Basic-Fit aandelen

Kom op, kom op nou! Wie kent het nou niet…de slogan van Basic-Fit. Tatjana Simic (van Flodder) kwam regelmatig voorbij in de reclames. Inmiddels heeft deze low-budget sportschoolketen zijn intrede wel gemaakt. Er is in vrijwel elke stad wel een Basic-Fit te vinden. Welnu, de low-budget sportschoolketen heeft inmiddels ook zijn debuut op de beurs gemaakt. Er werden 24,7 miljoen nieuwe aandelen en 2 miljoen bestaande aandelen naar de beurs gebracht (goed voor een belang van 49%).

basic fit

 

 

 

De prijs per aandeel lag bij de beursgang tussen de 15 en 20 euro en de beursgang heeft zo’n €370 miljoen opgeleverd. Een bedrag van 250 miljoen aan schulden zou ervan afbetaald worden. De opbrengst zou ook gebruikt worden voor de groei. Waar de hoge schulden in 2016 nog flink op het resultaat drukten, staat Basic Fit er nu een stuk beter voor. Inmiddels staat het aandeel op 24,95 euro. Tijd om eens wat meer achtergrond informatie te geven en eens te kijken naar de belangrijkste cijfers.

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wat is Basic-Fit Company?

Basic-Fit is de Europese marktleider in de Fitness markt. Het bedrijf heeft 908 clubs en ongeveer 2.25 miljoen leden. Het bedrijf heeft sportscholen in 5 Europese landen: Nederland, Luxemburg, België, Frankrijk en Spanje.

Basic-Fit gelooft in het feit dat iedereen toegang moet kunnen hebben tot de “power of fitness.” Ze richten zich daarom op het value-for-money principe, dat makkelijk en betaalbare toegang biedt voor alle type sporters. 

De oprichters René Moos en Eric Wilborts zijn in 2013 samen gefuseerd. De Fitness- en tenniscentra van de partners werden samengebracht om te concurreren met andere fitnessgiganten. Het concept wat ze hebben opgezet was een fitness zonder extra faciliteiten, vandaar ook de naam Basic-Fit.

Basic-Fit verwachtingen – De toekomst van Basic-Fit

Basic-Fit is de laatste Jaren enorm gegroeid als het gaat om fitnesscholen in Europa. Hieronder staat wat we van Basic-Fit kunnen verwachten in de toekomst.

  • De uitbreiding van Clubs

De meeste clubs van Basic-Fit zijn op dit moment in Frankrijk gevestigd, dit zijn er eind oktober 2020 in totaal 448. Hierna staat Nederland op de tweede plaats met 214 clubs. België volgt snel daarna met een club aantal van 193 en daarna komen Spanje (43) en Luxemburg (10). Basic-Fit heeft aangegeven nog flink te willen uitbreiden. Het bedrijf verwacht dat het club aantal in 2022 op 1250 clubs staat. Dat is nog een flinke stap aangezien er nu 908 clubs zijn.

  • De populariteit van Fitness

Fitness is de afgelopen 2 decennia steeds populairder geworden. Naast dat er steeds meer mensen zijn gaan fitnessen zijn er ook veel nieuwe sportscholen bij gekomen. Dit betekent dat de markt groeit, maar de concurrentie ook mee groeit. Met de bovenstaande uitbreiding van clubs en het value-for-money concept is het afwachten welk stuk Basic-Fit van de groeiende markt kan pakken.

  • De corona crisis

De corona crisis heeft veel negatieve invloed gehad op Basic-Fit. Door de crisis konden de klanten deels of helemaal niet sporten en dit heeft een negatieve impact gehad op de cijfers van Basic-Fit. Het is dan ook de vraag hoelang de crisis aanhoudt en hoe Basic-Fit hieruit komt.

Over Basic-Fit 

Basic-Fit beschikt over alleen al 450 clubs in Europa. Niet alleen in Nederland zijn ze volop actief, maar ook in: België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Voorlopig komen daar geen andere landen bij, maar ligt de focus op een verdere groei binnen deze landen. En elke maand komen er nog steeds nieuwe vestigingen bij. Inmiddels beschikt Basic-Fit over 1,65 miljoen leden. Daarmee is het de Europese marktleider op het gebied van de value-for-money fitnessmarkt.

De teller van Basic-Fit clubs in Nederland stond in september op 153. In België waren dat er 167. In Luxemburg waren dat er 9. In Frankrijk het grootste aandeel met 171 clubs en in Spanje een aantal van 33 clubs. Met een ledenaantal van 1,65 miljoen leden (waarvan 500.000 in Nederland) heeft Basic-Fit erg veel leden aan zich weten te binden. In Nederland is naar schatting 15% van de Nederlandse bevolking actief lid van een sportschool. Basic-Fit heeft daarmee dus een marktaandeel van 25% in Nederland. 

Wat kunnen we verwachten van de Basic-Fit aandelen?

Basic-Fit is sinds 2016 beursgenoteerd. Sinds die tijd is het aandeel over het algemeen ook flink aan het stijgen. Dit ging zo door tot dat de corona crisis uitbrak, vanaf dat moment is het aandeel van Basic-Fit van het hoogste punt ooit naar bijna het laagste punt ooit geschoten. Eind 2020 is het bedrijf er wel weer bovenop gekomen, maar de aandelenkoers is nog lang niet stabiel. Zolang de corona crisis blijft zal het aandeel van Basic-Fit nog aardig blijven schommelen.

