Wilt u Booking Holdings aandelen kopen?

The Priceline Group is het moederbedrijf van Booking.com, priceline.com, Kayak, Agoda, Rentalcars.com en OpenTable. Booking.com is met uitstek het grootste merk qua omzet.

The Priceline Group kocht de Nederlandse hotelboekingssite in 2005 voor 110 miljoen euro, ongeveer de helft van de jaaromzet. In 2016 was dat een bedrag van ruim 7 miljard euro. De nettowinst bedroeg ruim 2 miljard euro. Er werd in de gehele Priceline Group bijna 11 miljard dollar omgezet.

Vandaag meer over dit bedrijf en het kopen of verkopen van Booking Holdings aandelen. 

 

Bookings Holdings kopen of verkopen? CFD-broker Plus500! * *CFD-service. *80.5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Booking Holdings aandelen kopen of verkopen

Het kopen of verkopen van Booking Holdings aandelen kan een interessante beslissing zijn. Wij van Aandelenkopen.nl zijn er om eenvoudig online handelen makkelijker te maken voor u. Beleggen in Booking Holdings aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Bij deze online broker kunt u al beleggen in Booking Holdings aandelen voor een bedrag van 100 euro. Niet alleen kunt u bij Plus500 beleggen in aandelen, maar ook in allerlei andere beleggingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan obligaties of grondstoffen.  *80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

 

Het is goed om te weten dat Plus500 gebruikmaakt van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Handel te alle tijden met geld wat u kunt missen. Door de hefboom kan er ook snel geld verloren gaan, wanneer u geen overdachte beslissingen neemt. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren dus extra goed in. Doe zeker een technische- en fundamentele analyse voor Booking Holdings, wanneer u wilt starten met beleggen in het bedrijf. 

 

In 1997 werd de website Priceline.com opgericht door Jay S. Walker. Twee jaar later werd het bedrijf aan de beurs genoteerd via een eerste openbare aanbieding. Op dat moment had Walker nog een belang van 35% in het bedrijf. Na de oprichting werd er geëxperimenteerd met het verkopen van andere producten en diensten. In 2000 besloot het bedrijf die activiteiten stop te zetten. De naam werd in 2014 gewijzigd naar The Priceline Group. Begin vorig jaar werd Glenn Fogel benoemd tot CEO van Booking Holdings.

 

Nieuwe naam: Booking Holdings

Inmiddels gaat Priceline Group door het leven als Booking Holdings. De naamswijziging naar Booking Holdings vond in februari van dit jaar plaats. Dit gezien de enorm belangrijke rol van Booking.com. De hotelboekingssite heeft een portfolio van meer dan 1,5 miljoen accommodaties en is goed voor 1 miljoen boekingen per dag. Booking.com is goed voor ongeveer 80% van de totale omzet van Booking Holdings. Booking.com heeft een totale beurswaarde van ruim 74 miljard euro.

Toonaangevende reisaanbieder

Het hoofdkantoor van Booking Holding staat in de Verenigde Staten. Vandaag de dag staat Booking Holdings bekend als een toonaangevende aanbieder van online reis- en gerelateerde diensten die aan consumenten en lokale partners worden aangeboden. Het bedrijf is collectief actief in meer dan 220 landen en gebieden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, het Midden-Oosten, Afrika en de Aziatisch-Pacifische regio. En dat in meer dan 40 talen.

 

Overnames Booking Holdings

Booking Holdings kocht dit jaar de Australische metazoekmachine HotelsCombinated, wat als merk zal rapporteren aan Kayak. Booking Holdings wil meer voet aan de grond krijgen in Australië. Het bedrijf nam vorig jaar eveneens de Momondo Group over. En Booking Holdings kocht zich ook nog eens in bij Didi Chuxing, voor 500 miljoen dollar. Didi Chuxing is een Chinees taxibedrijf. Het is een investering waarmee beide bedrijven vooral op strategisch vlak met elkaar gaan samenwerken. Booking Holdings neemt een aandeel van 0,5 tot 1% in het Chinese taxibedrijf.

 

 

In het tweede kwartaal van dit jaar behaalde Booking Holdings meer omzet en winst. De totale omzet bedroeg 3,5 miljard dollar. Dat is ongeveer een half miljard meer dan dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg van 0,9 miljard naar 1,2 miljard dollar. De nettowinst liep op met ruim 35% van 720 miljoen naar 977 miljoen dollar. Booking rekent voor dit (derde) kwartaal op een omzetgroei van 6 tot 9% met een nettowinst van 1.720 miljoen tot 1.770 miljoen dollar. Per aandeel wordt een winst verwacht van rond de 37 dollar.

 

Handel in Booking Holdings

Interesse gekregen om te handelen in Booking Holdings aandelen? Wij kunnen dat absoluut begrijpen! U kunt er vrij zeker van zijn dat u een goed vertegenwoordigde multinational in uw portefeuille opneemt. Met mooie resultaten en een visie die toekomstbestendig is, is het zeker goed om Booking Holdings aandelen te kopen of verkopen. Dat kan eenvoudig bij de CFD-broker Plus500. Dit is niet alleen een klantvriendelijke broker, maar ook een uiterst betrouwbare broker.

Bovendien geeft Plus500 u de mogelijkheid om met een demo-account te handelen. U krijgt dan 40.000 euro oefengeld om te experimenteren met online beleggen. De indicatoren en grafieken kunt u erbij pakken om het koersverloop in te schatten. Ideaal om goed te oefenen! Veel succes en mocht u nog vragen hebben, helpen wij u uiteraard graag. 80,5% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.