Wilt u Baidu aandelen kopen?

Baidu maakt handig gebruik van het feit dat Google maar moeilijk voet aan de grond weet te krijgen in China. Het land werpt bepaalde beperkingen op, wat er onder andere toe heeft geleid dat Google een moeizame relatie heeft met de overheid in het land. Baidu wordt ook wel aangeduid als de Chinese Google en is wat dat betreft een belangrijke concurrent voor het bedrijf.

Google heeft aandelen in het bedrijf en zou het graag overnemen, om ook in China voor een belangrijke positie te kunnen zorgen. Tot nu toe slaagt Baidu er echter uitstekend in om uit handen van de gigant uit Amerika te blijven. Men werkt er aan een stabiele groei van de waarde van het bedrijf, iets dat goed tot uiting komt in de koers van het aandeel.

Het kopen van Baidu aandelen kan interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Baidu aandelen kan simpelweg door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Hier kunt u al beleggen in Baidu aandelen voor een bedrag van 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Lees u van tevoren goed in. Doe een goede technische en fundamentele analyse voor deze Chinese Tech gigant.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Over Baidu

Baidu is de Google van China. Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Robin Li en Eric Xu. Meneer Li ging op zoek naar de beste en meest rechtvaardige manier voor mensen om te vinden waar ze naar op zoek waren. Er werd een bedrijfscultuur gebouwd die was gebaseerd op een tweetal principes: eenvoud en betrouwbaarheid. In de afgelopen 18 jaar is ernaar gestreefd om de missie te vervullen door o.a. goed te luisteren naar de gebruikers. In 2005 werd Baidu aan de Nasdaq genoteerd. We vertellen u graag meer over Baidu en over het handelen in Baidu aandelen.

Baidu, Inc. is een Chinees multi-nationaal technologie bedrijf dat gespecialiseerd is in internet gerelateerde diensten en producten en kunstmatige intelligentie, met het hoofdkantoor in het Haidian District in Peking. Het is één van de grootste internetbedrijven ter wereld.

Baidu biedt verschillende diensten, waaronder een Chinese zoekmachine, en een route/map tool genaamd Baidu Maps. Baidu biedt 50+ zoek- en gemeenschapsdiensten, zoals Baidu Baike (een online encyclopedie), Baidu Wangpan (een cloud opslag dienst) en Baidu Tieba (een op trefwoorden gebaseerd discussie forum).

Baidu Global Business Unit (GBU) is verantwoordelijk voor de internationale producten en diensten van Baidu. Het produkt portfolio omvat onder andere de toetsenbord-apps Simeji en Facemoji Keyboard en het advertentieplatform MediaGo.

De Chinese markt is enorm van omvang, waardoor Baidu er goed in slaagt om zich staande te houden tegenover bijvoorbeeld Google dat in de rest van de wereld enorm groot is. Aangezien Google het maar niet voor elkaar krijgt om een goede relatie te ontwikkelen met de overheid in China, is er voorlopig ruimte voor een onderneming in de vorm van Baidu. Gezien de positie van Google in het bedrijf lijkt het erop dat Google de markt nog altijd goed in de gaten wenst te houden. Dit sluit bovendien niet uit dat Google in de toekomst zal proberen om Baidu over te nemen, iets dat gunstig zou kunnen uitpakken voor de ontwikkeling van het aandeel.

Vandaag de dag worden tientallen miljarden zoekopdrachten ingevoerd in het Chinese zoekplatform. Het bedrijf richt zich op het leveren van de beste technologie, die geoptimaliseerd is voor de nieuwste lokale smaken en voorkeuren. Niet alleen is Baidu een zoekmachine, het houdt zich ook bezig met tientallen internet gerelateerde producten en diensten. Er is een sterke focus op kunstmatige intelligentie.

Baidu is het eerste Chinese bedrijf dat werd opgenomen in de NASDAQ-100-index  en deze zogenaamde ‘Google van China’ heeft in de afgelopen jaren  een enorm ecosysteem van mobiele apps en AI-gedreven bedrijven uitgebouwd om zijn niet-advertentie-inkomsten te laten groeien.  

Naar verluidt is het een van de meest populaire sites ter wereld! Hoewel meer dan 90% van de gebruikers in China woont, wordt het ook gebruikt in de VS, Zuid-Korea, Hong Kong en Taiwan.

De meest populaire inhoud waarnaar op Baidu wordt gezocht, is film en televisie. Dit wordt gevolgd door grondstoffen, onderwijs, games en reizen.  Het is dus veel meer dan een zoekmachine, met aanbod zoals het sociale netwerk Baidu Space, Baidu Games, Youa een e-commerceplatform, Qunar-reisservice, Baidu-muziekproducten en andere diverse mobiele producten.

Verder heeft deze internetgigant verbeteringen aangebracht onder de motorkap met opwindende productverbeteringen zoals beheerde pagina’s en een focus op de Baidu-app. Baidu heeft een solide winstverleden welke jaren geleden al leidde tot de explosieve stijging van Chinese internet aandelen echter zijn de inkomsten door de jaren heen best roerig te noemen.

Wat zijn de verwachtingen?

Goed nieuws voor investeerders – Baidu handelt nog steeds tegen een redelijk goedkope prijs als je de koers-winst verhouding van het bedrijf vergelijkt met het gemiddelde in deze branche. Wat interessanter is, is dat de aandelenkoers van Baidu vrij explosief is, wat meer kansen geeft om te kopen, aangezien de aandelenkoers in de toekomst lager (of hoger) zou kunnen dalen (of klimmen). Dit is gebaseerd op de hoge bèta, wat een goede richtlijn is voor hoeveel het aandeel beweegt ten opzichte van de rest van de markt.

