Virgin Galatic aandelen

Virgin Galatic logo

Virgin Galactic, ‘s werelds eerste commerciële ruimtevaartonderneming, werd reeds opgericht in 2004 onder de Virgin Group van Richard Branson. Met Virgin Galactic wil Branson ruimtevluchten aanbieden aan een betalend publiek.

Kijkend vanuit een economisch perspectief, zijn ruimtereizen nog een vrij nieuw gegeven, dus is het als investeerder altijd lastig om in te schatten hoe deze markt zich zal ontwikkelen. Maar soms is risico’s nemen de moeite waard, zeker als het gaat om investeren. Risico’s kunnen in deze wereld beloont worden met mooie returns, maar zou Virgin Galactic dit op lange termijn kunnen waarmaken?

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Virgin Galatic verwachtingen – De toekomst van Virgin Galatic

Momenteel zijn commerciële ruimtereizen nog niet mogelijk. Virgin Galactic is vandaag dan ook nog enorm verlieslatend. Toch is Branson ervan overtuigd dat de mensheid nog veel meer uit de ruimte kan halen dan we nu al doen. De kans is dan ook reëel dat commerciële ruimtevluchten veel vaker zullen voorvallen in de toekomst en dat dit een levende business zal worden.

Richard Branson is namelijk niet zomaar iemand. Branson is een gerenommeerd businessman en visionair, en voor veel bekende entrepreneurs zelfs een idool. Hij zou niet in dit project betrokken raken als hij hier geen toekomst in zou zien. Virgin Galactic is ook een disruptieve innovatie. Het is als het ware een markt op zich, en zal in de toekomst dus weinig tot zelfs geen concurrentie hebben.

Testvluchten nog niet succesvol

Dat we nog een eindje verwijderd zijn van succes, bewijzen enkele mislukte testvluchten in 2020. Tijdens de testvlucht op 12 december 2020 ontbrandde de raketmotor niet, omdat de ontstekingsvolgorde nog niet was voltooid.

Virgin Galactic verwacht de eerste commerciële vluchten al te starten in 2022. De kans bestaat dat deze worden uitgesteld indien de komende testvluchten geen success zijn.

Echter mogen mislukte testvluchten of uitgestelde doelstellingen geen domper zijn voor investeerders. Tesla heeft in het verleden ook al veel “mijlpalen” beloofd en gemist, en ondanks het feit dat het aandeelhouders al vaak op hun honger heeft laten zitten, blijft het aandeel in die tijden gewoon goed presteren. Dit bewijst dat aandeelhouders de waarde op lange termijn zien, en dat is bij SPCE niet anders.

Deals met NASA & ontwikkeling Mach 3 technologie

Virgin Galactic heeft al meerdere deals afgesloten met niemand minder dan NASA. Zo hebben ze niet alleen een overeenkomst voor de ontwikkeling van een trainingsprogramma voor astronauten, maar ook een programma om klanten klaar te stomen voor de commerciële vluchten naar de ruimte.

Naast de deals met NASA, zijn Virgin Galactic en Rolls Royce bezig met de ontwikkeling van een nieuwe technologie voor een supersonische motor. Met deze technologie zouden Mach 3 vluchten mogelijk worden en dat is een grote vooruitgang. Zo zou een vliegtuig met 19 passagiers in één dag een vlucht kunnen maken tussen twee van de 85% meest bezochte toeristische plaatsen ter wereld. Naast de ruimtevaart zou de luchtvaart dus ook een flinke sprong maken dankzij Virgin Galactic.

Conclusie

Wanneer het aankomt op ruimtevaart, is er vandaag de dag nog geen markt. Hierdoor zal Virgin Galactic niet snel winstgevend zijn. SPCE is een heel speculatief aandeel en daarom moeten investeerders de grootte van hun investering hier doordacht op schalen.

Onze  toekomst ligt niet louter op aarde, en wanneer het zover is, zal Virgin Galactic de eerste -en misschien wel de enige- commerciële aanbieder zijn.

Wij verwachten dat SPCE kan uitgroeien tot een aandeel zoals Google, Apple, of Microsoft. Deze bedrijven werden van generatie op generatie doorgegeven en zijn uitgroeit tot een toonaangevende speler in hun sector.

Kortom, investeer in SPCE als je een heel lange horizon hebt, je het niet erg vindt om niet meteen winst te maken, en je klaar bent voor een uitdaging.

Virgin Galatic aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Virgin Galatic? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Virgin Galatic koers, de verwachtingen en toekomst van Virgin Galatic en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Virgin Galatic aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Virgin Galatic aandelen. Als je Virgin Galatic aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Virgin Galatic – Wat is de waarde van aandelen Virgin Galatic?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Virgin Galatic kost. Het aandeel Virgin Galatic is te vinden op de NYSE, de afkorting op de beurs is SPCE.

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Virgin Galatic aandeel te kopen.

Virgin Galatic- Kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Virgin Galatic aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Virgin Galatic en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Virgin Galatic. Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Virgin Galatic kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,9Meer informatie

Jouw kapitaal is in gevaar


9,8Meer informatie

9,6Meer informatie
9,4Meer informatie

Virgin Galatic aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.