WeTransfer aandelen

WeTransfer aandelen

WeTransfer is een Nederlandse online down- en uploaddienst dat opgericht is in 2009. WeTransfer is een van de eerste gratis aanbieders die het delen van grote bestanden mogelijk maakte op een laagddrempelige maar toch zeer eenvoudige en extreem efficiënte manier.

Er bestaat een gratis en een betaalde versie. Met de gratis dienst van WeTransfer kan men verschillende soorten bestanden en documenten, tot 2 GB, delen met ontvangers middels een downloadlink. Dit kan niet alleen via een webbrowser maar ook via hun officiële app.

Met de betaalde versie kunnen gebruikers meer GB delen, iets dat vooral interessant is voor bedrijven. Naast deze betaalde versie, haalt WeTransfer ook inkomsten uit advertenties. WeTransfer blijkt een groot succes, inmiddels verzenden maandelijks ruim 60 miljoen gebruikers zo’n 1,5 miljard bestanden via deze dienst.

Hoewel WeTransfer vandaag de dag nog niet meedoet met de beurs, is de verwachting voor deelname in de toekomst behoorlijk groot. Het is in ieder geval verstandig om alvast een account aan te maken bij Etoro om op tijd in te spelen op dit aandeel. Als u natuurlijk het Wetransfer aandelen kopen wilt als het naar de beurs gaat. Je wilt natuurlijk niet de beursgang missen, veel beursgangen zijn dit jaar al 100% gestegen in 24 uur.

Beursgang Wetransfer

Binnenkort gaat Wetransfer worden geïntroduceerd op de beurs. De eerste handelsdag komt er binnenkort aan! De beursgang datum voor Wetransfer is vastgesteld op datum. Het Wetransfer aandeel zal worden verhandeld worden op de beurs en kan straks gekocht worden bij  eToro  en DEGIRO.  Het is nog niet bekend voor welke prijs dit aandeel verhandelbaar zal worden. Wat wel vaststaat, is dat het bedrijf het erg goed doet en er veel behoefte is aan dit aandeel. Meerdere beursgangen zijn dit jaar op de eerste dag al 100% gestegen zoals Airbnb. Ook voor dit aandeel zijn de verwachtingen hoog dit jaar.

Wil je direct inspelen om dit aandeel te kopen op de dag deze op de beurs komt? Dan is het belangrijk om alvast een account te hebben bij een goede internationale broker zoals eToro waar deze verkrijgbaar wordt. Of als je liever voor een Nederlandse broker wilt kiezen, dan kunnen wij DEGIRO aanraden. Via beide brokers kan je het aandeel direct op de IPO dag kopen zodat je het niet mist, je kan een dag van tevoren al een order klaarzetten.

Wanneer gaat Wetransfer naar de beurs? Wij melden hier direct wanneer de officiële datum bekend is dat Wetransfer de beursgang maakt. Houdt deze pagina daarom in de gaten voor het laatste nieuws, zodat je direct Wetransfer ipo kan kopen.

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

WeTransfer en de toekomst

Een service als WeTransfer is tegenwoordig zo handig dat men eigenlijk niet meer zonder kan. En dit blijkt ook wel. Met name nu er veel vanuit thuis gewerkt wordt, ziet het bedrijf een stijging van het aantal gebruikers.

WeTransfer streeft naar een dominante positie op de internationale markt. Met name in de VS, aangezien dit ’s werelds grootste markt voor online advertenties is. Een doel dat goed haalbaar is aangezien het bedrijf een enorm bereik heeft en organisch groeit. Het bedrijf wilt ook met andere diensten voor de creatieve sector blijven groeien.

Een groot en belangrijk punt aangaande toekomstplannen voor WeTransfer, is het milieu. WeTransfer streeft ernaar zo snel mogelijk milieuneutraal te worden. Het bedrijf heeft de prestigieuze B Corp-certificering sinds 2020 op zak. De focus zal nu gelegd worden op het verkleinen van de voetafdruk door CO2 te compenseren. Dit via programma’s met een keurmerk, door bomen te planten of duurzamere energiecentrales te installeren in ontwikkelingslanden. Het doel is om In 2025 voetafdruk met 30 procent verlaagd te hebben.

WeTransfer verwachtingen – De toekomst van WeTransfer

WeTransfer, het bedrijf dat naar eigen zeggen al sinds 2013 winstgevend is, wilt blijven groeien, maar groeien kost geld. WeTransfer gaf dan ook dit jaar nog naar de beurs te willen gaan. Het bedrijf praat met banken over een beursgang en wilt graag een beurs notering in Amsterdam. De plannen zijn echter nog niet definitief.