Of dit een goed moment is om in te stappen is lastig te zeggen. Basic-Fit heeft wel plannen om flink uit te breiden en in een groeiende markt biedt dit veel potentie. Toch groeit de concurrentie ook en maakt de corona crisis het niet makkelijker voor het bedrijf. Als u interesse heeft om te investeren in Basic-Fit aandelen dan raad ik aan om het laatste nieuws en de ontwikkelingen goed te volgen.

Onze ervaring

De redactie van  Aandelenkopen.nl heeft ook ervaring met de sportscholen van Basic-Fit. Wij vinden dat de lage prijs vooral zorgt voor een USP ten opzichte van andere sportschoolketens. Waar andere sportscholen al gauw een maandelijks bedrag van €30 tot €50 per maand vragen voor een abonnement, bent u bij Basic-Fit al klaar voor €19,99 per maand. Met dit bedrag heb je het smart pakket. Daarnaast werken ze ook met een fles en een easy pakket.

Natuurlijk is €19,99 per maand heel weinig geld om te sporten. Logisch dat je er verder geen extra faciliteiten bij krijgt. Bovenop je abonnement kun je daarom extra kiezen voor een kickstartsessie met een Personal Trainer. Of bijvoorbeeld het volgen van live groepslessen, de Pro Coach fitness app of het kunnen drinken van Yanga sports water.

Het is bij Basic-Fit ook mogelijk om de pas uit te lenen aan familie of vrienden. Dit in tegenstelling tot veel andere clubs waar dat niet mogelijk is. Zo kunt u bijvoorbeeld ook af en toe uw gezinsleden naar de sportschool laten gaan. Het midden segment verdwijnt. Fitness kan vrij duur zijn. Over het algemeen willen mensen alleen even sporten en daarna weer weg. Dat is precies hetgeen waar Basic-Fit goed op inspeelt vanaf het begin.

Het gaat om de basis, waarbij het gaat om de volgende termen: essentieel, ongecompliceerd en effectief. Bij Basic-Fit hoeft u dus geen zwembad, sauna en andere welness faciliteiten te verwachten. Als u hier toch al geen gebruik van maakt is het sowieso de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij deze sportschoolketen. Bovendien zijn steeds meer clubs 24 uur open. Dat is ideaal wanneer je onregelmatig werkt of last hebt van slapeloze nachten.

De cijfers van Basic-Fit

De oprichters van Basic-Fit (Rene Moos en Eric Wilborts) hebben een enorme expansiedrift. Er worden steeds meer vestigingen geopend en dit komt de omzet en stabiliteit van de onderneming op de lange termijn zeker ten goede. Er is uiteraard ook kapitaal nodig om de groei te financieren. Een beursgang was daarom een logische stap.

In 2015 wist Basic-Fit €200 miljoen omzet binnen te halen. Een beurswaarde van €1 miljard leek volgens veel analisten daarom wat aan de hoge kant. Basic-Fit is de jaren erop echter nog verder gaan ontwikkelen. Er zijn veel nieuwe clubs bijgekomen. Alleen al in 2017 waren dat er 47. Vooral in Frankrijk werden er veel nieuwe clubs geopend.

In het eerste halfjaar van 2017 werd er een winst van 2,2 miljoen euro gemaakt. Een bedrag wat aanzienlijk beter is dan het verlies van 26 miljoen in dezelfde periode in 2016. Basic-Fit is dus voor het eerst met een nettowinst geëindigd. Met alle openingen van de nieuwe vestigingen heeft de keten best wat schulden gemaakt. In het jaar 2017 steeg de omzet tot 156 miljoen. Het bedrijf rekent in de tweede helft van dit jaar op een versnelling van de winstgroei.

In 2017 was Basic-Fit aanzienlijk minder kwijt aan de rentelasten. Het ging om een bedrag van 3,6 miljoen. En dat in vergelijking met een bedrag van 32,5 miljoen het jaar ervoor. Er zat toen nog een post van 12 miljoen verwerkt in de resultaten vanwege de vervroegde terugbetaling van de leningen. Volgens het bedrijf zijn er nieuwe afspraken gemaakt met de geldschieters. Meer weten? Bekijk ook zeker de onderstaande tabel!

Basic Fit20162017201820192020
Omzet259326401484570
Nettowinst-32,411,12238,555,7
Koers/winst verhouding-21,710161,435,823,9
Winst per aandeel ( € )-0,740,20,430,731,1

Positieve vooruitzichten

Topman Moos geeft aan dat hij erg te spreken is over nieuwe opties voor leden om extra abonnementen af te sluiten. En op die manier de opbrengst van elk lid te vergroten. Bovendien valt er nog veel nieuwe groei te verwachten. Voor Frankrijk staat het streven op een aantal van 600 clubs. Uiteindelijk zullen de omzet- en winst er steeds beter voor komen te staan. De resultaten van de nieuw geopende clubs zullen hun werk gaan doen.

Wilt u Basic-Fit aandelen kopen? Doe eenvoudig mee met deze beursgang door u hier in te schrijven. Het is al vanaf €100,- mogelijk om met echt geld te beleggen bij deze broker. Zo kan een kleine storting toch tot iets moois leiden!

 

Basic-Fit aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Basic-Fit? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de (naam) koers, de verwachtingen en toekomst van Basic-Fit en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Basic-Fit aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Basic-Fit aandelen. Als je Basic-Fit aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Basic-Fit – Wat is de waarde van aandelen Basic-Fit?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Basic-Fit kost. Het aandeel Basic-Fit is te vinden op de Basic-Fit, de afkorting op de beurs is Basic-Fit.

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om eenBasic-Fit aandeel te kopen.

Basic-Fit kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Basic-Fit aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Basic-Fit en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Basic-Fit. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Basic-Fit kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Basic-Fit aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.