Beste aandelen 2018

Aandelen in 2018Beste aandelen 2018 kopen? Begin hier direct!

2018, een nieuw beursjaar met talloze mogelijkheden! Net zoals voorgaande jaren heeft de redactie van Aandelenkopen.nl veel onderzoek gedaan om de beste aandelen voor het komende beursjaar te selecteren.

Op basis van de fundamentele analyse vinden we Ahold Delhaize, Apple, BMW en Eurocommercial Properties erg koopwaardig. Het zijn uitstekende aandelen om aan te schaffen voor een wat langere termijn. Lees snel verder en kom erachter waarom wij dit de beste aandelen voor 2018 vinden!

Beste aandelen 2018 kopen en verkopen is mogelijk bij CFD-broker Plus500 *CFD service. 80,6% verliest geld.

 

Aandelentip 1: Ahold Delhaize

Ahold is het moederbedrijf van o.a. Albert Heijn en Bol.com. In juni 2016 is Ahold gefuseerd met de Belgische supermarktketen Delhaize. Het nieuwe Ahold Delhaize is nu een multinational met ruim 6.500 winkels en een marktkapitalisatie van ruim 20 miljard euro. De fusie zorgt voor synergievoordelen die kunnen oplopen tot ruim 500 miljoen euro per jaar.

Retail en voedingsmiddelen aandelen zijn eigenlijk altijd vrij defensief en vertonen over het algemeen geen grote koersreacties. In 2017 ging de koers echter hard onderuit nadat Amazon aankondigde dat het zich in de retail wilde gaan storten door Whole Foods over te nemen.

De koers van Ahold Delhaize daalde van €20,- per aandeel naar €15,- per aandeel. Beleggers waren overdreven somber en zijn ervan uit gegaan dat Amazon de hele markt op zijn kop gaat zetten. Het is echter nog maar de vraag of Amazon veel marktaandeel van Ahold Delhaize gaat wegkapen, omdat de winkels zich in hele andere gebieden bevinden. Kort gezegd is een koersdaling van 25% onterecht en wij verwachten dat de koers zich in 2018 gaat herstellen.

  • Koers/winstverhouding: 15,1
  • Dividend: 3,95%

Aandelentip 2: Apple

Apple is met een marktkapitalisatie van ruim 800 miljard dollar het meest waardevolle bedrijf ter wereld. De verkoop van de iPhone, de iMac, de Apple Watch, Apple Music, Beats Electronics en iOS hebben dit gigantische elektronicabedrijf geen windeieren gelegd.

In september heeft Apple de iPhone 8 en de iPhone X aangekondigd. De prijs van een iPhone is nog nooit zo hoog geweest en Apple neemt een gok door in te zetten op het wat hogere prijssegment. Apple is altijd al in staat geweest om mooie winsten te realiseren. Deze winsten zullen door de hoge prijs van de nieuwe producten alleen nog maar verder oplopen. Het bijzondere van Apple is dat er miljoenen fans zijn die maar al te graag de nieuwste producten van deze fabrikant willen kopen. De ‘FanBase’ van Apple is zo groot dat het haast niet eens zoveel meer uit maakt wat Apple op de markt brengt.

Het enige echte nadeel van Apple is dat het moeite heeft om de vraag aan te kunnen. Vertragingen in leveringen kunnen voor teleurstellingen onder Apple fans zorgen. In 2018 gaan we zien of Apple weer nieuwe records gaat breken, maar wij gaan er in ieder geval vanuit dat de winst per aandeel verder gaat oplopen.

Apple is voor een groeiend techbedrijf eigenlijk best redelijk geprijsd. De koers/winstverhouding van Microsoft ligt op de 27,44, terwijl Apple een koers/winstverhouding van 17,6 heeft. Het dividendrendement van 1,63% ligt niet heel hoog in vergelijking met Ahold Delhaize, BMW of Eurocommercial Properties, maar wist je dat Apple ruim 260 miljard dollar op de bank heeft staan? Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden om de aandeelhouder te belonen of om nieuwe aankopen te doen.

We zijn sowieso niet de enige die de potentie van Apple zien. De afgelopen maanden zijn Apple aandelen al flink in waarde toegenomen doordat investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway van superinvesteerder Warren Buffett is ingestapt. Buffett belegt normaal gesproken niet in technologieaandelen, maar voor Apple heeft hij een uitzondering gemaakt. Wij begrijpen Buffett volledig!

  • Koers/winstverhouding: 17,6
  • Dividend: 1,63%

Aandelentip 3: BMW

BMW is één van de meest bekende automerken ter wereld. Deze Duitse multinational produceert auto’s en motorfietsen van de merken BMW, Rolls-Royce, Mini en Motorrad. Het mag duidelijk zijn dat de auto’s en motorfietsen van BMW in het wat duurdere prijssegment vallen. BMW aandelen zijn gelukkig wel een koopje. Op dit moment staat de koers/winstverhouding op 7,42 en met een dividend van 4,06% heb je elk jaar toch een leuk extraatje op je beleggingsrekening.

Aandelen van autofabrikanten zijn over het algemeen erg cyclisch. Een huishouden kiest er bij een slechte economie vrij snel voor om de aanschaf van een nieuwe auto uit te stellen. Als de economie weer beter draait, wat nu het geval is, profiteren autofabrikanten hier vaak erg snel van. De cijfers van BMW liegen er dan ook niet om. In 2017 werd een recordaantal auto’s aan de man gebracht. De verkoop van auto’s van de merken BMW, Rolls-Royce en Mini klom met ruim 5% en dit is ook terug te zien in de omzet- en winstcijfers.

Het is zeer waarschijnlijk dat de verkoop van BMW’s in 2018 verder gaat toenemen. De winstgevendheid van de BMW Group zal hierdoor alleen nog maar verder gaan toenemen. De waardering van BMW aandelen kan de komende jaren zomaar eens hard gaan oplopen. Hou deze aandelen dus zeker in de gaten via de onderstaande grafiek. Interesse? Het is hier direct mogelijk om in BMW aandelen te beleggen.

  • Koers/winstverhouding: 7,42
  • Dividend: 4,06
 

Aandelentip 4: Eurocommercial Properties

Eurocommercial Properties is jammer genoeg een redelijk onbekende naam onder de Nederlandse belegger. Het vastgoedfonds beheert 13 grote winkelcentrums in Frankrijk, 12 winkelcentrums in Italië en 9 winkelcentrums in Zweden. Het overgrote gedeelte van de omzet wordt gerealiseerd door ruimte te verhuren aan winkels zoals Carrefour, H&M, McDonald’s, Starbucks, Levi’s, Claire’s, Zara etc.

Het in de AMX genoteerde vastgoedfonds heeft een trackrecord waar je U tegen zegt. Sinds de oprichting in 1991 heeft Eurocommercial Properties elk jaar het dividend gelijk weten te houden of weten te verhogen. Zelfs in moeilijke tijden bleef de bezettingsgraad erg hoog en wist het management de huurinkomsten te verhogen. De kracht van dit vastgoedfonds zit hem in het uitstekende management dat altijd gedegen onderzoek doet voordat ze overgaan tot de bouw of aanschaf van een bepaalde locatie.

In de onderstaande grafiek zien we deze ontzettend knappe prestatie van het gekwalificeerde management. We zien de enorme dividendstijging in de afgelopen jaren. De gele lijn staat voor het dividend afgezet tegen de beurskoers. Op dit moment is het goed mogelijk om een jaarlijks dividend van zo’n 6% te vangen. 6% is echt niet haalbaar op je bankrekening en alleen al vanwege het dividend is Eurocommercial Properties een erg interessante koopkans.

Het dividend is niet de enige reden waarom we zo enthousiast zijn. Het afgelopen boekjaar wist Eurocommercial Properties een record in huurinkomsten te realiseren, maar dit zien we nog niet terug in de koers. De verwachte winst in huurinkomsten ligt in 2018 op €2,40 per aandeel. In een neutraal scenario zal het vastgoed ook zeker met €2,- gaan stijgen. De totale winst per aandeel zal in 2018 dus zo’n €4,40 zijn. Met een koers van ongeveer €34,- ligt de koers/winstverhouding rond de 7,7. Deze lage koers/winstverhouding is erg netjes en toont aan dat dit aandeel een koopje is voor de toekomst.

De net asset value (nettowaarde van het vastgoed) is nu opgelopen naar €46,42 per aandeel. Met een huidige koers die flink onder de net asset value ligt ben je er vrijwel zeker van dat er weinig neerwaarts potentieel bestaat. Het kan als belegger echt de moeite waard zijn om dit aandeel aan te schaffen. Maak gebruik van de ‘buy-the-dip-strategie’ en koop bij als de koers op lage niveaus staat.

  • Koers/winstverhouding: 7,7
  • Dividend: 6%

Tips om zelf de beste aandelen 2018 uit te kiezen

Interesse om te beleggen in aandelen? Zorg ervoor dat je het verschil tussen prijs en waarde kunt onderscheiden. De koers in het verleden zegt niet direct altijd iets over de koers van de toekomst. KPN aandelen waren rond het jaar 2000 maar liefst €150,- waard. Op dit moment kost één KPN aandeel ongeveer €3,-. Een enorm verschil. Betekent dit nu dat KPN een koopje is? Nee, niet perse! Verdiep je als lange termijn belegger altijd in de koers/winstverhouding, de liquiditeitspositie, de solvabiliteit, de rentabiliteit, het dividendrendement, de concurrentiepositie en het management. Bekijk de balans, de winst- en verliesrekening en vergelijk ratio’s met branchegenoten. Uiteindelijk bepalen fundamentele aspecten de daadwerkelijke koers van een aandeel.

Als je gedegen onderzoek doet, ben je ook zelf in staat om de juiste bedrijven voor je portefeuille te selecteren. Analisten, beursexperts of vermogensbeheerders kunnen dan een aanvulling op je kennis bieden, maar zijn dan niet leidend bij het creëren van een winstgevend jaar.

 

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen is alleen maar mogelijk als je gebruik maakt van een broker. Een broker is een partij die het mogelijk maakt om aan- en verkooptransacties uit te voeren. De CFD-broker Plus500 is al jaren onze absolute favoriet als het gaat om het beleggen op de beurs. Het is al binnen 5 minuten mogelijk om een account aan te maken en al vanaf €100,- kun je met echt geld handelen in talloze verschillende beleggingsproducten. Geen interesse om met echt geld te beleggen? Geen probleem, de demo-account met €40.000,- demogeld staat ook altijd tot je beschikking. Zo kun je ervaring op doen en kijken wat CFD’s te bieden hebben!

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.