het consumentenvertrouwen neemt hard af
 • Bedrijven draaien minder omzet vanwege het afgenomen consumentenvertrouwen
 • Winsten van bedrijven dalen flink
 • Er wordt op personeel bezuinigd om de kosten te drukken
 • De werkloosheid loopt op
 • Mensen kunnen hun vaste lasten moeilijker ophoesten
 • De huizenprijzen dalen

Het vervelende van dit alles dat er weer een hele generatie in de problemen kan komen. Een nieuwe financiële crisis kan deze keer veel meer gevolgen teweeg brengen dan de vorige crisis. Overheden en centrale banken hebben al veel kruit verschoten tijdens de crisis van 2008. Het is nu dus de vraag in hoeverre er nog kan worden ingegrepen om een erge crisis te voorkomen.

Deutsche Bank aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Deutsche Bank-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Deutsche Bank-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.