Vastned aandelen

Vastned is een Europese winkelvastgoedonderneming en focust zich op het zogeheten ‘’venues for premium shopping’’. Het bedrijf is beursgenoteerd aan de Euronext Amsterdam en investeert in geselecteerde steden in Europa. Het bedrijf richt zich op het beste winkelvastgoed in de meest populaire winkelstraten in de grote steden. Deze focus draagt bij aan het bereiken van voorspelbare en bovenal stabiele resultaten. De huurders van Vastned zijn sterke en toonaangevende landelijke en internationale retailers. De vastgoedportefeuille heeft een omvang van meer dan 1,5 miljard euro.

Het kopen of verkopen van Vastned-aandelen kan interessant zijn. Wij van aandelenkopen.nl zijn er om dat makkelijker te maken voor u. Handelen in Vastned-aandelen kan door een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt daar op eenvoudige wijze beleggen in Vastned-aandelen. En dat kan al voor een bedrag vanaf 100 euro. Met het gebruik van een hefboom worden er enerzijds grotere winsten geboekt. Anderzijds is het verlies groter. Interesse in het kopen van Vastned-aandelen?

vastned aandeel

 

Degiro
4.5/5

Beste Nederlandse broker & Laagste kosten

Vastned verwachtingen – De toekomst van Vastned

In deze tijden is het erg lastig om uitspraken te doen over de toekomst. Het team van Aandelenkopen.nl heeft besloten om zich daarom hier ook niet aan te wagen.

Het is momenteel niet mogelijk een goed beeld van de Vastned verwachtingen de komende jaren. Zo blijft het koffiedik kijken voor deze verwachtingen in 2021 – 2025.

Over Vastned

Hieronder gaan we kort in op een stukje historie van de Europese winkelvastgoedonderneming. We geven kort aan wat de ontwikkelingen zijn geweest gedurende de jaren, waarna we ook ingaan op de cijfers. Om goed op de hoogte te zijn en een overdachte beslissing te nemen, is het goed om uzelf goed in te lezen.

Vastned BV werd opgericht in 1986 en ging een jaar later al naar de beurs. De winkelvastgoedonderneming kreeg een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs als een vastgoedfonds met een open einde. In datzelfde jaar ging de onderneming over in een andere rechtsvorm. Het werd een naamloze vennootschap met veranderlijk kapitaal (Vastned NV). Halverwege de jaren 90 werd Vastned NV van naam gewijzigd in Vastned Retail NV als gevolg van samenwerking met Vaste Waarden Nederland NV.

In de daaropvolgende jaren is er veel gebeurd rondom Vastned. Het bedrijf deed verschillende overnames en verwierf steeds meer belangen in het buitenland. In 2007 wist het bedrijf uit te breiden naar Istanbul. Vorig jaar werd Vastned Retail NV opgenomen in de Small Cap Index van Euronext Amsterdam.

Hoogwaardige retail vastgoed investeringen

De geselecteerde steden van Vastned zijn de zogeheten core cities. Het zijn aantrekkelijke steden die een positieve demografische groei kennen, naast een sterke koopkracht, een historische binnenstad en een toeristische aantrekkingskracht. Bovendien is er de aanwezigheid van nationale en internationale universiteiten en instellingen.

Het gaat om steden die door hun authenticiteit een unieke winkelbeleving bieden. Consumenten willen er daardoor graag winkelen en toonaangevende retailers willen er graag vestigen. Enerzijds is er dus het winkelvastgoed in de core cities. Anderzijds is er in de vastgoedportefeuille ruimte voor andere kwalitatief hoogwaardige retail vastgoed investeringen. Voorbeelden zijn: goed gelegen supermarkten, andere mixed retail locaties en de Belgische baanwinkels.

Vastned cijfers

De Europese winkelvastgoedonderneming hecht veel waarde aan gelijktijdige en duidelijke communicatie naar de stakeholders, wat betreft de ontwikkelingen binnen de onderneming. Zo publiceert het niet alleen persberichten, maar ook trading updates, (half) jaarverslagen, conferenties en wordt er deelgenomen aan roadshows.

Kijkend naar de cijfers is te zien dat Vastned toch wat wisselt qua omzet en nettowinst. Sinds oktober 2012 is er sprake geweest van een aantal pieken, maar staan hier net zoveel dalen tegenover. Inmiddels is het eerste kwartaal van 2018 achter de rug. CEO van Vastned, Taco de Groot, heeft aangegeven het jaar goed van te start te zijn gegaan.

De portefeuille laat goede en stabiele resultaten zien en het management is voorzichtig positief voor de rest van het jaar. Dit ondanks de blijvend uitdagende retailmarkt en het beperkte aanbod van aantrekkelijke acquisitiemogelijkheden. Voor meer informatie is het mogelijk om naar de investors relations pagina van Vastned.nl te gaan.

