Wat zijn aandelen?

Wat zijn aandelen nou eigenlijk?

Wat zijn aandelen? Dit is een papieren aandeel en deze is vroeger ook daadwerkelijk gekocht.

Aandelen zijn in principe stukjes of delen van het eigendom van een bedrijf. Er zijn verschillende soorten aandelen. Hierbij moet worden gedacht aan aandelen aan toonder, cyclische aandelen, agressieve aandelen, defensieve aandelen, preferente aandelen, prioriteitsaandelen etc.

Degene die een aandeel koopt wordt aandeelhouder en krijgt daarbij een aantal rechten. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld stemrecht of het recht op dividend. De vraag: ‘’wat zijn aandelen?’’, is dus een hele interessante.

Wanneer u aandelen koopt, is het zo dat u deel gaat uitmaken van het kapitaal van een bedrijf. U bent geen directe eigenaar, maar u krijgt wel wat te zeggen en wordt dus eigenlijk mede-eigenaar van een bedrijf. Het kopen van aandelen is dus eigenlijk een heel apart fenomeen en het is dus mogelijk om al met een paar euro mede-eigenaar van een groot bedrijf te worden! De onderstaande afbeelding toont een werkelijk aandeel, zoals deze vroeger werden uitgegeven. Tegenwoordig verloopt het aan- en verkopen van aandelen in vrijwel alle gevallen online.

Aandelen zijn stukjes of delen van het eigendom van een bedrijf

 

Waardebepaling aandelen

De waarde van de koers van aandelen wordt altijd bepaald door vraag en aanbod. Als u een aandeel echt goed zou analyseren, zou u kunnen bepalen of een aandeel op dat moment ondergewaardeerd of juist overgewaardeerd is. Het is verstandig om bij het kopen van een aandeel altijd te kijken naar de echte waarde van het aandeel ten opzichte van de koers.

Bij het aandelen kopen is het verstandig om gebruik te maken van de fundamentele analyse of de technische analyse. De fundamentele analyse richt zich op de cijfers van een bedrijf. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld kwartaalcijfers. Er wordt gekeken naar behaalde omzet, winst, eigen vermogen per aandeel, winst per aandeel, de solvabiliteit, de rentabiliteit, de marktkapitalisatie, de koers-/winstverhouding enz. De technische analyse richt zich op grafieken en indicatoren van verschillende aandelen. Hierbij wordt dus vooral gekeken naar het verloop van de koers van een aandeel en vervolgens kan er een voorspelling worden gemaakt voor de toekomst. Beide vormen van analyseren liggen flink uit elkaar en kunnen ook tot andere resultaten leiden. Het is belangrijk dat u voor uzelf gaat kijken welke methode u het beste vindt.

 

Winsten behalen met aandelen?

Het kopen en verkopen van aandelen, is iets dat goede winsten kan opleveren. Er kunnen winsten worden behaald in de vorm van dividend of in de vorm van koerswinst. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk rendement te behalen. Bij het aandelen kopen kunt u kiezen voor long of voor short. Welke keuze u ook maakt, zorg ervoor dat u het aandeel blijft analyseren!

Wanneer u handelt op de beurs in aandelen, is het altijd verstandig om de vraag: ‘’wat zijn aandelen’’ te onthouden en wat u allemaal met aandelen kunt bereiken. Het investeren van geld in aandelen is hoe dan ook erg verstandig om te doen. Voor zowel de korte termijn, maar zeker ook voor de lange termijn zijn er ontzettend veel voordelen bij het komen van aandelen!

 

Een simpele uitleg over aandelen!

In de volgende video is het mogelijk om een goede, maar toch simpele uitleg over aandelen te krijgen. Bezoekers van aandelenkopen.nl zijn altijd erg te spreken over deze video. Zeker een aanrader dus!

 

Bekijk ook deze interessante artikelen!

   
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *