Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Baidu aandelen

Baidu Inc, beter bekend als Baidu, is gevestigd in China aan Baidu Campus, No.10 Shangdi 10th Street, Haidian District, 100085, te Beijing. De CEO van het bedrijf is Yanhong Li.

 

Het Baidu Inc-aandeel had op 02-02-2023 een openingskoers van $154,65, de hoogste koers was $155,73 en de laagste koers was $149,58. De slotkoers was $151,29 en is daarmee met 0,63% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Baidu cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Baidu-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Baidu kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Baidu aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Baidu? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Baidu-koers, de verwachtingen en toekomst van Baidu en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Baidu-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Baidu-aandelen. Als je het Baidu-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Baidu Koers - Wat is de waarde van aandelen Baidu

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Baidu was. The stock Baidu can be found of the abbreviation of the exchange is BIDU.

Beurskoers Baidu | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Baidu verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over Baidu

Baidu is de Google van China. Het bedrijf werd in 2000 opgericht door Robin Li en Eric Xu. Meneer Li ging op zoek naar de beste en meest rechtvaardige manier voor mensen om te vinden waar ze naar op zoek waren. Er werd een bedrijfscultuur gebouwd die was gebaseerd op een tweetal principes: eenvoud en betrouwbaarheid. In de afgelopen 18 jaar is ernaar gestreefd om de missie te vervullen door o.a. goed te luisteren naar de gebruikers. In 2005 werd Baidu aan de Nasdaq genoteerd. We vertellen u graag meer over Baidu en over het handelen in Baidu aandelen.

Baidu, Inc. is een Chinees multi-nationaal technologie bedrijf dat gespecialiseerd is in internet gerelateerde diensten en producten en kunstmatige intelligentie, met het hoofdkantoor in het Haidian District in Peking. Het is één van de grootste internetbedrijven ter wereld.

Baidu biedt verschillende diensten, waaronder een Chinese zoekmachine, en een route/map tool genaamd Baidu Maps. Baidu biedt 50+ zoek- en gemeenschapsdiensten, zoals Baidu Baike (een online encyclopedie), Baidu Wangpan (een cloud opslag dienst) en Baidu Tieba (een op trefwoorden gebaseerd discussie forum).

Baidu Global Business Unit (GBU) is verantwoordelijk voor de internationale producten en diensten van Baidu. Het produkt portfolio omvat onder andere de toetsenbord-apps Simeji en Facemoji Keyboard en het advertentieplatform MediaGo.

De Chinese markt is enorm van omvang, waardoor Baidu er goed in slaagt om zich staande te houden tegenover bijvoorbeeld Google dat in de rest van de wereld enorm groot is. Aangezien Google het maar niet voor elkaar krijgt om een goede relatie te ontwikkelen met de overheid in China, is er voorlopig ruimte voor een onderneming in de vorm van Baidu. Gezien de positie van Google in het bedrijf lijkt het erop dat Google de markt nog altijd goed in de gaten wenst te houden. Dit sluit bovendien niet uit dat Google in de toekomst zal proberen om Baidu over te nemen, iets dat gunstig zou kunnen uitpakken voor de ontwikkeling van het aandeel.

Vandaag de dag worden tientallen miljarden zoekopdrachten ingevoerd in het Chinese zoekplatform. Het bedrijf richt zich op het leveren van de beste technologie, die geoptimaliseerd is voor de nieuwste lokale smaken en voorkeuren. Niet alleen is Baidu een zoekmachine, het houdt zich ook bezig met tientallen internet gerelateerde producten en diensten. Er is een sterke focus op kunstmatige intelligentie.

Wat heeft Baidu tot nu to gedaan?

Baidu is het eerste Chinese bedrijf dat werd opgenomen in de NASDAQ-100-index  en deze zogenaamde ‘Google van China’ heeft in de afgelopen jaren  een enorm ecosysteem van mobiele apps en AI-gedreven bedrijven uitgebouwd om zijn niet-advertentie-inkomsten te laten groeien.

