Beste aandelen 2017

Wat worden de beste aandelen in 2017?

Beste aandelen 2017 kopenElk jaar is het weer een grote uitdaging om de beste aandelen te selecteren. Na lang wikken en wegen is het ons toch gelukt om een top 3 van beste aandelen voor 2017 samen te stellen. Helaas hebben we geen glazen bol en we kunnen er altijd naast zitten. Koop deze aandelen dus niet zonder eerst zelf te hebben nagedacht en eigen analyses te hebben gemaakt.

Voordat we onze beste aandelen voor 2017 presenteren vinden we het eerst nog de moeite waard om in te gaan op een aantal algemene economische ontwikkelingen. We wensen u hoe dan ook veel wijsheid en mooie rendementen toe in het nieuwe beursjaar.

 

Koop hier de beste aandelen voor 2017!

 

Wat staat ons te wachten in 2017?

Het ziet er naar uit dat 2017 een jaar wordt met mooie economische groei. De werkloosheid daalt, de huizenprijzen stijgen weer in recordtempo’s (door de lage hypotheekrente) en het lijkt er dus op dat de crisis steeds verder van ons verwijderd raakt. Hopelijk krijgt u in 2017 weer wat meer te besteden dan in 2016.

Op 20 september 2016 maakte het kabinet de miljoenennota voor het jaar 2017 bekend. Het is hier mogelijk om deze te downloaden. Uit deze miljoenennota blijkt dat de overheidsfinanciën er ook weer steeds beter voor komen te staan. Met de tweede kamer verkiezingen op 15 maart 2017 kunnen we dus sowieso weer veel verkiezingsbeloftes gaan verwachten.

 

Waar moeten we voor oppassen?

Zat positieve economische ontwikkelingen dus, maar er zitten toch een aantal addertjes onder het gras. De rentes staan op historisch lage niveaus, doordat ze kunstmatig laag worden gehouden door de Centrale Banken. In 2017 krijgen we misschien zelfs te maken met een rente van 0,0% op onze spaarrekeningen. Slecht nieuws voor spaarders dus. Huizenkopers hebben wel het geluk dat de hypotheekrentes ook historisch laag staan.

Internationaal gezien kan het zijn dat China verder afkoelt en dat de relaties met Rusland verder verslechteren. Het is ook nog steeds niet precies duidelijk wat de gevolgen van de Brexit voor Nederlandse huishoudens betekenen. Deze gevolgen zullen in de loop van 2017 wellicht duidelijker in het nieuws naar voren komen.  Zat om over na te denken, maar laten we maar verder gaan met het presenteren van onze beste aandelen voor 2017.

 

1. ASML

Op nummer 1 staat ASML. ASML wordt door sommigen ook wel de beursparel van de AEX genoemd. Het bedrijf bouwt machines die grote aantallen chips produceren die nodig zijn voor de productie van computers, laptops, tablets en smartphones. ASML is wereldmarktleider op dit gebied en heeft in zijn klantenbestand bedrijven zoals Samsung en Intel.

De afgelopen jaren heeft ASML veel innovaties gedaan. Door deze innovaties is de technologische voorsprong op concurrenten enorm geworden. ASML is de laatste tijd vooral erg druk met het produceren van EUV machines. Deze machines werken met extreem ultraviolet licht. Deze methode zorgt ervoor dat er nog kleinere chips kunnen worden geproduceerd. ASML heeft op dit moment al 6 klanten voor de chipmachines die €100 miljoen per stuk kosten. De verwachting is dat het aantal klanten gaat groeien en per klant kan het zo zijn dat er ook meerdere EUV chipmachines worden afgenomen.

ASML is één van de weinige bedrijven die zichzelf een doelstelling heeft opgelegd voor het jaar 2020. De bedoeling is dan om naar een jaaromzet van €10 miljard te groeien en een winst per aandeel van €8,- te realiseren. In 2015 bedroeg de jaaromzet nog €6,28 miljard en de winst per aandeel €3,21. De doelstelling is dus erg ambitieus. Als belegger kan het erg interessant zijn om in ASML te beleggen. Een koers van boven de €120,- per aandeel is zeker niet uitgesloten en zouden we al vrij snel kunnen zien.

2. Ahold Delhaize

Ahold kennen we natuurlijk allemaal. Het detailhandelsconcern is vooral bekend van de supermarktketen Albert Heijn. Ahold bezit ook Etos, Gall & Gall en Bol.com. In 2015 wist Ahold een omzet van €33,8 miljard te realiseren. Hier werd een winst bij geboekt van €620 miljoen. Op 23 juli 2016 is Ahold gefuseerd met het Belgische Delhaize. Delhaize haalde in 2015 een omzet van €24,4 miljard. Hier werd een winst bij geboekt van ongeveer €837 miljoen.

Ahold en Delhaize leken in veel opzichten op elkaar. Het waren allebei grote concerns met veel geschiedenis, kennis en ervaring in hun eigen markt. Het belangrijkste verschil tussen Ahold en Delhaize was dat Delhaize meer supermarkten in de VS in bezit had.

Door de fusie bestaat er nu één groot detailhandelsconcern met een groot marktaandeel in meerdere verschillende landen. De fusie tussen Ahold en Delhaize brengt flinke synergievoordelen met zich mee. Het concern kan nu bijvoorbeeld inkopen doen tegen lagere tarieven door hogere volumes. Ook is het mogelijk om bepaalde logistieke processen samen te voegen om zo kosten te besparen. Deze voordelen kunnen volgens Barclays wel tot €800 miljoen oplopen. Dit komt de winst van Ahold Delhaize zeker ten goede. We geloven dat er door de fusie nog potentie zit in de Ahold Delhaize aandelen. De aandelen kunnen naar €23,- en er is dus nog wat marge te behalen als u deze aandelen in uw portefeuille opneemt.

3. KPN

KPN is met zo’n 4 miljoen klanten één van de grootste telecomproviders van Nederland. KPN biedt diensten aan zoals internet, tv en bellen. De jaaromzet van KPN staat al meerdere jaren onder druk. Dit heeft alles te maken met de toegenomen populariteit van diensten zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Deze diensten zorgden ervoor dat bellen en sms’en steeds minder populair werd. De laatste tijd slaagde KPN erin om het tij te keren. Door abonnementsvormen aan te passen kan KPN beter profiteren van de groei van het internetverkeer.

Carlos Slim was ooit de rijkste man ter wereld en in 2013 deed de miljardair een poging om KPN over te nemen. De poging mislukte, maar de miljardair bezit nog wel veel KPN aandelen. KPN wordt nog regelmatig genoemd als overnamekandidaat. Er zijn nog zat partijen die interesse hebben in deze Nederlandse telecomgigant. Mocht zo’n partij zich aandienen, dan kan de koers van KPN hard omhoog schieten. Carlos Slim zal dan ook weer mee doen en kijken wat de mogelijkheden zijn.

KPN staat op een kooplijst van Deutsche Bank voor een koers van €4,20. De huidige koers ligt een stuk lager dan het koersdoel. KPN is dus net zoals ASML en Ahold de moeite waard om in uw portefeuille op te nemen.

Beste aandelen kopen?

Interesse om de beste aandelen voor 2017 te kopen? Groot gelijk. Ook in 2017 is het slim om uw spaargeld aan het werk te zetten. De lage spaarrentes van tegenwoordig leveren niks op. Als u nog wat rendement wilt behalen zult u toch naar alternatieven zoals beleggen moeten kijken.

Als u ASML, Ahold en KPN wilt kopen zult u een account aan moeten maken bij een broker. Een broker maakt het mogelijk om transacties uit te voeren op de beurs. We raden u de CFD-broker Plus500 aan! Bij deze broker kunt u oefenen met €40.000,- demogeld. Het is verder mogelijk om in honderden verschillende beleggingsproducten te handelen. Aandelen, valuta’s, grondstoffen, indexen, opties…het kan allemaal!

Een oefen-account aanmaken is hier mogelijk. Het is ook mogelijk om direct met een echt geld account te beginnen. Beleggen met echt geld kan al vanaf €100,-. Er is hoe dan ook helemaal geen grote investering nodig om te beginnen met beleggen. Succes!

Koop hier de beste aandelen voor 2017!

Direct CFD’s kopen of verkopen?

Broker Plus500 logo

*Voorwaarden van toepassing

  • Rating: 9,2
  • Binnen 5 minuten geregeld!
Open gratis demo account en ontvang €40.000!  

CFD's zijn complexe producten met een hoog risico om geld te verliezen vanwege de hefboom. Tussen 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld met het handelen in CFD's. Bedenk daarom of je het hoge risico om geld te verliezen kunt dragen.