Vastned201520162017201820192020
Omzet93,289,577,575,176,181
Nettowinst65,526,496,35556,558
Koers/winst verhouding12,326,58,8813,61412,8
Winst per aandeel ( € )3,441,394,652,992,893,17
Dividend per aandeel ( € )2,052,052,052,062,072,11
Dividendrendement4,84%5,56%4,96%5,06%5,10%5,18%

1e kwartaal 2018

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Vastned 22 huurcontracten voor 5,4 miljoen euro afgesloten. Op de nieuwe contracten voor core city assets wist het bedrijf gemiddeld 4,7% huurstijging te realiseren, terwijl de huurprijzen voor de mixed retail locaties onder druk bleven staan en gemiddeld met 11,1% daalden.

Vastned heeft daarom de core city assets portefeuille uitgebreid door acquisities te doen in de historische binnenstad van Utrecht. Bovendien is het risicoprofiel van de portefeuille verlaagd door niet-strategische panden te verkopen in Nederland en Frankrijk. De winkelvastgoedonderneming gaat stapsgewijs voorwaarts in de uitvoering van de strategie. Tevens bevestigt het bedrijf de eerder afgegeven verwachting voor het direct resultaat voor 2018 van 2,10 tot 2,20 euro per aandeel.

Het dividendbeleid

Met het dividendbeleid is het uitgangspunt om minstens 75% van het direct resultaat uit te keren aan aandeelhouders. De uitkering van dividend vindt tweemaal op jaarbasis plaats. Het tussentijds uitkeren van een interim-dividend bedraag 60% van het direct resultaat per aandeel over het eerste halfjaar. Het stockdividend wordt alleen aangeboden wanneer de beurskoers op een aantrekkelijk niveau staat. Het dividendbeleid van Vastned voorziet in een voorkomende kapitaalbehoefte, die anticipeert op de economische situatie.

Vastned aandelen kopen – Waar kan dit het beste?

Wij hebben een vergelijking gemaakt van de beste online brokers waar er geïnvesteerd kan worden in dit aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Zit je te denken om te investeren in Vastned? Dan is het goed om alle informatie te hebben over dit bedrijf. Op deze pagina vindt je daarom informatie over het bedrijf, de Vastned koers, de verwachtingen en toekomst van Vastned en meer. Het is van belang om je altijd goed te informeren voor je kiest om te beleggen in Vastned aandelen.

In bovenstaande tabel vind je een overzicht van de beste brokers in Nederland om te beleggen in Vastned aandelen. Als je Vastned aandeel wilt kopen, dan zijn dit allemaal goede betrouwbare opties om eenvoudig een account aan te maken en te starten met beleggen op een veilige manier.

Koers Vastned – Wat is de waarde van aandelen Vastned?

In onderstaande grafiek kan je de huidige koers van het bedrijf zien. Hier zie je precies wat een aandeel van Vastned kost. Het aandeel Vastned is te vinden op de AMS, de afkorting op de beurs is VASTN.


 

Het aandeel kan daarom eenvoudig gekocht worden via verschillende brokers welke hierboven worden toegelicht. Een broker waar wij goede ervaringen mee hebben is Plus500 zij bieden een erg gebruiksvriendelijke interface en maken het makkelijk om een Vastned aandeel te kopen.

Vastned kopen of niet? De juiste beslissingen maken

Beleggen blijft lastig en iedereen heeft zijn eigen ervaringen, het gaat om de juiste keuzes maken en op de juiste momenten instappen als het gaat om aandelen. Het is belangrijk voor jezelf na te gaan of je wilt beleggen voor de korte termijn of lange termijn. De koers van een Vastned aandeel kan erg volatiel zijn over de lange termijn waardoor het goed is om hierbij stil te staan of je hier wel tegen kan.

De meeste mensen beleggen daarom voor de lange termijn, het is daarom belangrijk om goed te kijken naar alle verwachtingen van het bedrijf over de lange termijn. Als het toekomstbeleid van het bedrijf er goed uit ziet, dan kan het erg interessant zijn om te kiezen om te investeren in Vastned en daardoor nu een aantal aandelen te kopen van Vastned . Indien het er op de korte termijn niet aantrekkelijk uitziet, kan het wel interessant om een account bij een broker te hebben zodat er op het juiste moment ingestapt kan worden.

Zo kan er een order worden klaargezet als deze een bepaalde prijs bereikt. Aandelen Vastned kopen kan in ieder geval eenvoudig via bovenstaande brokers. Een interessante manier om te kijken is ook door te kijken naar het koersdoel van het bedrijf. Veel financiële organisaties geven een koersdoel per aandeel.

9,8Meer informatie

9,6Meer informatie

9,4Meer informatie

8,6Meer informatie

Vastned aandelen advies

Aandelenkopen.nl biedt geen advies over specifieke aandelen, wij raden het aan om goed naar het bedrijf te kijken, de winstcijfers, het vertrouwen in het bedrijf, de doelgroep, het team, de markt waarin het bedrijf zich begeeft en andere belangrijke macro economische ontwikkelingen om een goede keuze te maken.