Voordelen aandelen

Voordelen van aandelen

Aandelen bieden de belegger verschillende voordelen. In dit artikel worden de voordleen van beleggen besproken, het is zeker interessant om te zien wat er allemaal voor voordelen van aandelen bestaan.

Denk bij voordelen aan:

Het is met aandelen in ieder geval mogelijk om structurele vermogensgroei te realiseren, door middel van beleggen.

Koersrendement

Met aandelen is het dus mogelijk om rendementen te behalen. Deze rendementen liggen veel hoger dan wanneer u bijvoorbeeld uw geld op een spaarrekening zou zetten. U moet rekening houden met inflatie en eventuele vermogensrendementsheffing die over uw spaargeld kan worden geheven. U zult dus ook echt goede rendementen moeten behalen om ervoor te zorgen dat u geen geld verliest en erop achteruit gaat met uw vermogen.

Koersrendement is toch wel het grootste voordeel van een aandeel. Als er echt naar de lange termijn wordt gekeken, is er te zien dat aandelen over het algemeen gewoon erg goed stijgen. Het is natuurlijk zo dat er af en toe dalingen of zelfs beurscrashes plaatsvinden, maar op de lange termijn stijgen aandelen goed en als belegger kunt u hier optimaal van profiteren!

 

Dividend rendement voordelen

Naast koersrendement bestaat er ook dividendrendement. Dit is een rendement dat wordt uitgekeerd door de onderneming. Als aandeelhouder heeft u recht op deze uitkering, mits deze door de onderneming is goedgekeurd. Dividendrendement klinkt heel saai, maar dit is het zeker niet. Zoals ook in het artikel: “achtste wereldwonder” is beschreven, is het erg interessant om ook te kijken naar het dividendrendement. Door samengestelde interest is er goede vermogensgroei mogelijk.

Het is bij het selecteren van aandelen dan ook zeker verstandig om te kijken naar het dividendrendement dat de onderneming uitkeert. Dit rendement kan flink oplopen en is echt de moeite waard om in de gaten te houden. Grote multinationals zoals bijvoorbeeld Shell en Unilever leveren stabiele en hoge dividendrendementen, het is dan ook verstandig om deze aandelen te analyseren en aan te schaffen.

Als u meer op het kort termijn beleggen gericht bent, is het beter om het dividend volledig los te laten en te kijken naar andere aspecten bij het beleggen.

Zeggenschap als aandeelhouder

Er bestaat een zeggenschap als u aandeelhouder bent in een bepaald bedrijf.. Zeggenschap houdt in dat u op bijvoorbeeld een aandeelhoudersvergadering uw mening kan laten horen. Bij veel aandelen is het zo dat dit niet echt daadwerkelijk gebeurd, maar het is wel mogelijk om aanwezig te zijn en te kijken wat bijvoorbeeld het management allemaal te zeggen heeft.

Zeggenschap is een voordeel dat door veel beleggers wordt onderschat. Het kan u een voordeel opleveren, waar u wellicht niet eerder aan had gedacht. U krijgt namelijk informatie die u anders waarschijnlijk niet in een bepaald perspectief kon zien. Zeggenschap is dan ook zeker een voordeel die u als aandeelhouder in overweging kunt nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *