De 5 beste aandelen 2021: een handig overzicht!

Wat worden de beste aandelen van 2021? We hebben een handig overzicht voor u samen gesteld waarin we de 5 beste aandelen 2021 onder de loep nemen. Wanneer u op zoek gaat naar de actuele informatie, dan valt het op dat de verwachting voor een vijftal aandelen erg goed zijn. In dit artikel willen we u graag meer vertellen over deze aandelen.

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het mag duidelijk zijn dat het nieuwe jaar wederom een jaar wordt van nieuwe kansen op de beurs. Aankomend jaar zal er weer genoeg gaan gebeuren en daar kunt u als particuliere belegger natuurlijk weer op inspelen. Er zijn aan aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Zo is het advies o.a. om de aandelen te spreiden. Ook is het belangrijk dat u de sector en het bedrijf waarin u belegd, goed begrijpt. Ga het nieuws na, doe een goede technische- en fundamentele analyse. Het volgen van de massa is lang niet altijd verstandig.

 

Multinationals

Wanneer u op zoek gaat naar de actuele informatie, dan valt het op dat de verwachting voor een vijftal aandelen erg goed zijn. Wat is de achtergrond van deze bedrijven? Waarom zijn juist deze bedrijven zo succesvol? Wat maakt het interessant om er als belegger op in te spelen? Het gaat om aandelen van de volgende bedrijven: Apple, Shell, Eurocommercial Properties, BMW en Flow Traders. Allen bedrijven die zijn uitgegroeid tot multinationals. Een mooi rijtje als u het ons vraagt. Ongetwijfeld zitten hier bekende namen voor u bij. Toch zijn het bedrijven uit verschillende sectoren, vandaar dat we deze bedrijven hieronder nader zullen toelichten. Ze maken voor een groot deel de dienst uit binnen hun eigen sector.

 

1) Apple

Apple aandeelApple staat wereldwijd bekend als een sterk merk en dat is niet voor niets. Het technologieconcern achter o.a. de iPhone is al jaren een van de meest waardevolle beursgenoteerde bedrijven ter wereld. Het bedrijf heeft enorme winsten behaald. Om een goed beeld te krijgen van het succes van Apple, hebben wij een leuk feitje. Wanneer Apple namelijk een land was geweest, zouden er maar 16 landen zijn die een grotere economie hebben. Bij slechts een handjevol landen is het bruto binnenlands product groter dan de beurswaarde van dit technologiebedrijf.

Gedurende de jaren heeft Apple dus enorme sprongen gemaakt. Na het introduceren van de iPhone in 2007 en mede dankzij de successen met de Mac, iPad en Macbook is het Apple aandeel flink gestegen.

Twee jaar na de introductie van de iPhone werd Apple al uitgeroepen tot het merk van het decennium. Het bedrijf wist, vooral onder leiding van Steve Jobs, flinke stappen te maken. Het bedrijf scoort enorm goed op hun innovatievermogen. En dat is niet alles.

De kwaliteit van de Appleproducten is ook erg goed. Mede om die reden zijn Appleproducten ook relatief duur. Apple is een echt lifestyle merk geworden. Mensen zullen de producten van Apple blijven kopen, ondanks de hogere prijs. Bovendien wordt er op een uiterst slimme wijze marketing gevoerd. Geen wonder dat het bedrijf zo onwijs succesvol is.

 

Beurswaarde 1 biljoen dollar

Een paar maanden terug, kwam het nieuws naar buiten dat het Apple aandeel op de beurs in New York tussentijds bijna 3% in de plus noteerde, op ruim 207 dollar. Een absurd hoog bedrag van één biljoen dollar bedroeg de totale beurswaarde. Vanaf dat moment mag Apple zich een zogeheten ‘’trillion dollar company’’ noemen. Het was wederom een zeer mooie mijlpaal na de velen die het bedrijf al in de boeken heeft mogen zetten.

 

Nieuwe producten

In de laatste fase van Apple werd er vooral geprofiteerd van goede verkopen van duurdere smartphones zoals de iPhone X. Hoewel het Apple aandeel op dit moment als relatief duur wordt gezien, is dat goed te verdedigen door de nieuwe producten die eraan komen evenals het vervangingstempo van de huidige Applegebruikers. Apple gaat in een rap tempo door en zit verre van stil.

 

Beleggen in Apple

Door al het bovenstaande hebben beleggers veel vertrouwen in nagenoeg alles wat Apple doet. Vooral veel particuliere beleggers hebben de weg daarom gevonden naar de Apple aandelen. Ze prikken maar al te graag een graantje mee. Aankomend jaar zullen er weer nieuwe producten bijkomen van Apple. Beleggen in de aandelen van het bedrijf lijkt dus wederom een slimme zet te zijn! Bij de CFD-broker Plus500 kunt u handelen in Apple aandelen.

 

2) Shell

logo van shellShell is de aanduiding voor een groep maatschappijen die wereldwijd actief is in de olie, aardgas, steenkool, chemie en andere industrieën. Het bedrijf is uitgegroeid tot een wereldconcern dat miljarden verdient aan de winning van gas en olie. Shell is het grootste beursgenoteerde bedrijf van Nederland. Shell is absoluut een winstgevend bedrijf, echter heeft het de laatste jaren last van dalende olieprijzen.

De bodem voor het imperium van Shell werd gelegd onder leiding van Henri Deterding. Hij werd in 1900 directeur van Shell. Henri kreeg toegang tot het kapitaal van de beroemde bankiersfamilie Rothschild. Het werd gebruikt om o.a. een imperium op te bouwen in olierijke landen zoals Mexico, Venezuela en Roemenië. Later kwam daar ook de Verenigde Staten bij. Met Deterding aan het hoofd werden er veel andere oliebedrijven overgenomen. Shell werd in alle schakels van de keten actief. Met de uitvinding van de auto en het openen van de eerste benzinepomp in 1920 door Shell, kon het bedrijf wederom enorm groeien.

 

Duurzame energie

Het concern investeert inmiddels meer in duurzame energie. Zo wil het de komende jaren meer gaan doen op het gebied van o.a. windenergie. Ook wilt de multinational de komende jaren honderden nieuwe banen gaan creëren. Tot en met 2021 gaat Shell minstens 25 miljard dollar besteden aan de inkoop van eigen aandelen. Het is een bedrag wat lager kan uitvallen wanneer de schuld van Shell onvoldoende afneemt. En wanneer de prijzen van olie en gas sterk dalen. Het bedrijf verwacht zelf dat deze prijzen op termijn zullen verhogen.

 

Beleggen in Shell

Ondanks de dalende olieprijzen blijft Shell onder de beleggers ontzettend populair. De verwachting voor 2021 is niet anders. Houd de ontwikkelingen van Shell goed in de gaten. Wanneer u aankomend jaar wilt beleggen in Shell aandelen, dan kunt u dat doen bij de CFD-broker Plus500. U kunt er ook voor kiezen om in indexen te handelen waar Shell een onderdeel van is.

 

3) Eurocommercial Properties

Eurocommercial Properties is een Nederlands bedrijf wat investeert in vastgoed en vastgoed verhuurt in diverse Europese landen. De vastgoedportefeuille van het bedrijf bestaat voornamelijk uit winkelpanden. Het heeft een waarde van bijna 4 miljard euro. Eurocommercial Properties is vooral actief in Zweden, Frankrijk en Italië. De vastgoedgigant boekt al enkele jaren mooie groeicijfers. Wel moet er gesteld worden dat het sentiment rond het winkelvastgoed opnieuw achteruit is gegaan. Sinds de beursgang in 1991 houdt het bedrijf echter wel een stijgend dividenduitkering aan. De intrinsieke waarde bedroeg eind juni dit jaar een bedrag van bijna 45 euro.

 

Twee beursnoteringen

Als huiseigenaar kan Eurocommercial Properties een mooie aanvulling zijn op uw beleggingsportfeuille. Het is weliswaar aan te raden het fonds voor meerdere jaren in bezit te houden. De huurinkomsten hebben dan de tijd om op te lopen en u profiteert dan van een hoger dividendrendement. Het bedrijf is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Eind juni heeft Eurocommercial Properties er een tweede beursnotering bijgekregen. En wel in Brussel om de ambities op de Belgische vastgoedmarkt te onderstrepen.

 

Beleggen in Eurocommercial Properties

De vastgoedketen heeft het gebroken boekjaar 2018/2019 afgesloten met een direct beleggingsresultaat van bijna 116 miljoen euro. Beleggen in dit fonds kan gemakkelijk bij een internet broker. De broker zorgt ervoor dat u op een veilige manier kunt handelen in aandelen. Wilt u in 2021 investeren in dit bedrijf? De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze te beleggen in Eurocommercial Properties.