Toekomst vooruitzichten zijn een belangrijk aspect wanneer men een aandeel wil kopen, vooral voor een belegger die op zoek is naar groei in zijn of haar beleggings portefeuille. Het kopen van aandelen in een geweldig bedrijf met een robuuste kijk op de toekomst en tegen een goedkope prijs is altijd een goede investering. Met een aantal spannende toekomst plannen zoals de overweging van het bedrijf om zijn eigen elektrische voertuigen te maken en nieuwe ontwikkelingen van Baidu’s andere bedrijven voor onder meer zelfrijdende technologie via zijn Apollo-eenheid en het runnen van zijn autonome taxiservice Go Robotaxi zijn er redenen genoeg om positief te blijven over het aandeel.

De toekomstige verwachtingen van het bedrijf laten mede door bovenstaande plannen voor de komende jaren een winst verwachting zien welke met dubbele cijfers zal groeien. Hiermee lijken de vooruitzichten voor Baidu optimistisch.

Community gebaseerde producten

Het rijtje van producten en services van Baidu is dan nog niet rond. Zo worden er ook verschillende community gebaseerde producten geleverd. Denk bijvoorbeeld aan Baidu PostBar, ’s werelds eerste en grootste doorzoekbare online community platform (weliswaar op de Chinese vraag gebaseerd). Of bijvoorbeeld Baidu Knows, ’s werelds grootste interactieve platform voor de uitwisseling van kennis in de Chinese taal.

Tientallen kleinere producten

Niet alleen biedt Baidu grote, maar zeker ook tientallen kleinere producten. Denk bijvoorbeeld aan: afbeeldingen zoeken, kaarten, video’s en nieuws zoeken. Dat alles wordt aangedreven via de geavanceerde technologie, welke voortdurend innoveert om de services te verbeteren. In de afgelopen jaren is het internetlandschap enorm verandert met de opkomst van de snelle mobiele adoptie. Daar heeft Baidu slim op ingespeeld.

Ontwikkeling zelfrijdende auto’s

Baidu is sinds vorig jaar bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Daarmee treedt het concern in de voetsporen van Googles Driverless Car. Het techbedrijf hoopt op het introduceren van de volledig autonome rijcapaciteiten op snelwegen en open stadswegen in China in 2020. Vorig jaar boekte Baidu een omzet van 13 miljard dollar. De omzet steeg daarmee met 20% in tegenstelling tot het jaar daarvoor. De totale nettowinst bedroeg bijna 3 miljard dollar.

De verwachte winst per aandeel over 2018 ligt op bijna 11 dollar. De koers/winstverhouding zal rond de 27 liggen. Wanneer de groei de aankomende jaren doorzet, zal de koers/winstverhouding kunnen afnemen. Zo zal Baidu zeker een interessante lange termijn belegging blijven. De verwachtingen van het afgelopen kwartaal werden in ieder geval ruimschoots overschreden. Er werd een omzetgroei gerealiseerd van ruim 30%. De nettowinst steeg met 45%. De zoekrobot deed het erg goed. Ook de onlineadvertentie-inkomsten stegen met 25%.

 

Baidu investeert in toekomst

Baidu is een bedrijf wat sterk blijft investeren in de toekomst. En dan vooral op het gebied van artificiële intelligentie, cloud en zelfrijdende wagens. Niet voor niets zijn de kosten voor onderzoek en ontwikkeling verdubbeld in de afgelopen twee jaar. Meedoen met handelen in Baidu kan zeker een interessante beslissing zijn.

 

Toonaangevend bedrijf

Baidu is een toonaangevend bedrijf in de technologie. Door het bekijken van de fundamentele- en technische analyse kunt u uzelf goed op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van het Chinese concern. Door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 kunt u direct starten met handelen in de Baidu aandelen.

Plus500 staat bekend als een klantvriendelijke en betrouwbare online broker. Niet alleen kunt u beleggen in aandelen, maar ook in obligaties of bijvoorbeeld in edelmetalen. Wilt u liever eerst oefenen? Dat kan met een demo account. U krijgt dan de beschikking over 40.000 fictieve euro’s. Ideaal wanneer u eerst eens wilt experimenteren met beleggen, voordat u met echt geld gaat handelen.

Allicht vraagt u zich af met hoeveel echt geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 werkt met een hefboom van 10. Zo heeft een inleg van 100 euro een waarde van maar liefst 1.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in met informatie over het bedrijf en in dit geval dus Baidu. Bekijk ook zeker wat de belangrijkste concurrent (Google) doet. Veel succes! En mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

 

Baidu aandelen

Het aandeel Baidu heeft de afgelopen jaren positieve ontwikkelingen laten zien. Waar het in oktober 2012 nog verhandeld werd voor iets meer dan $100, ligt de waarde inmiddels boven de $200. Voorlopig ontwikkelt Baidu zich op een zeer positieve manier, waardoor het een interessant aandeel is om in de gaten te houden. *CFD service. 76,4% verliest geld


 

Bekijk ook deze interessante artikelen!


Alibaba aandelen

Alibaba aandelen kopen?

Alibaba is opgericht in 1999 door Jack Ma. Hij is een voormalig leraar Engels en begon de website alibaba.com. Deze website is een portaal om Chinese fabrikanten in contact te brengen met consumenten uit andere landen. De stijging in populariteit van Alibaba is de afgelopen jaren enorm geweest.

 

Google aandelen

Google aandelen kopen?

De naam Google komt van het woord “Googol” en dit is een synoniem voor een 1 met honderd nullen. Google’s missie is dan ook om alle informatie van de wereld nuttig en toegankelijk te maken. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de zoekgigant ook Googol zou gaan heten, maar door een spelfout is het Google geworden.