 In 2019 verkocht WeTransfer voor 35 miljoen euro aan aandelen.

Als WeTransfer naar de beurs gaat, willen zij beleggers van het eerste uur de kans geven hun belang te verzilveren, heeft Topman Gordon Willoughby ooit aangegeven.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl is daarom bezig met de research en komt binnenkort met informatie hier. Spoedig vindt je hier meer over de beursgang van Wetransfer. De IPO zal de eerste IPO van het jaar worden op de AEX beurs.

Opgericht in 2009

WeTransfer werd in 2009 opgericht door twee mannen van Nederlandse bodem. Het gaat om Ronald Hans en Bas Beerens. Samen wilden ze een platform creëren waarmee iedereen gratis, overal ter wereld, grote bestanden op eenvoudige wijze kon versturen. Dat hen dat aardig gelukt is, blijkt vandaag de dag maar weer eens! Het team van zo’n 100 medewerkers is verspreid over kantoren in de VS (Los Angeles) en Nederland (Amsterdam). Het platform wordt vandaag de dag wereldwijd gebruikt en is beschikbaar in 9 talen.

Enkele statistieken

Wanneer we kijken naar enkele statistieken van het platform, dan vallen er een aantal opvallende zaken te concluderen. Zo heeft het platform meer dan 2,3 miljoen transfers per dag. Het gaat om een totaal gebruikersaantal van maar liefst 20 miljoen mensen. Er zijn maandelijks meer dan 50 miljoen transfers. WeTransfer heeft natuurlijk een enorme doelgroep. Eigenlijk gaat het om iedereen die grote bestanden wil versturen. Het kan dan gaan om foto’s, video’s, documenten, muziek, presentaties en andere grote bestanden die niet per mail verzonden kunnen worden. Veelal is het binnen de mail slechts mogelijk om tot 25 MB aan bijlage te versturen.

De belangrijkste doelgroep is de gebruiker van 25 tot 34 jaar, zo blijkt. Het percentage aan zakelijk gebruik is tweemaal zo groot als het privégebruik. Zoals gezegd komt een groot deel van de inkomsten uit advertenties. Eigenlijk is de hele WeTransfer pagina één grote advertentie. De inkomsten van WeTransfer komen voor 60% uit adverteerders en voor 40% uit betaalde accounts (WeTransfer +).

WeTransfer Plus account

Met een Plus account heeft de gebruiker de mogelijkheid om bestanden te sturen tot een max van 10 GB. Ook krijgen de gebruiker dan een persoonlijke URL. Bovendien kunnen notificatiemails gepersonaliseerd worden met een logo of foto. Ook worden de bestanden bijvoorbeeld bewaard wanneer je dat wilt (tot een max van 50 GB). Een dergelijk account kost 120 euro per jaar. Op dit moment zijn er al 15.000 mensen die het Plus account gebruiken.

Concurrentie WeTransfer

De belangrijkste concurrenten van WeTransfer zijn Ge.tt, Mijnbestand.nl, Dropbox en SoShare. Net als WeTransfer zijn dit bedrijven waar het mogelijk is om grotere bestanden te versturen. Belangrijke partners van WeTransfer zijn de ABN Amro Bank en Amazon. En voorbeelden van adverteerders zijn: Audi, Mercedes, Lexus, Emirates Airways en Qatar Airways.

Toekomst WeTransfer

In de toekomst kan er ook geld worden verdient via een beursgang. De Britse Gordon Willoughby (CEO) ziet het bedrijf binnen een jaar of twee à drie naar de beurs gaan. Inmiddels is het bedrijf een zogeheten scale-up geworden. Met de scale-up wordt simpel gezegd bedoelt dat het gaat om een succesvolle start-up die de eerste vijf jaar heeft overleefd en minstens 5 miljoen dollar omzet heeft gedraaid. De focus nu ligt daarom ook zeker op de uitbreiding van het team en het managen van het team.

WeTransfer aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in WeTransfer? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de WeTransfer koers, de verwachtingen en toekomst van WeTransfer en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in WeTransfer aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in WeTransfer aandelen. Als je WeTransfer aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een WeTransfer aandeel te kopen.

WeTransfer kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een WeTransfer aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in WeTransfer en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van WeTransfer. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. AandelenWeTransfer kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

WeTransfer aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.

Lees hier meer over aandelen kopen voor beginners