Wolters Kluwer aandelen

Wolters Kluwer is een bedrijf met een lange historie. Het bedrijf werd opgericht in 1836. J.B. Wolters begon toen der tijd een boekenwinkel in Groningen. Na nieuwe wetgeving en verschillende fusies werd in 1997 Wolters Kluwer Nederland opgericht. Inmiddels staat het bedrijf al een flinke tijd bekend als een toonaangevende mondiale aanbieder van informatie, software en diensten. Klanten van Wolters Kluwer zijn: professionals in de zakelijke, fiscale, juridische, audit, accountancy, risicomanagement en de compliance sector.

Het zijn allemaal groepen die vertrouwen op de informatie, software en diensten die Wolters Kluwer verstrekt. Het Nederlandse bedrijf zorgt voor innovatieve manieren om de informatie continu beschikbaar en toegankelijk te maken. Eigenlijk is Wolters Kluwer niets meer dan een uitgeverij. Het bedrijf biedt hun klanten oplossingen waarmee ze hun werkzaamheden nog efficiënter kunnen uitvoeren. Evenals het leveren van resultaat aan hun klanten en het behalen van succes in een steeds dynamischere wereld.

Het kopen van Wolters Kluwer aandelen kan interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Wolters Kluwer aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt daar op eenvoudige wijze beleggen in Wolters Kluwer aandelen. En dat kan al voor een bedrag vanaf 100 euro. Met het gebruik van een hefboom worden er enerzijds grotere winsten geboekt. Anderzijds is het verlies groter.

Wolters kluwer aandelen

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Wolters Kluwer verwachtingen – De toekomst van Wolters Kluwer

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Wolters Kluwer verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Verdiep u goed!

Om goed op de hoogte te zijn en een overdachte beslissing te nemen wat betreft het handelen in Wolters Kluwer, is het verstandig om uzelf goed in te lezen. De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het houden van toezicht op en het adviseren van de Raad van Bestuur bij het bepalen en realiseren van de strategie, doelstellingen en het beleid van de onderneming. Het helpt wanneer u er een goede technische en fundamentele analyse erop nahoudt.

Cijfers Wolters Kluwer

Het hoofdkantoor van Wolters Kluwer staat in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf is actief in meer dan 180 landen. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 40 landen, waaronder in: Europa, Azië, Noord-Amerika en Latijn-Amerika. Wereldwijd telt Wolters Kluwer ongeveer 19.000 medewerkers. Wolters Kluwers’ aandelen staan genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Daarnaast zijn ze opgenomen in de AEX en Euronext 100-indexen. De functie van wereldwijde CEO wordt vervuld door Nancy McKinstry.

 201520162017201820192020
Omzet4 2084 2974 4224 3114 4644 605
Nettowinst423489671525566639
Koers/winst verhouding21,820,718,723,721,820,1
Winst per aandeel ( € )1,421,662,332,032,212,39
Dividend per aandeel ( € )0,750,790,850,90,951
Dividendrendement2,42%2,30%1,95%1,86%1,98%2,08%

De omzet groeide vorig jaar met 3% tot 4,4 miljard euro. Aan de andere kant nam de nettowinst met 8% toe tot een bedrag van 668 miljoen euro. Deze winstgroei was mede te danken aan een verbetering van de winstmarge met 0,6%. Het bedrijf heeft o.a. een efficiencyprogramma om de winstgevendheid te vergroten.

Aandeelhouders

De aandeelhouders profiteerden hiervan mee. Het dividend werd met 8% verhoogd naar 0,85 eurocent per aandeel. Het bedrijf heeft een redelijk goede reputatie wat betreft het dividend. Al sinds 2015 is dat jaar in jaar uit gestegen. Zelfs tijdens en na de financiële crisis. Weliswaar ging dat met stappen van 1 eurocent. Niet alleen geeft Wolters Kluwer ook via aandeleninkoop geld terug aan aandeelhouders. Er werd de afgelopen twee jaar voor in totaal 500 miljoen euro uitgegeven. Voor dit jaar is er een bedrag van 400 miljoen euro gepland.

Verdeling totale omzet

Noord-Amerika was goed voor een totale omzet van 61%. De Europese omzet bedroeg 31% van de totale inkomsten. Waar de Europese regio in 2015 nog een omzetdaling liet zien, is er nu meer sprake van een stijgende lijn. Deze verbetering kwam vooral door de Governance, Risk & Compliance divisie. Azië en de overige regio’s waren goed voor *% van de inkomsten.

Overnames

In 2017 deed Wolters Kluwer diverse overnames. Zo werd in maart het Italiaanse bedrijf Tagetik gekocht. Ook werd het Belgische Adsolut overgenomen. In datzelfde jaar werden bepaalde bedrijven afgestoten. Begin dit jaar werd Provation Medical afgestoten aan de Amerikaanse investeerder Clearlake Capital Group. Dit jaar zal de verkoop van bedrijfsonderdelen verder gaan.

 

Wolters Kluwer aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Wolters Kluwer? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Wolters Kluwer koers, de verwachtingen en toekomst van Wolters Kluwer en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Wolters Kluwer aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Wolters Kluwer aandelen. Als je Wolters Kluwer aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Wolters Kluwer – Wat is de waarde van aandelen Wolters Kluwer?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Wolters Kluwer kost. Het aandeel Wolters Kluwer is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is WKL

 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Wolters Kluwer aandeel te kopen.

Wolters Kluwer kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Wolters Kluwer aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Wolters Kluwer en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Wolters Kluwer. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Wolters Kluwer kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Wolters Kluwer aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.