Spotify aandelen

Spotify aandelen kopen of verkopen?

Spotify beursgangDe Zweedse muziekstreamingdienst Spotify geeft u toegang tot miljoenen verschillende nummers, die als stream kunnen worden afgespeeld. Spotify staat voor “Spot” “Identify”. Dit bekent dat u een nummer allang vergeten kunt zijn en nu kunt spotten en kunt identificeren.

We hebben goed nieuws! Spotify is sinds 3 april 2018 beursgenoteerd. Als particuliere belegger heeft u nu dus eindelijk de mogelijkheid om mee te profiteren van dit enorme succes. Het is hier al vanaf €100,- mogelijk om Spotify aandelen te kopen.

Spotify CFD’s kopen/verkopen? Open een account bij Plus500! *CFD service. 76,4% verliest geld

 

Over Spotify

Spotify Ltd is in 2006 opgericht door Daniel Ek (huidige CEO) en Martin Lorentzon. Op 7 oktober 2008 is de dienst online gegaan en sindsdien heeft Spotify een ongekende groei doorgemaakt. Spotify werd ontwikkeld in een periode dat de muziekindustrie te maken kreeg met het illegaal downloaden van muziek, waardoor de verkopen van CD’s hard terugliep. Consumenten kochten niet langer een CD, maar haalden deze illegaal van het internet om deze vervolgens weer verder te verspreiden. Spotify heeft de muziekwereld aangetoond dat het wel degelijk mogelijk is om gebruikers voor muziek te laten betalen.

Spotify heeft een hoofdkantoor in London en in Stockholm. Bij Spotify werken nu 1.500 mensen. De muziekdienst wordt in 50 verschillende talen aangeboden en er zijn nu 100 miljoen mensen die een Spotify account hebben. 72 miljoen van de 100 miljoen account is Spotify Open en hier verdient Spotify aan de reclame inkomsten. Daarnaast zijn er ook nog 28 miljoen premium abonnees. Per account wordt $9.99 per maand verdiend. Alleen al aan premium accounts verdient Spotify dus elke maand $280 miljoen. Leuk feitje: er zijn circa 5 miljoen Nederlanders die een Spotify account hebben.

De laatste tijd krijgt Spotify steeds meer te maken met stevige concurrentie. Denk hierbij aan Google Play Music, Deezer, Tidal en sinds kort ook Apple Music. Het is nog maar de vraag welke impact de concurrentie gaat hebben op de resultaten van Spotify. Concurrenten zoals Apple Music maken het echter alleen maar mogelijk om gebruik te maken van de dienst door een premium abonnement af te sluiten. CEO Daniel Ek maakt zich daarom niet al teveel zorgen om concurrenten zoals Apple Music.

Spotify aandelen kopen

   

De Spotify beursgang

Spotify is op 3 april 2018 beursgenoteerd op de New York Stock Exchange onder het symbool SPOT. Bij een traditionele beursgang worden nieuwe aandelen uitgegeven, maar Spotify heeft voor een zogeheten directe notering (direct listing) gekozen. Bij een direct listing worden de bestaande aandelen in één keer publiek verhandelbaar gemaakt. Het belangrijkste voordeel van de direct listing is dat de huidige bestaande aandeelhouders makkelijker kunnen handelen in de waardepapieren. Het vervelende van een direct listing is wel dat het heel moeilijk is in te schatten wat de koers van Spotify gaat doen. Normaal gesproken worden aandelen al vooraf aan zakelijke klanten verkocht, bij deze beursgang werden de aandelen in 1x naar de beurs gebracht.

Is er dan niks nuttigs te zeggen over het mogelijke koersverloop van Spotify aandelen? Jawel hoor. In januari en februari zijn er Spotify aandelen voor bedragen tussen de 90 en 132,50 dollar verkocht. De muziekstreamingdienst werd daarmee op zo’n 20 miljard dollar gewaardeerd. Analisten verwachten dat de koers van Spotify na de eerste handelsdag flink hoger zal liggen dan de bandbreedte van 90-123,50 dollar.

De New Yorkse Bank Manhattan Venture Partners ontdekte dat er op de grijze markt aandelen voor zo’n 150 dollar werden verhandeld. Spotify zou dan een waardering hebben van zo’n 30 miljard dollar. Ook 150 dollar is volgens analisten waarschijnlijk nog te laag ingeschat. Sommigen gaan ervan uit dat Spotify aandelen op de eerste handelsdag kunnen stijgen naar zo’n 150 tot zelfs 225 dollar per aandeel.

Spotify aandelen kopen is eenvoudig mogelijk. Open een account bij CFD-aanbieder Plus500. Een account kan al binnen 5 minuten worden aangemaakt en u krijgt vervolgens de mogelijkheid om volop te handelen in deze aandelen. *CFD service. 76,4% verliest geld

  Spotify CFD’s kopen/verkopen? Begin hier direct! *CFD service. 76,4% verliest geld  

Bekijk ook deze interessante techreuzen!

   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Google

Buitenlandse aandelen

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.