Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

ABN AMRO aandelen

ABN AMRO Bank N.V., beter bekend als ABN AMRO, is gevestigd in Nederland aan Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP, te Amsterdam. De CEO van het bedrijf is C. van Dijkhuizen.

 

Het ABN AMRO Bank N.V.-aandeel had op 26-01-2023 een openingskoers van €14,87, de hoogste koers was €15,20 en de laagste koers was €14,81. De slotkoers was €15,20 en is daarmee met 2,77% gestegen ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

ABN AMRO cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de ABN AMRO-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

ABN AMRO kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het ABN AMRO aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in ABN AMRO? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de ABN AMRO-koers, de verwachtingen en toekomst van ABN AMRO en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in ABN AMRO-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in ABN AMRO-aandelen. Als je het ABN AMRO-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

ABN AMRO Koers - Wat is de waarde van aandelen ABN AMRO

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange ABN AMRO was. The stock ABN AMRO can be found of the abbreviation of the exchange is ABN.

Beurskoers ABN AMRO | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een ABN AMRO verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

ABN AMRO verwachtingen – De toekomst van ABN AMRO

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de ABN AMRO verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over ABN AMRO

De wortels van ABN AMRO gaan in principe helemaal terug naar het jaar 1824. Koning Willem 1 richtte toen bij Koninklijk Besluit de Nederlandsche Handelmaatschappij (NHM) op. De NHM fuseerde vervolgens in 1964 met de Twentsche Bank. Dit leidde tot de Algemene Bank Nederland (ABN). De Amsterdamsche Bank en de Rotterdamsche Bank, opgericht in respectievelijk 1871 en 1863 fuseerde ook samen in 1964 en dit leidde tot de AMRO Bank. Op 21 september 1991 werd vervolgens besloten om ABN en AMRO met elkaar samen te voegen.

Tijdens de bankencrisis in 2008 moest ABN AMRO genationaliseerd worden, omdat de bank op omvallen stond. Als de staat niet had ingegrepen had er een reële kans bestaan dat de bank omviel. Dit had grote gevolgen gehad voor de Nederlandse economie. De overheid betaalde in 2008 maar liefst 16,8 miljard euro voor de bank, toen deze in de problemen dreigde te komen. Naast de 16,8 miljard zijn er ook miljarden aan kosten en kapitaalinjecties ontstaan. De totale kosten zijn hierdoor op 21,66 miljard euro uitgekomen. De Nederlandse staat is nu nog steeds deels eigenaar van de ABN AMRO Bank d.m.v. de stichting NLFI (Administratiekantoor beheer financiële instellingen).

ABN AMRO aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de ABN AMRO-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste ABN AMRO-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo NetFlix Inc

NetFlix

Meer informatie
Logo Heineken N.V

Heineken

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie
Logo Alibaba Group Holding Ltd

Alibaba

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo Uber Technologies Inc

Uber Technologies

Meer informatie
Logo Salesforce.Com Inc

Salesforce.Com

Meer informatie