Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Visa aandelen

Visa Inc, beter bekend als Visa, is gevestigd in Verenigde Staten aan PO Box 8999, 94128-8999, te San Francisco. Er werken 19.500 medewerkers bij het bedrijf wereldwijd. De CEO van het bedrijf is Alfred Kelly.

 

Het Visa Inc-aandeel had op 26-01-2023 een openingskoers van $226,00, de hoogste koers was $227,08 en de laagste koers was $223,67. De slotkoers was $224,71 en is daarmee met 0,08% gedaald ten opzichte van de dag ervoor.

 

Inhoudsopgave

Visa cijfers

Bedrijfscijfers zijn cruciaal om een bedrijf te beoordelen hoe het ervoor staat, het toont de financiële gezondheid aan van een bedrijf. Hieronder vind je een overzicht van de Visa-cijfers van de afgelopen 4 jaren. Ontdek de totale omzet, het netto inkomen, de bruto winst, de operationele kosten, Research & Development-kosten en meer cijfers om een goed beeld te krijgen van het bedrijf.

Visa kopen - Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in het Visa aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Overweeg je om te investeren in Visa? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vind je daarom informatie over het bedrijf, de Visa-koers, de verwachtingen en toekomst van Visa en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Visa-aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beschikbare brokers in Nederland om te beleggen in Visa-aandelen. Als je het Visa-aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede, betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Visa Koers - Wat is de waarde van aandelen Visa

The underlying graph shows the performance of the company of the last 5 days. You can directly see what the stock exchange Visa was. The stock Visa can be found of the abbreviation of the exchange is V.

Beurskoers Visa | Wat hebben analisten als koersdoel?

Financiële analisten van banken en andere organisaties geven met regelmaat hun koersdoelen uit over een aandeel. Dit is een Visa verwachting namens hun of hun bedrijf. Hieronder vindt je de laatste adviezen van analisten en experts. Zo zijn ervoor vrijwel alle bekende aandelen kortere en langere termijn adviezen van analisten. De aandelen zijn verkrijgbaar op de beurs bij eToro en DEGIRO.

Wat gaat Visa doen in de toekomst?

Visa is dus een Fintech (financiële technologie) bedrijf en in die markt vindt er een constante ontwikkeling plaats. Het is daarom belangrijk om als Fintech bedrijf te blijven ontwikkelen, want anders word je ingehaald door de concurrentie. Nu is het interessant om te kijken naar wat we in de toekomst van Visa kunnen verwachten.

  • De wereld van betalen

Tijdens de Corona pandemie wordt er steeds meer online betaald. Ook stimuleren overheden en winkels contactloos betalen. Zeker in deze tijd zien we een verschuiving in de betalingsmethodes. Deze ontwikkeling is zeer positief voor Visa, omdat de service van het bedrijf bij deze betalingsmethodes wereldwijd zeer belangrijk is.

  • Betalen zonder kaart

Er vindt in de financiële wereld een verandering plaats. Consumenten trekken minder vaak een kaart uit een fysieke portemonnee. Dit wordt namelijk steeds vaker vervangen door mobiele betalingen. Visa speelt hierop in met het eigen Visa Checkout. Hierbij hebben klanten alleen een gebruikersnaam en wachtwoord nodig om te betalen.

Visa heeft ook zijn Visa Checkout-platform opengesteld voor aanbieders van betaalapps en digitale portemonnees. Onder andere Google Pay maakt gebruik van dit platform. Vooruitgekeken gaan deze betaalmethodes steeds vaker gebruikt worden. Hierbij zien we dus dat Visa goed op deze verschuiving van betalingsmethodes inspeelt.

Visa verwachtingen – De toekomst van Visa

De aandelenkoers van Visa is door de jaren heen over het geheel flink gestegen. Ook was dit in 2020 het geval, maar toch heeft het een diepe daling gekend in maart bij het uitbreken van de Corona crisis. De koers is dus uit dat dal geklommen en daarna weer gaan stijgen.

Of we in de aankomende jaren weer een stijging kunnen verwachten is lastig te zeggen.

Visa blijft groeien en speelt in op de ontwikkelingen in de markt. De wereld van betalen veranderd en dit gaat nu in een sneller tempo door de Corona crisis. Met het Checkout-platform speelt Visa goed op deze betaalmethode in en op dit gebied kan er ook een potentiele groei aankomen. Dan is het mogelijk dat dit een positieve invloed heeft op de aandelenkoers, maar zeker is dit niet.