Naar verluidt is het een van de meest populaire sites ter wereld! Hoewel meer dan 90% van de gebruikers in China woont, wordt het ook gebruikt in de VS, Zuid-Korea, Hong Kong en Taiwan.

De meest populaire inhoud waarnaar op Baidu wordt gezocht, is film en televisie. Dit wordt gevolgd door grondstoffen, onderwijs, games en reizen.  Het is dus veel meer dan een zoekmachine, met aanbod zoals het sociale netwerk Baidu Space, Baidu Games, Youa een e-commerceplatform, Qunar-reisservice, Baidu-muziekproducten en andere diverse mobiele producten.

Verder heeft deze internetgigant verbeteringen aangebracht onder de motorkap met opwindende productverbeteringen zoals beheerde pagina's en een focus op de Baidu-app. Baidu heeft een solide winstverleden welke jaren geleden al leidde tot de explosieve stijging van Chinese internet aandelen echter zijn de inkomsten door de jaren heen best roerig te noemen.

Wat zijn de verwachtingen?

Goed nieuws voor investeerders - Baidu handelt nog steeds tegen een redelijk goedkope prijs als je de koers-winst verhouding van het bedrijf vergelijkt met het gemiddelde in deze branche. Wat interessanter is, is dat de aandelenkoers van Baidu vrij explosief is, wat meer kansen geeft om te kopen, aangezien de aandelenkoers in de toekomst lager (of hoger) zou kunnen dalen (of klimmen). Dit is gebaseerd op de hoge bèta, wat een goede richtlijn is voor hoeveel het aandeel beweegt ten opzichte van de rest van de markt.

Toekomst vooruitzichten zijn een belangrijk aspect wanneer men een aandeel wil kopen, vooral voor een belegger die op zoek is naar groei in zijn of haar beleggings portefeuille. Het kopen van aandelen in een geweldig bedrijf met een robuuste kijk op de toekomst en tegen een goedkope prijs is altijd een goede investering. Met een aantal spannende toekomst plannen zoals de overweging van het bedrijf om zijn eigen elektrische voertuigen te maken en nieuwe ontwikkelingen van Baidu's andere bedrijven voor onder meer zelfrijdende technologie via zijn Apollo-eenheid en het runnen van zijn autonome taxiservice Go Robotaxi zijn er redenen genoeg om positief te blijven over het aandeel.

De toekomstige verwachtingen van het bedrijf laten mede door bovenstaande plannen voor de komende jaren een winst verwachting zien welke met dubbele cijfers zal groeien. Hiermee lijken de vooruitzichten voor Baidu optimistisch.

Community gebaseerde producten

Het rijtje van producten en services van Baidu is dan nog niet rond. Zo worden er ook verschillende community gebaseerde producten geleverd. Denk bijvoorbeeld aan Baidu PostBar, ’s werelds eerste en grootste doorzoekbare online community platform (weliswaar op de Chinese vraag gebaseerd). Of bijvoorbeeld Baidu Knows, ’s werelds grootste interactieve platform voor de uitwisseling van kennis in de Chinese taal.

Tientallen kleinere producten

Niet alleen biedt Baidu grote, maar zeker ook tientallen kleinere producten. Denk bijvoorbeeld aan: afbeeldingen zoeken, kaarten, video’s en nieuws zoeken. Dat alles wordt aangedreven via de geavanceerde technologie, welke voortdurend innoveert om de services te verbeteren. In de afgelopen jaren is het internetlandschap enorm verandert met de opkomst van de snelle mobiele adoptie. Daar heeft Baidu slim op ingespeeld.

Ontwikkeling zelfrijdende auto’s

Baidu is sinds vorig jaar bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Daarmee treedt het concern in de voetsporen van Googles Driverless Car. Het techbedrijf hoopt op het introduceren van de volledig autonome rijcapaciteiten op snelwegen en open stadswegen in China in 2020. Vorig jaar boekte Baidu een omzet van 13 miljard dollar. De omzet steeg daarmee met 20% in tegenstelling tot het jaar daarvoor. De totale nettowinst bedroeg bijna 3 miljard dollar.

