Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Ahold Delhaize aandelen

Koninklijke Ahold Delhaize N.V., beter bekend als Ahold Delhaize, is gevestigd in Nederland aan Provincialeweg 11, 1506 MA, te Zaandam. De CEO van het bedrijf is Frans Muller.

Interesse in Ahold Delhaize aandelen? Ahold Delhaize NV is een naamloze vennootschap die actief is in de detailhandel. De multinational exploiteert winkelketens die zich voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten bevinden. Het accent ligt hierbij altijd op levensmiddelen en consumentenproducten. De doelstelling die de onderneming heeft is de volgende: ”voor de consument de beste en succesvolste aanbieder van voeding zijn, waarbij de klant centraal staat”.

Het Koninklijke Ahold Delhaize N.V.-aandeel had op 07-12-2022 een openingskoers van €28,35, de hoogste koers was €28,50 en de laagste koers was €28,11. De slotkoers was €28,32 en is daarmee met 0,04% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

Inhoudsopgave

Ahold Delhaize cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Ahold Delhaize-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Ahold Delhaize kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Ahold Delhaize aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Ahold Delhaize? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Ahold Delhaize-koers, de verwachtingen en toekomst van Ahold Delhaize en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Ahold Delhaize-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Ahold Delhaize-aandelen. Als je het Ahold Delhaize-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Ahold Delhaize Koers - Wat is de waarde van aandelen Ahold Delhaize

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Ahold Delhaize was. The stock Ahold Delhaize can be found of the abbreviation of the exchange is AD.

Beurskoers Ahold Delhaize | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Ahold Delhaize verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Over Ahold en Delhaize

De geschiedenis van de huidige organisatie gaat helemaal terug tot 1887. In 1887 nam Albert Heijn de kruidenierszaak over van zijn vader. Het ging erg goed en al snel kwam er een tweede filiaal. Door exponentiële groei ging Ahold in 1948 naar de beurs. In 1973 is de naam Ahold ontstaan en was Albert Heijn dus niet meer de naam van het concern. Er volgde een periode van enorme groei. Vestiging na vestiging werd geopend. In februari 2003 kwam er een groot boekhoudschandaal naar boven, dit vertraagde de internationale expansie. Door nieuwe strategieën is Ahold er toch in geslaagd om een succesvol concern te blijven.

In Nederland is Ahold zeer succesvol. Albert Heijn is het paradepaardje van het concern en de onderneming is dan ook de grootste retailer van Nederland. Onder het Albert Heijn-label vallen gewone supermarkten, maar ook de XL-supermarkten, gemakswinkels en internetbezorgwinkels. Naast Albert Heijn bezit het concern ook Albert, Etos, Gall&Gall en Bol.com. Door deze verbreding slaagt het concern erin om ook in deze tijd een grote omzet en winst te behalen.

De Delhaize Groep heeft ook een rijke geschiedenis, maar daar zullen we in dit artikel niet verder op ingaan. Delhaize heeft het erg goed gedaan en is momenteel actief in zeven verschillende landen, het gaat hierbij om: België, Luxemburg, Griekenland, Roemenië, Servië en Indonesië. Het grootste deel van de omzet wordt in de VS gerealiseerd.

Ahold Delhaize heeft meer dan 370.000 mensen in dienst. Wekelijks komen er meer dan 50 miljoen klanten over de vloer in de 6.500 verschillende winkels. In 2016 wist Ahold Delhaize een omzet van 49,7 miljard euro te realiseren. Op 26 juli 2016 zijn Ahold en Delhaize gefuseerd tot één organisatie. De fusie heeft meerdere synergievoordelen met zich meegebracht. Door groter in te kopen en door bepaalde logistieke processen samen te voegen zijn kosten gedrukt en is de winst vergroot. Het is de bedoeling om uiteindelijk per jaar zo’n 500 miljoen euro aan kosten te besparen.