 

4) BMW

BMW aandelenBMW is de afkorting voor de Duitse multinational: Bayerische Motoren Werke AG. De multinational produceert en verkoopt auto’s en motorfietsen. BMW is een van de grootste autoproducenten ter wereld en valt in het wat duurdere prijssegment. Het concern omvat meer dan alleen maar het merk BMW. Mini en Rolls-Royce behoren namelijk ook tot het Duitse multiconcern.

 

Verwachtingen 2021

Volgens meerdere analisten zal de omzet over 2019 uitkomen rond de 100 miljard euro. Er wordt een nettowinst gerekend van bijna 8 miljard euro. Het zou om een winst per aandeel gaan van bijna 12 euro. De koers/winstverhouding komt zodoende uit rond de 7. Het dividend per aandeel zal rond de 4 euro uitkomen, naar verwachting. Het bedrijf streeft ernaar om de winstmarges verder te verhogen met 8 tot 10%. Het bedrijf verwacht voor 2025 o.a. dat elektrische auto’s en plug-in hybrides goed zijn voor zo’n 15 tot 25% van de totale verkopen. Ook zal BMW aankomend jaar met de introductie komen van de geheel nieuwe BMW i5.

 

Beleggen in BMW

De Duitse autofabrikant wil dat het aantal verkochte elektrische en hybride modellen aan het eind van 2019 al op een half miljoen ligt. Uiteindelijk wilt BMW in 2025 een aantal van 12 volledig elektrisch aangedreven modellen hebben die op een lading van minimaal 700 km halen. Beleggen in BMW-aandelen kan ook voor aankomend jaar een interessante beslissing zijn. Dat kunt u doen door simpelweg een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Daar is het mogelijk om te handelen in BMW-aandelen.

 

5) Flow Traders

Flow Traders aandelenFlow Traders is een Amsterdams technologiebedrijf in de financiële omgeving. Het bedrijf opereert in de financiële omgeving. Er worden liquiditeiten geleverd op wereldwijd niveau. Het specialisme van dit technologiebedrijf is ETP’s. Dat is een afkorting die staat voor Exchange Traded Products. Het bedrijf werd opgericht in 2004. Sinds 2015 is Flow Traders genoteerd aan op de Euronext Amsterdam. De ETF-markt blijft de aankomende jaren groeien en dat is terug te zien in de cijfers van het technologiebedrijf.

 

Mooie resultaten

Flow Traders laat ook zeker zien dat ze alleen maar stabieler en winstgevender geworden zijn. Veel analisten zien een mooie groei voor het nog jonge bedrijf. Op dit moment heeft het bedrijf een NTI (Net Trading Income) van ruim 213 miljoen euro. Er is een EBITNA-marge van 63% en een nettoresultaat van bijna 110 miljoen euro. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat u interesse heeft om Flow Traders aandelen te kopen.

 

Winst Flow Traders

Flow Traders geeft bied- en laatprijzen af voor deze ETP’s. De winst voor het Amsterdamse bedrijf wordt gevormd door het verschil tussen de bied- en laatprijzen. De marktdeelnemers profiteren van hogere uitvoeringskwaliteit en de lagere algemene handelskosten. Tegelijkertijd profiteren de markten van meer transparantie en een grotere efficiëntie.

 

Beleggen in Flow Traders

Vanuit uw woon- of werkplek kunt u eenvoudig een persoonlijke account aanmaken bij de CDF-broker Plus500. Met deze broker wordt het mogelijk om op overzichtelijke wijze te handelen in Flow Traders aandelen. Dit kan al met een bedrag vanaf 100 euro. De broker Plus500 werkt met een hefboom van 10, waardoor uw inleg van 100 euro een waarde heeft van 1000 euro. Met een koersstijging van 1%, is er sprake van 10% winst. U kunt op die manier dus sneller winst maken.

 

Nooit zonder risico

Houd er rekening mee dat het bovenstaande niet altijd het geval is. Dan zou iedereen namelijk beleggen. Het kan dus ook de andere kant op gaan. Het is daarom altijd verstandig te kijken naar de fundamentele en technische analyse. Zo voorkomt u onnodig risico op een verkeerde beslissing. De Flow Traders aandelen zijn gewoon genoteerd in euro’s. Dat is natuurlijk extra handig om een goed overzicht te houden op uw beleggingsportefeuille.