Als u wilt investeren in de aandelen van Visa dan raad ik aan om de ontwikkelingen en het laatste nieuws omtrent het bedrijf te blijven volgen. Hiernaast kan ook de ontwikkeling van de Corona pandemie invloed uitoefenen op de aandelenkoers van het bedrijf.

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Visa verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Visa

Het doel van Visa is om de levens en de economieën over de hele wereld te verbeteren. Dit doen ze door het insluiten van achtergestelde groepen tot het helpen in tijden van crisis. Visa wil iedereen een zo veilig en naadloos mogelijke betalingservaring geven. En dat ze dit uitstekend afgaat, is verderop te zien in de cijfers. In 2017 is de omzet in tegenstelling tot 2016 met bijna 22% gestegen. De analisten verwachten dat de omzet aankomende jaren met nagenoeg hetzelfde percentage zal stijgen.

Visa begon hun reis zoals gezegd in 1958. In datzelfde jaar lanceerde de Bank of America het eerste consumenten creditprogramma in de VS. Dit zowel voor de kleine en middelgrote handelaren en de consumenten uit de middenklasse. Ook werd de BankAmericard gelanceerd. Het was de eerste kaart met een zogeheten revolving creditfunctie. Wij kennen dit als een doorlopend krediet, wat geen vast aantal betalingen heeft. Tegenwoordig heeft bijna iedereen bijvoorbeeld een creditcard.

Al snel groeide het bedrijf verder en zijn er gedurende de jaren verschillende mijlpalen bereikt. Zo groeide het bedrijf vooral op internationaal niveau in 1974. Met de introductie van de debit card in 1975 werd het bedrijf groter en groter. In 1976 veranderde de naam BankAmericard naar Visa. Visa klinkt in alle talen hetzelfde. Een van de belangrijkste redenen om deze naam te hanteren. Die naamswijziging heeft er vandaag de dag voor gezorgd dat nagenoeg iedereen het bedrijf kent.

Zero Liability beleid

In het jaar 2001 slaagde Visa erin om 1 miljard kaarten uit te geven en lanceerde het bedrijf het Zero Liability beleid. Kaarthouders konden met dit beleid beschermd worden tegen aansprakelijkheid voor betalingsfraude. Drie jaar later overtroefde het totale debit volume van Visa het volledige globale kredietvolume. In datzelfde jaar introduceerde Visa het Advanced Authorization, waarmee in werkelijkheid een risicoscore geanalyseerd en toegewezen kon worden op elke Visa transactie.

Verschillende regionale bedrijven over de hele wereld werden in 2007 samengevoegd tot Visa Inc. Het jaar erop maakte Visa een van de grootste beursintroducties uit de geschiedenis. Het V-symbool verscheen op de New York Stock Exchange. Ook lanceerde Visa in hetzelfde jaar een mobiel platform om de acceptatie van mobiele betalingen en de diensten met toegevoegde waarde te versnellen.

In 2014 konden kopers met de Visa check out op eenvoudige en veilige wijze online betalen. En dat met slechts enkele klikken. Twee jaar daarna werd de acquisitie van Visa Europe afgerond. Visa Inc en Visa Europe werden in dat jaar verenigd als wereldwijd bedrijf. En met succes! Vandaag de dag maken miljoenen mensen namelijk gebruik van de services en producten van Visa.

Visa aandeel advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen. Wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de Visa-kwartaalcijfers, de winstcijfers, de jaarverslagen, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen in de gaten te houden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om te kijken welke rol het bedrijf in de toekomst kan spelen. Ten slotte raden wij altijd aan om het laatste Visa-nieuws in de gaten te houden om te zien of er grote veranderingen zijn die invloed hebben.

Een aantal bekende en betrouwbare brokers in Nederland zijn DEGIRO (laagste kosten), eToro (aandelen + crypto verhandelen met lage kosten), BUX (eenvoudige app) en BinckBank.

Logo Toyota Motor Corporation

Toyota Motor

Meer informatie
Logo Johnson & Johnson

Johnson & Johnson

Meer informatie
Logo ABN AMRO Bank N.V.

ABN AMRO

Meer informatie
Logo PayPal Holdings Inc

PayPal Holdings

Meer informatie
Logo Li Auto Inc

Li Auto

Meer informatie
Logo American Airlines Group Inc

American Airlines Group

Meer informatie
Logo Slack Technologies Inc

Slack Technologies

Meer informatie
Logo Plug Power Inc

Plug Power

Meer informatie
Logo Koninklijke Ahold Delhaize N.V.

Ahold Delhaize

Meer informatie