Bam aandelen

De Koninklijke BAM Groep N.V. is in feite een bouwbedrijf die is opgericht in 1869. De focus ligt dan ook op deze sector. Er zijn echter ook activiteiten op het gebied van vastgoed, infrastructuur en techniek. BAM is één van de grootste bouwbedrijven van Europa en voert projecten uit in wel 30 verschillende landen.

Bam aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

BAM verwachtingen – De toekomst van BAM

Onderhoud

Rijkswaterstaat heeft BAM opdracht verleend voor het Integraal Groot Onderhoud (IGO) aan rijkswegen in Oost-Nederland. Het gaat om zeven rijkswegen verdeeld over twee percelen met een gezamenlijke contractwaarde van circa 45 miljoen euro. De werkzaamheden omvatten onder andere werkzaamheden aan viaducten, geleiderails, geluidsschermen en het onderhoud van asfalt en constructie.

Zeesluis IJmuiden

Sinds 2016 wordt in IJmuiden gewerkt aan de bouw van de grootste zeesluis ter wereld. De nieuwe sluis wordt zo’n 500 meter lang, 70 meter breed en 18 meter diep. De aandrijving bestaat uit een techniek met zes Hydro motoren. De sluis wordt naar verwachting begin 2022 in gebruik genomen.

Samenwerking met Havensteder

Ook werkt BAM samen met Havensteder met het verduurzamen van 360 woningen in Rotterdam. De woningen worden geïsoleerd en aangesloten op het stadsverwarmingsnet van het energiebedrijf Eneco. Deze woningen worden losgekoppeld van het aardgas en gaan van energielabel F en G naar het zuinige energielabel A. Bovendien wordt er LED verlichting aangebracht in algemene ruimtes, onderhoud gepleegd aan het gebouw en worden algemene ruimtes geschilderd. Verwacht wordt dat in het eerste kwartaal van 2022 de laatste woningen opgeleverd kunnen worden. Ook in de toekomst zal BAM blijven samenwerken met Havensteder om nog eens 3.500 woningen te verduurzamen in Rotterdam en omgeving.

Innovaties en duurzaamheidsoplossingen

BAM kiest ervoor om de dieselgeneratoren achter zich te laten en te kiezen voor alternatieve energie op de bouwplaats. Hierdoor is er aanzienlijk minder uitstoot. Ook onderzoeken ze of er mogelijkheden zijn om waterstofceltechnologie toe te passen in twee grote projecten. Door duurzamer te werken wordt er niet alleen minder uitgestoten maar is er ook minder overlast wat weer zorgt voor een aangenamere woon- en werkomgeving. In 2020 heeft BAM ook ’s werelds eerste elektrische wals in gebruik genomen en voor het eerst ingezet voor een project in Almere. Deze wals bespaart zo’n 73 liter per dag aan brandstof, wat erg goed nieuws is.

BAM werkt ook met het duurzame asfaltproductieproces waarmee ze Laag Energie Asfalt Beton (LEAB) produceren. Dit zorgt voor een lage CO2-uitstoot en MKI-score. Dit proces werkt met lagere temperaturen in plaats van 165 graden Celsius wordt het asfalt gemaakt met 110 graden, hierdoor is er minder gas nodig en wordt er dus minder CO2 en stikstof uitgestoten.

BAM aandelen

Ondanks dat de aandelen van de BAM groep de afgelopen jaren het niet enorm goed hebben gedaan doordat de bouwsector een flinke klap heeft gekregen herstelt de sector langzaam aan weer. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit een positief effect op de koers. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd verschillende opdrachten binnengehaald en zullen daarom de omzet en winst ten goede komen.

Cijfers van Bam

BAM komt oorspronkelijk af van de naam Bataafsche Aanneming Maatschappij. Het bedrijf behoort tot de grootste bouwondernemingen van Europa. Ultimo 2014 werkten er 23.137 FTE bij BAM. Het balanstotaal bedroeg €4,85 miljard en het gedeelte aan eigen vermogen hiervan was €902 miljoen. Er werd een omzet behaald van €7,4 miljard en hier werd een winst bij geboekt van €10 miljoen. Wanneer de bouwmarkt zich weer positief zal gaan ontwikkelen kunnen er flinke veranderingen in omzet en winst gaan plaatsvinden. Over eind 2015 zijn er de volgende kerncijfers per aandeel vast te stellen:

  • Eigen vermogen per aandeel: €3,33
  • Koers-/winstverhouding: 136,44
  • Winst per aandeel: 0,04

BAM aandelen

De aandelen van het bouwbedrijf hebben het de afgelopen jaren niet zo goed gedaan. De reden hiervoor is dat de bouwsector flinke klappen heeft gekregen. Toch vertoont deze sector langzaam weer herstel. De afgelopen maanden is het aandeel dan ook weer redelijk hersteld. Wanneer het herstel in de bouwsector zich zal blijven doorzetten, zal dit zeker positieve effecten gaan hebben op de koers van het aandeel!

Bam heeft pas gelden diverse opdrachten binnengehaald van de Gemeente Amsterdam en van Alliander. Nieuwe opdrachten zullen de omzet- en ook de winst ten goede komen en het is dan ook van belang dat er de komende tijd nog meer opdrachten worden binnengehaald.

Bam aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in BAM? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de BAM koers, de verwachtingen en toekomst van BAM en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in BAM aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in BAM aandelen. Als je BAM aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers BAM – Wat is de waarde van aandelen BAM?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van BAM kost. Het aandeel BAM is te vinden op de BAM, de afkorting op de beurs is BAM.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een BAM aandeel te kopen.

BAM kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van eenBAM aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in BAM en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van BAM. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen BAM kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

BAM aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.