Baidu investeert in toekomst

Baidu is een bedrijf wat sterk blijft investeren in de toekomst. En dan vooral op het gebied van artificiële intelligentie, cloud en zelfrijdende wagens. Niet voor niets zijn de kosten voor onderzoek en ontwikkeling verdubbeld in de afgelopen twee jaar. Meedoen met handelen in Baidu kan zeker een interessante beslissing zijn.

Toonaangevend bedrijf

Baidu is een toonaangevend bedrijf in de technologie. Door het bekijken van de fundamentele- en technische analyse kunt u uzelf goed op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van het Chinese concern. Door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500 kunt u direct starten met handelen in de Baidu aandelen.

Plus500 staat bekend als een klantvriendelijke en betrouwbare online broker. Niet alleen kunt u beleggen in aandelen, maar ook in obligaties of bijvoorbeeld in edelmetalen. Wilt u liever eerst oefenen? Dat kan met een demo account. U krijgt dan de beschikking over 40.000 fictieve euro’s. Ideaal wanneer u eerst eens wilt experimenteren met beleggen, voordat u met echt geld gaat handelen.

Allicht vraagt u zich af met hoeveel echt geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 werkt met een hefboom van 10. Zo heeft een inleg van 100 euro een waarde van maar liefst 1.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in met informatie over het bedrijf en in dit geval dus Baidu. Bekijk ook zeker wat de belangrijkste concurrent (Google) doet. Veel succes! En mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

Wat gaat Baidu doen in de toekomst?

Baidu is een van de grootste AI- internetbedrijven ter wereld. Het is daarom interessant om te kijken naar wat we van het bedrijf in de toekomst kunnen gaan verwachten.

Financiële resultaten

Baidu haalt ongeveer twee derde van zijn inkomsten uit onlinemarketingdiensten. Tijdens het uitbreken van de COVID-19 pandemie is de vraag hiernaar sterk gedaald. Dit leidde tot een flinke daling van de inkomsten. Aan de andere kant profiteerde de producten van Baidu van de massa mensen die thuisbleven. Zo zijn bijvoorbeeld de gebruikers van de Baidu app flink gestegen.

Als we naar de concrete financiële resultaten kijken, dan zien we dat de omzet de laatste jaren blijft stijgen. Hiertegenover staat dat Baidu hoge kosten maakt en dat het bedrijf hierdoor negatieve resultaten haalt.

De toekomst van AI-technologie

Kunstmatige intelligentie is een van de belangrijkste groeisectoren van technologie. China zet hier vol op in en het is op dit moment de op één na grootste investeerder in AI-technologie wereldwijd. Het land streeft ernaar om tegen 2030 op dit gebied de wereldleider te zijn.

Baidu kan hier flink van profiteren, het heeft namelijk op het gebied van AI een van de meest geavanceerde technologieën. Zo rijden er al robot taxi’s van Baidu op de weg in sommige Chinese steden. Als bewijs van Baidu's kracht in AI heeft de Chinese regering Baidu geselecteerd als nationale kampioen in kunstmatige intelligentie met de nadruk op autonoom rijden.

Wat kunnen we verwachten van de Baidu aandelen?

Baidu staat genoteerd aan de NASDAQ-beurs in de Verenigde Staten onder de afkorting BIDU. De aandelenkoers van het bedrijf heeft aan het begin van 2021 zij all-time high bereikt tot dan toe en de koers fluctueert nu sterk.

De kans zit er zeker in dat de aandelenkoers de komende jaren zal gaan stijgen. Echter heeft Baidu op het moment wel problemen met het maken van winst. Dit komt vooral door de hoge kosten die het bedrijf heeft.

De toekomst van de AI-technologie ziet er veelbelovend uit. De Chinese overheid is bereid hier veel in te investeren en Baidu is een van de grote spelers in de Chinese AI-markt. Als op dit gebied een doorbraak kan worden gemaakt, dan zijn de Baidu aandelen zeker een hele interessante investering voor in de toekomst. Als u wilt investeren in de aandelen van Baidu, dan raad ik aan om het nieuws en de laatste ontwikkelingen omtrent het bedrijf goed te blijven volgen.

Baidu aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Baidu-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Baidu-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie