Aperam aandelen

Aperam zoals het bedrijf momenteel is, is opgericht in 2011, door een afsplitsing van ArcelorMittal. Aperam is de op 5 na grootste roestvrijstaalproducent ter wereld. Er zijn 6 fabrieken in Frankrijk, België en Brazilië. Bij Aperam werken ongeveer 10.000 mensen.

Ongeveer 40,8% van de aandelen is in het bezit van de familie Mittal. Daarnaast is het ook zo dat Luxemburg ongeveer 2,5% in handen heeft. De onderneming staat niet genoteerd in de AEX, maar zit in de AMX.

Aperam aandelen kopen hoeft niet moeilijk te zijn. Wij van Aandelenkopen.nl u graag een handje. Zo kunt u op simpele wijze een demo account aanmaken bij de broker Plus500. De naam demo zegt het eigenlijk al. U krijgt 40.000 fictieve euro’s waarmee u kunt oefenen. Met de verschillende indicatoren en grafieken die u kunt bekijken, houd u het overzicht. Een superhandige manier om te starten met het verbeteren van uw persoonlijke handelskwaliteit.

Aperam aandelen

 

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Aperam verwachtingen – De toekomst van Aperam

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Aperam verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Aperam

Aperam is een bekende producent van roestvrijstaal en speciaal staal in Zuid-Amerika. In Europa is Aperam de op twee na grootste producent. Met hun hoogwaardige producten zoals graangerichte, niet-korrelige elektrische staalsoorten en nikkellegeringen staat Aperam bekend als een toonaangevende producent.

Roestvrijstaal is echt een product waar we goed op vertrouwen. Het is een product waar we eigenlijk niet aan twijfelen. We merken alleen niet echt dat het er is. Aperam heeft duidelijk een levensproduct in handen. De lange levensduur en de grote kracht van het product is gemaakt voor het leven. Vorig jaar wist de bekende producent van staal een totale omzet te realiseren van 5,1 miljard dollar. Het opnemen van Aperam-aandelen in uw beleggingsportefeuille kan zeker interessant zijn.

De oprichting van het bedrijf gaat nog helemaal niet zo lang terug. Aperam was het resultaat van de spin-off van de roestvrijstalen en speciaal staalhandel van ArcelorMittal. Het bedrijf werd op 25 januari 2011 opgericht. Nu weet u eigenlijk nog niet zo veel inhoudelijk over het bedrijf. Tijd om daar eens wat meer over te vertellen en ook zeker eens te kijken naar wat leuke feiten.

Interessante feitjes

Aperam heeft zes productfaciliteiten in België, Frankrijk en Brazilië. Er zijn om en nabij 9.600 werknemers. Het distributienetwerk bestaat uit maar liefst 14 Steel Service Centres. De grootste Steel Service Centres op verkoopgebied staan in Duitsland, Italië en Frankrijk. Er zijn zes transformatie faciliteiten en in totaal 16 verkoopkantoren.

De Aperam producten worden verkocht aan klanten op drie continenten in meer dan 40 verschillende landen. Het gaat o.a. om klanten in de automobielsector, de lucht- en ruimtevaartindustrie, de bouw, de elektrotechniek, de horeca en de olie- en gasindustrie. De distributiekanalen bevinden zich dicht bij de eindgebruikers en bieden het volledige assortiment aan Aperam producten. We hebben het dan bijvoorbeeld over lang, plat, speciaal en technisch staal.

Visie van Aperam

Aperam opereert vanuit een duidelijke visie. Zo streeft het bedrijf ernaar om de leidende industriële katalysator te worden in roestvrijstaal en speciaal staal. Stelt uzelf ook eens de volgende vragen: Is roestvrijstaal een product waar u op vertrouwd? Twijfelt u aan het product, de levensduur of de kracht? Wanneer wij onszelf deze vraag stellen, dan komen we er weer even achter om wat voor product het eigenlijk gaat.

Het management

Aperam is een naamloze vennootschap met zetel in Luxemburg. Dat wil zeggen dat het kapitaal van Aperam is verdeeld in aandelen. Het bedrijf heeft naast aandelen op naam ook aandelen die vrij te verhandelen zijn op de beurs. Aperarm wordt bestuurd door een zogeheten raad van bestuur. De heer Lakshmi N. Mittal is de voorzitter van de raad van bestuur.

Natuurlijk is de heer Mittal niet de enige bestuurder. In totaal zijn er 7 leden, waarvan 4 leden volledig onafhankelijk zijn. Door de raad van bestuur wordt de strategie van het bedrijf bepaald. De uitvoering ervan doet een groep van negen senior executives die het leiderschapsteam samenstellen. Dit gebeurt onder leiding van meneer Di Maulo. Hij is de CEO van Aperam.

Cijfers van Aperam

Uit de cijfers blijkt dat Aperam er prima in slaagt om jaarlijks sprongen te maken. Niet alleen is er sprake van een groei in omzet. De nettowinst neemt ook gestaag toe. Inmiddels zijn de laatste cijfers ook bekend, die van het eerste kwartaal van 2018. Deze omzet steeg met 10% tot 1.216 miljoen euro. In het laatste kwartaal van 2017 werd er een omzet gerealiseerd van 1.108 miljoen euro. De stalen zendingen stegen in het eerste kwartaal van 2018 naar 517 duizend ton. In tegenstelling tot een hoeveelheid van 495 duizend ton in het laatste kwartaal van 2017.

Waar de EBITDA voor het eerste kwartaal van 2018 uitkwam op 141 miljoen euro, kwam deze voor het vierde kwartaal van 2017 uit op 130 miljoen euro. Voor alle duidelijkheid. EBITDA is de afkorting voor Earnings Before Interest, Tax, Depreciation and Amortisation. Het gaat dus om de winst voor aftrek van rente, belasting, afschrijving en afboekingen.

Cijfers Aperam201520162017201820192020
Omzet4 7164 2655 0515 2545 6065 962
Nettowinst173214361308346361
Koers/winst verhouding17,117,61211,91110,6
Winst per aandeel ( $ )2,092,594,294,14,44,59
Dividend per aandeel ( $ )1,251,51,892,262,29
Dividendrendement3,50%3,28%3,88%4,64%4,71%

Het is de moeite waard om de aandelen van Aperam te analyseren. De koers stond in 2013 nog rond de €10,- per aandeel. Door behaalde resultaten, is de koers flink gestegen naar wel €40,- per aandeel. Wanneer de markt verder gaat aantrekken zal Aperam hier flink van gaan profiteren. Analisten geven een koopadvies voor Aperam.

Hoe kunt u Aperam aandelen kopen of verkopen?

De Aperam-aandelen zijn genoteerd aan meerdere beurzen. Waaronder die van Brussel, Amsterdam, Luxemburg en Parijs. Het wordt daar verhandeld onder het symbool APAM. Eerder hebben we u gewezen op het aanmaken van een demo account. Zo kunt u eerst wat experimenteren met het handelen op de beurs.

Door het bekijken van de fundamentele- en technische analyse kunt u uzelf goed op de hoogte brengen van de ontwikkelingen van Aperam. Het is bij de CFD broker Plus500 mogelijk om te handelen in de aandelen. De broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld goed om te zien dat er in duizenden verschillende beleggingsproducten kunnen worden gehandeld. Ook het maken van analyses wordt u erg makkelijk gemaakt. De verschillende grafieken en indicatoren zorgen ervoor dat u de talloze aandelen zo goed mogelijk kunt analyseren.

Allicht vraagt u zich af met hoeveel geld u dan kunt starten. Dat kan al met een bedrag vanaf 100 euro. Plus500 werkt met een maximale hefboom van 30. Zo heeft een inleg van 1000 euro een waarde van maar liefst 30.000 euro. Een verkeerde of te gehaaste beslissing kan er natuurlijk ook toe leiden dat u een hoger bedrag sneller kwijtraakt. Lees u dus altijd goed in. Bekijk ook zeker wat de concurrentie doet. Veel succes! En mochten er nog vragen zijn, helpen wij u graag.

 

Aperam aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Aperam? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Aperam koers, de verwachtingen en toekomst van Aperam en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Aperam aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Aperam aandelen. Als je Aperam aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Aperam – Wat is de waarde van aandelen Aperam?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Aperam kost. Het aandeel Aperam is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is APAM.

 

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Aperam aandeel te kopen.

Aperam kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Aperam aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Aperam en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Aperam. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Aperam kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

9,1Meer informatie
8,6Meer informatie

Aperam aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.