Fusie Ahold en Delhaize

De multinational in deze vorm is nog helemaal niet zo oud. Zo is de organisatie in 2016 ontstaan uit de fusie van Ahold en Delhaize Groep. Het concern omvat vele lokale merken en er zijn bijna 370.000 medewerkers in dienst van het bedrijf. En dat in meer dan 6.600 supermarkten en speciaalzaken. Het internationale hoofdkantoor van Ahold Delhaize staat in Zaandam. De merken van het concern zijn naast Nederland actief in landen zoals de Verenigde Staten, België, Duitsland, Griekenland, Luxemburg, Tsjechië, Servië en Roemenië.

Beursgenoteerd bedrijf

Ahold Delhaize neemt daarnaast deel aan joint ventures in Portugal en Indonesië. Als beursgenoteerd bedrijf aan Euronext Amsterdam en Brussel is Ahold Delhaize een populair aandeel onder veel Nederlandse beleggers. Door aandelen van dit concern te kopen, verwerft u als belegger een belang in een van de grootste retailgroepen wereldwijd. Een van de andere voordelen is een sterke balans met een aantrekkelijk rendement voor de aandeelhouders.

Bekende Nederlandse merken

Bekende Nederlandse merken van Ahold Delhaize zijn onder meer de toonaangevende supermarktketen Albert Heijn en de nummer 1 online retailer, Bol.com. Ook omvatten ze de drogisterij Etos en de gespecialiseerde wijn- en slijterij Gall & Gall. De winkelformaten van Ahold Delhaize omvatten hypermarkten, supermarkten en gemak winkels. Ze hebben elk een enorme selectie artikelen uit een bekend assortiment van het eigen merk. Vorig jaar bedroeg de netto omzet voor Nederland bijna 14 miljard euro. Ahold Delhaize aandelen

Delhaize in België

Delhaize heeft in België een historie die teruggaat tot 1867. We zullen u een uitgebreide uitleg over deze historie besparen. Belangrijker om te weten is dat de supermarkten van Delhaize het beste bieden in verse producten. Naast de bekende eigen merken van Delhaize, bieden ruim 760 Delhaize winkels ook nationale merken aan. Andere indelingen van Delhaize zijn Shop & Go, Proxy Delhaize en AD Delhaize.

Ahold Delhaize in VS

In de Verenigde Staten omvatten de bedrijven van Ahold Delhaize enkele van de meest gevestigde en meest bekende supermarkten van het land. Samen met een aantal van de meest succesvolle en innovatieve online kruideniers. De belangrijkste merken in de Verenigde Staten zijn: Food Lion, Giant Food, Giant Martin’s, Stop & Shop, Hannaford en Peapod. Die laatste is de toonaangevende online groenteboer van het land. Op de website van Ahold Delhaize vindt u een toelichting op deze en de andere merken.

Ahold Delhaize in Zuidoost-Europa

In Zuidoost-Europa hebben Ahold Delhaize bedrijven meer dan 1.700 winkels in een viertal landen. De belangrijkste merken in de regio zijn: Albert (grootste retailmerk in Tsjechië), Alfa-Beta (supermarktfamilie in Griekenland), ENA Food (goedkope cash-and-carry Griekse supermarkt), Mega Image (nummer 1 supermarkt in Roemenië), Tempo (grootste Servische supermarktketen) en Maxi (traditionele Servische familiesupermarkt).

Joint ventures

In Portugal en Indonesië is Ahold Delhaize actief via joint ventures. Het gaat om Super Indo en Pingo Doce. Super Indo heeft inmiddels een sterke reputatie opgebouwd voor verse vleesproducten van hoge kwaliteit. Er zijn in de afgelopen 10 jaar meer dan 100 winkels van geopend. Pingo Doce is bijzonder toegewijd aan de levering van gezond en vers voedsel en biedt een groot scala aan non-foodartikelen.

Resultaat en verwachting

Het gaat erg goed met Ahold Delhaize. Het bedrijf rekent er qua online omzet op dat er tegen 2020 minstens 5 miljard euro te behalen is. Ook rekent het fusiebedrijf erop dat er aan het einde van dit jaar 420 miljoen euro aan synergievoordelen te behalen is als gevolg van het samengaan van de bedrijven Ahold en Delhaize. Dat bedrag moet aankomend jaar nog verder oplopen tot een bedrag van maar liefst 750 miljoen euro structurele voordelen.

Het supermarktbedrijf beloofd van het bovenstaande bedrag 250 miljoen euro te herinvesteren. Ook is er bekend gemaakt dat Ahold Delhaize zijn geplande investeringen dit jaar met 100 miljoen euro verlaagd tot 1,8 miljard euro. De vrije kasstroom zal ongeveer 100 miljoen euro hoger uitkomen op minimaal 2 miljard euro.

Ahold Delhaize aandelen

Velen zien beleggen in Ahold Delhaize aandelen als een conservatieve en defensieve investering. Over het algemeen fluctueert de koers van het aandeel een stuk minder dan bij aandelen zoals ING of Air France-KLM. In juni 2017 werd echter het tegendeel bewezen. Winstwaarschuwingen van concurrenten en de overname van Whole Foods door Amazon zorgden ervoor dat de koers van Ahold Delhaize in korte tijd met ruim 15% in waarde daalde. De koers daalde in korte tijd van ruim €20,- naar ongeveer €16,-.

Veel beleggers vragen zich nu natuurlijk af wat de koers van dit aandeel de komende maanden en jaren gaat doen. Het is goed om op te merken dat kwartaalcijfers eigenlijk pas echt richting aan de aandelen kunnen geven. Tot het moment dat er nieuwe kwartaalcijfers worden gepubliceerd, zijn het vooral analisten en speculanten die richting aan de koers kunnen geven.

Korte termijn beleggers zijn afhankelijk van de grillen van de markt en doen er goed aan om te kijken naar de mogelijkheden die er zich op de korte termijn voor doen. Lange termijn beleggers wordt aangeraden om deze aandelen op de plank te leggen en lekker lang vast te houden. Profiteer van het dividend en van de mogelijke omzet- en winstcijfers. Uiteindelijk is het met deze defensieve aandelen goed mogelijk om een redelijk jaarlijks rendement te behalen.

Er wordt geadviseerd kritisch te kijken naar het kopen van Ahold Delhaize aandelen. Er worden dalende operationele marges voorspelt vanwege de aanhoudende recessie in Europa. Ahold Delhaize behaalt ongeveer de helft van zijn omzet uit de Verenigde Staten. Wal-Mart heeft aangekondigd prijsinvesteringen te doen ter waarde van €2 miljard. Dit zal de marges verder onder druk kunnen zetten.

In de komende vijf jaar wil het concern de penetratiegraad van huismerken in de Verenigde Staten laten groeien tot 40% van de omzet. Dit zorgt ervoor dat marges bestendig kunnen blijven of zelfs kunnen toenemen. De fusie tussen Ahold en Delhaize is iets dat u ook in de gaten moet houden.

Hoe kunt u Ahold Delhaize aandelen kopen?

Ahold Delhaize is een grote multinational met een beursnotering aan het Damrak. Tegenwoordig gaat alles online. Zo ook het kopen van aandelen. Als u in deze multinational wilt beleggen, moet u zich aanmelden bij een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen te kopen en te verkopen.

Ahold Delhaize aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Ahold Delhaize-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Ahold Delhaize-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Dropbox Inc

Dropbox

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Spotify Technology S.A.

Spotify Technology

Meer informatie
Logo Basic-Fit N.V

Basic-Fit

Meer informatie
Logo Microsoft Corporation

Microsoft

Meer informatie
Logo Walt Disney Co (The)

Walt Disney Co (The)

Meer informatie